tiistai 16. elokuuta 2022

Laajempaa näkökulmaa

Sain elokuun alussa puutarhassa vierailleelta kuvaajalta muutaman ilmakuvan puutarhasta ja pihapiirista. Postauksen kaikki ilmakuvat on ottanut Maija Astikainen ja minulla on hänen lupansa kuvien julkaisuun. Yhden kuvan julkaisin jo instassa mutta pitäähän ne saada blogiinkin. Ilmakuvat oli tarkoitus tulla ensin, mutta blogger on taas kerran eri mieltä kuvien latautumisesta. Ei se mitään, lopussa tulevat.

Eli viimeiseksi tarkoitettu kuva tuli ensimmäiseksi. Täällä alkaa nurmikot kellastua, kuivaa on. Kuva on arboretumin toiselta puolelta.
Ja tämä on arboretumin näkymää tien toiselta puolelta kun ajetaan pihaan. Ei tietoakaan kellastuneesta nurmikosta. Olen siirtämässä lumipalloheiden, se kärsi vanhassa paikassa ötökäistä kuivuuden takia. Arboretumissa tulisi menestymään, täällä on toinenkin lumipalloheisi.
Ja arboretum toisesta suunnasta. Ei ole kuivaa täälläkään. Ihan vielä. Tuosta missä näkyy oranssit tiikerililjat alkaa täällä kuivuus jos alkaa.
Sitten hypätään luumulehdon taakse rosarioon. Alareunassa kukkii 'Music Box'. Pudotus rosarioon on maan muodossa voimakas, täällä katsotaan kaikkea ylämäkeen.
Rosario jää kuvassa oikealle, tuonne missä näkyy vähän kiviä. Nyt olen lähes tontin länsirajalla suuren pyöreän terijoensalavan vieressä.
Kun jatkan matkaa vasemmalle, tulen paikkaan josta kaadettiin pellon reunasta vesakot. Nyt näkee hyvin puutarhan täältäkin. Vielä en tilannut tervaleppiä mutta suunnitteilla on. 
Sitten ilmakuviin. Tässä kuvassa näkyy lähes koko puutarha. Vain vasemmasta reunasta jää puuttumaan pala nurmikkoa ja vanha tiilinen kaivon pumppuhuone.  Arboretum on oikealla, navetan päädyn jatkeena. Aitta ja uusi kasvihuone muodostavat kivan kokonaisuuden ilmasta käsin. Kun seisoo talon edessä niin uutta kasvihuonetta ja koko alapuutarhaa ei näy yhtään.
Ja bonuksena vielä toinen ilmakuva. Tässä näkyy hyvin millainen hyvä suoja uuden kasvihuoneen takana, pellon reunassa oli. Nyt se on siis kaadettu pois. Yllättävän nopeasti sitä tottuu avartuneeseen maisemaan.

Olemme suunnitelleet sitten joskus aurinkopaneeleita navetan katolle, sen pitkä pellonpuoleinen lape on kokonaan etelään päin. Täydellinen paikka paneeleille. Talon takana näkyvä metsäsaareke kuuluu tonttiin, se on se kuuluisa kantarellipaikkani. Tosin tässä kuivuudessa sieltä ei löydy mitään.

Ja kuten kuvista näkyy, meillä riittää leikattavaa nurmikkoa.

14 kommenttia:

 1. On ne ihan erityislaatuisia tuollaiset ilmakuvat. Niistä hahmottaa alueet aivan toisella tavalla kuin maasta otetuista. Myös ihan googlemapsin sateliittikuvistakin näkee jonkinlaisen otoksen👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, kiva katsoa itsekin miltä näyttää piha lintujen silmin. Googlesta olen joitain kertoja katsonut.

   Poista
 2. Ilmakuvista hahmottaa huomattavasti paremmin tontin. Teilläkin iso tontti joten en osannut ennen näitä kuvia hahmottaa aluetta. On tosiaan nurmikkoa ja toisaalta istutuksillekin alaa aina laajentamista halutessa. Kiitos kuvista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nurmikkoa riittää ja laajentamisen varaa on. Tykkään myös ympäröivistä puista ja pienistä metsäalueista.

