torstai 2. syyskuuta 2021

Kukkasipuliostoksilla

Instan perusteella kukkasipulit ovat saapuneet kauppoihin. Koska vietin tässä pari päivää koulutuksessa kaupungin keskustassa, oli kotimatkalla helppo poiketa sipuleita myyviin liikkeisiin. Ostin ihan normisettiä ja sitten tein pari ihanaa löytöä. Laitan ostopaikat vinkiksi teille lukijoille, ei ole maksettu mainos.

Hankkijalta löytyi marhanlilja 'Claude Shride'. En ollut uskoa silmiäni kun näin myyntipussukat. Oli pakko ostaa kaksi pussukkaa ja nyt mietin ettei kolmaskaan olisi pahaa tehnyt. 
Kreetantulppaani 'Hilde' oli toinen mahtava löytö Hankkijalta. Miten herkkä vaaleanpunainen väri. Toivottavasti tämä viihtyy puutarhassa ja on pitkäikäinen.
Sitten vähän lisää pystykiurunkannuksia, hyasintteja ja lumikelloja. Lumikellot Tokmannilta, muut Hankkijalta.
Prismasta ihanaa 'Pink Charm' narsissia joka on viihtynyt meillä, istutin samalle alueelle kaksi pussia lisää. Helmililjoja ja taas vähän lisää lumikelloja. 
Kaikki kevätpisarani ovat hävinneet, nyt kokeilen syysistutusta, aikaisemmin olen istuttanut valmiina taimina. Jos nyt eivät kasva niin saa lla vihonviimeinen yritys. Kirjopikarililjoja ei voi olla liikaa, niitäkin ostin pari pussia täydentämään jo puutarhassa kasvavia yksilöitä.
Istutin kaikki heti tänään maahan. Pienessä tihkusateessa mutta ei se haitannut. Siinä istuttaessa tein pienen päätöksen, en kuitenkaan horjumatonta päätöstä. Syksyn kukkasipuliostokset taisivat olla tässä. Jos jotain oikein kivaa tulee vastaan, kuten marhanliljoja, niin niitä voin ostaa, muuten ei.


23 kommenttia:

 1. Voi mitä ihania löytöjä olet tehnyt! Varsinkin nuo Hankkijan sipulit, Marhanliljasta olen jo kauan haaveillut. Pystykiurunkannus olisi myös hyvä lisä penkkeihin. Eräs asiakas kehui kirjopikarililjan maasta taivaaseen, joten ehkä sitäkin on pakko kokeilla istuttaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hankkijalla on tänä vuonna tosi kiva valikoima, johonkin piti raja vetää mitä hankin, monta ihanuutta jäi hyllyyn. Kirjopikarililja on mun ihan ehdottomia lemppareita, viihtyy meidän savimaassa.

   Poista
 2. aina sanon ei enää,mutta kuinka ollakaan juu.

  VastaaPoista
 3. Olipa ihana löytö nuo marhanliljat.

  VastaaPoista
 4. Minä en tajunnut, että Hankkijalta olisi voinut ostaa marhanliljaa. Samaa kävin ostamassa Plantagenista ja ostin kerralla kolme.

  Hyviä ostoksia ja kiitos vinkeistä. Kreetantulppaania voisin käydä katsomassa. Odotan saksalaisen kaupan valikoimaa. Se taitaa täräyttää viikon päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Plantsussa en tajunnut käydä, ehkä sinne on poikettava ihan vähän. Saksalaisen valikoimaa odotan minäkin, tulppaaneja oli tarkoitus ostaa mutta kun uuden kasvimaan alue ei ole vielä valmis niin nyt jää suuremmat tulppaaniostokset väliin.

   Poista
 5. Tosi ihania ostoksia, minäkin olen katsellut kuvastosta tuota samaa marhanliljaa, sen väri on tosi kaunis.
  Minulla on sipulit vielä hankkimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuot samaa marhanliljaa on näkynyt monissa blogikuvissa, kerran jo tilasin mutta en saanut. Kiva oli löytää ja saada omaan puutarhaan.

   Poista
 6. Marhanliljoja löytyy harvemmin sipulilaareista. Harmi, että lähin Hankkija on turhan kaukana. Kävin tänään K-raudassa, eikä siellä ollut sipulin sipulia. Yleensä siellä on ollut kohtalaisen hyvä valikoima. Rustasta ostin muutaman pussukan, vaikka tarkoitus oli hakea lisää verkkoja talvisuojauksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvoin löytyy, ehkä ajatellaan että hinta on liian kallis. En tiedä onko toimittajilla vaikeuksia samalla tavoin kuin taimien kanssa, yleensä saksalaisen kaupan sipulit ovat olleet myynnissä syyskuun ihan ekoina päivinä, tänä vuonna tulevat kai myöhemmin. Rustassa en ehtinyt käydä, sielläkin on monesti hyvä valikoima.

   Poista
 7. Minä olen vasta tehnyt tilauset:)
  Kaupasta saatan ostaa, jos kohdalle sattuu... ja tapaa sattua;)

  VastaaPoista
 8. Upea väri marhanliljassa. Ennätin vasta haaveilla sipulikukista, lähinnä tulppaaneja innostuin sovittelemaan keskenään ihan postaukseksi asti. Tarjolla on taas valtava määrä erilaisia sipuleita. Sinun kevään postauksissasi ihailin todella paljon pikarililjojen kukintaa. Ehkäpä saan itsekin hankittua niitä tänä vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sipulivalikoima on ihan mieletön. Kirjopikarililat ovat suloisia, niitä on lisättävä vaikka viihtyvät meillä hyvin ja lisääntyvät myös itsekseen.

   Poista
 9. Hyvät sipuliostokset! Minä katsoin tuota samaa kreetantulppaania ja melkein jo ostin pussillisen. Jäi kuitenkin vielä hyllyyn. Minäkin odotan saksalaisen kaupan valikoimaa ja myöhemmin syksyllä alelaareja. Olisin halunnut kevätkurjenmiekkoja lisää mutta en löytänyt muita kuin sitä perus 'Harmonya'. Nätti on sekin mutta lisääntyy kivaa vauhtia, joten haluaisin sekaan joitain uusia lajikkeita. No, ehkä niitä vielä jostain tulee vastaan. Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Torstaina tulee saksalaisen kaupan valikoima. Samaan kiinnitin huomiota, ei ollut kuin sinistä Harmonya, Katherinea olisin ostanut mutta ei ollut.

   Poista
 10. Jahas minulla on vielä ostamatta. Tai no joitakin tulppaaneja tilasin jo kesällä kauan sitten. En edes muista mitä😂 Hankkijalla on kyllä käytävä pyörähtämässä👍

  VastaaPoista
 11. Ihania nuo kreetantulppaanit, harmi ettei täällä ole hankkijaa lähellä. Prismasta minäkin ostin muutaman pussukan, kun sinne satuin. Plantageniin menin sipulit mielessä, mutta sieltä en ostanut yhtäkään. Samalla reissulla kävin Bauhausissa, mutta siellä sipulidisplayt olivat vielä paketeissa, joten lähdin sieltäkin tyhjin käsiin. Ehkä ihan hyvä niin, ajattelin olla maltillinen tänä vuonna.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)