maanantai 18. huhtikuuta 2022

Valkoisten kukkien lumo

Sain Versoja Vaahteramäeltä- blogin Riinan kirjan luettavaksi ja arvosteltavaksi. Kiitos Riina ja Readme kirjasta. Odottelin kirjan lukemisen kanssa pääsiäiseen, ensivaikutelman perusteella kirjaa ei tulisi lukea yhdessä hetkessä vaan hitaasti nautiskellen ja makustellen.

Kirjan graafisen ja taiton suunnittelun on tehnyt Kati Orava
Kirja ei pelkästään esittele valkoisia kukkia vaan kertoo laajasti värin merkityksestä elämässämme.
Jokaiselle esitellylle kasville on varattu riittävästi tilaa ja jokaisesta on Riinan omat kokemukset ja vinkit osio. Taisin lukea ne aina ensin. Puutarhakasvien lisäksi kirjassa esitellään leikkokukkia ja huonekasveja. Kiva lisä ja tekee kirjasta todella kattavan.
Jotain tuttuakin tunnistin ihanana yllätyksenä. Kirjan valkoinen varjolilja on kuvattu puutarhassani. Varjolilja kasvaa rosariossa ja on todellista varjoliljojen aatelia joten hienoa, että se on päätynyt kirjaan. Valkoista varjoliljaa saisi kasvaa jokaisessa puutarhassa.
Myös valkoiset tai valkokirjavat lehdet ovat tärkeitä. Aina värin ei tarvitse olla kasvin kukassa.
Kirjan lopussa oli vielä oma luku kuutamopuutarhalle ja paljon vinkkejä ja ideoita sellaisen tekemiseen. Itselläni on menossa uusiksi yksi aurinkoinen kasvupaikka ja saatan ottaa tästä vinkkejä siihen, taustalla kasvaa jo syreeni 'Mme Lemoine' joten paikasta saisi helposti valkoisten kukkien paikan. Lähellä kasvavat 'Pohjantähti' ruusut ja pallohortensia niin ikään toimisivat hyvin yhdessä.

Suosittelen lukemaan. Mahtava tietopankki ja kaupan päälle upeat kuvat ja tekstit.

Kirja saatu arvostelukappaleena.

Riina Hifumi, Valkoisten kukkien lumo

readme.fi

ISBN 978-952-373-219-3

Otavan kirjapaino, Keuruu 2022


 

10 kommenttia:

  1. Tuota kirjaa on täälläkin selailtu pääsiäisen pyhinä, mitä nyt on sisällä malttanut olla! Ihana ja kattava teos, johon tulee tosiaankin tarttuttua varmasti todella usein!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jätin kirjan vielä tuohon viereen, voi selailla aina kun tulee sopiva hetki.

      Poista
  2. Näin messuulla vilaukselta tuan kirijan kannen, mutten tiätenkää färien ystävänä syttyny. Ny sitte tiätenki karuttaa, koska valakoonehan sopii kaikkien färien kans.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Värien ystävä olen minäkin mutta valkoinen on just siitä hyvä väri, että sopii kaikkien muiden kanssa.

      Poista
  3. Oli kiva lukea sinunkin esittely tästä Riinan kirjasta. Valkoinen varjolilja on todellinen kaunotar ja sen kyllä ostan kun vain joskus kohdalle sattuu.

    VastaaPoista
  4. Riinan (ja Katin) kirja on upea teos. Tapani mukaan ahmin sen oitis, mutta jätin sen tuohon pöydälle, sillä ensituntuman jälkeen siihen tulee syvennyttyä ajan kanssa. Hienoa, että sinunkin "kädenjälkesi" on päässyt kirjan sivuille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin on vierellä, selailen sitä aina välillä, pientä valkoisen inspiraatiota on ilmassa.

      Poista
  5. Lämmin kiitos ihanasta esittelystä! <3
    Ja hienosti bongasit oman varjoliljasi. Ensin ajattelin vinkata sinulle kuvasta, mutta sitten ajattelin, että on kiva yllättää sinut.
    Kuvasin upean varjoliljasi Avoimissa puutarhoissa. En ole yhtä upeaa ikinä aiemmin enkä sen jälkeenkään tavannut. Eli kiitos, kun kasvatit kaunottaren ja avasit puutarhasi portit meille vierailijoille! <3

    Toivottavasti kirjasta on iloa ja hyötyä jatkossakin! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, siitä on paljon iloa ja hyötyä, kiitos vain. Se kyseinen varjolilja on ihan monsteri, ei muualla puutarhassa kasva valkoiset varjoliljat yhtä suuriksi. Oli sille hyvä kunnianosoitus päästä kirjaan.

      Poista

Kiitos kommenteista :)