   Poista
 3. Hienoa, että sait ilmakuvat ja luvan julkaisuun. Näistä näkee tosi hyvin pihapiirin koko laajuudessaan ja eri alueiden sijoittumisen. Olisi kiva saada itsellekin tuollainen ilmakuva, ehkä joskus onnistuu.
  Meilläkin alkaa nurmikko kuivua ohutmultaisilta alueilta ja kuivilla paikoilla myös vanhat syreenit ja virpiangervot lurpattavat lehtiään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos jollain tutulla tai läheisellä on drone niin kuvaus on helppoa, sellaisella nuokin kuvat on otettu. Monet puut lurpottavat, jopa pari koivua, kohta alkavat kellastua.

   Poista
 4. Hienoa, että sait ilmakuvat ja luvan julkaisuun. Näistä näkee tosi hyvin pihapiirin koko laajuudessaan ja eri alueiden sijoittumisen. Olisi kiva saada itsellekin tuollainen ilmakuva, ehkä joskus onnistuu.
  Meilläkin alkaa nurmikko kuivua ohutmultaisilta alueilta ja kuivilla paikoilla myös vanhat syreenit ja virpiangervot lurpattavat lehtiään.

  VastaaPoista
 5. Kiva, että sait ilmankuvan käyttöösi ja julkaistavaksi. Se helpottaa puutarhasi hahmottamista. Kuvan voisi lisätä vaikka sivubanneriin, jotta istutusalueita tutkiessa voisi aina palata kuvaan sijainnin tarkastamiseksi. On tuossa tosiaan nurmikon leikkuuta ja muutakin hoitamista. Toisaalta on myös runsaasti mahdollisuuksia uusille ideoille.
  Kuivaa on ja hellettä piisaa. Ehkä pian on taas sadetanssin aika...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea kuvan lisääminen sivubanneriin, taidan tehdä sen, kiitos! Nurmikon leikkaaminen on onneksi miehen työ.

   Poista
 6. Ilmakuvat ovat hienoja, kun niistä hahmottaa paikat, näkee myös tulevia muutoksia. Teillä ei olisi mitenkään järkevää yrittääkään vähentää nurmikkoa kokonaan pois. Vaikka suuria istutusalueita teillä onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja niin tykkään kun vihdoinkin kaikkien rakennusten katot ovat kunnossa. Se nimittäin pompsahtaa ekana silmiin ilmakuvista. Ja sattui olemaan muutenkin siisti pihapiiri koska avoimet olivat samalla viikolla. Ei missään nimessä nurmikkoa pois, se on olennainen osa puutarhaa.

   Poista
 7. Ilmakuvista saa kyllä hyvän kokonaiskuvan. Etenkin rakennuksista ja niiden sijainnista toisiinsa nähden.

  VastaaPoista
 8. Kauniit yleisnäkymät. Ilmakuvat auttavat todella paljon puutarhan hahmottamisessa. Tuli ehkä vähän yllätyksenä, että teillä onkin aika paljon puustoa tuossa ympärillä ja keskellä tonttiakin. Jotenkin kuvittelin myös, että rakennukset olisivat perinteisemmin lähempänä toisiaan tai ainakin neliömäisesti sijoiteltu, mutta väärin meni sekin arvaus :D Oli kiva tutkia ilmakuvia ja sijoitella mielessä asiat oikeille paikoilleen.
  Voi kun olisin saanut viime yönäkin meillä sataneen 5mm heitettyä johonkin muualle, vaikka sitten teille. Parille seuraavallekin yölle on luvattu ukkoskuuroja, joten vettä varmaan taas osuu juuri tähän, vaikka maa ja ilma ovat läpimärkiä jo ennestäänkin. Ilmalämpöpumppu on ollut kovassa käytössä kuivattamassa trooppisen kostealta tuntuvaa huoneilmaa. Positiivista on sentään se, että on myös vihdoin kesäisen lämmintä!

  VastaaPoista
 9. Kiva, kun sait ilmakuvat käyttöösi. Puutarhasi laajuuden hahmottaa aivan eri tavalla ilmasta katsottuna. Ja samoin kuin Minna tuossa edelle kommentoi, minäkin luulin, että rakennukset olisivat lähempänä toisiaan ja yllätyin puuston määrästä keskellä tonttia. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)