sunnuntai 18. heinäkuuta 2021

Tasaisen tylsää

 Puutarhassa on nyt todella tylsää. Mitään uutta ei oikein kuki, ei ole rikkoja joita kitkeä, ainut työ mitä voi tehdä on kastelu ja se on tylsintä puuhaa mitä tiedän. Onneksi sentään satoa on voinut kerätä vaikka tuntuu, että vadelmat kuivuvat koppuroiksi ja pensasmustikat nahistuvat kastelusta huolimatta. 

Valkoinen kiiltoleimu ja nimetön Virosta tuotu laukka sopivat hyvin yhteen. 
Pallerolaukan kukinnot ovat jättimäisen suuria, suurempia kuin koskaan ennen. Taustalla näkyy kuivuneet sormustinkukan kukinnot, ne saavat kyytiä ennen kuin kaikki ehtivät siementää.
Valkoinen kerrottu salkoruusu 'Chaters Double Icicle' on tällä hetkellä puutarhan komein kasvi. 
Taimia on muutama vierekkäin, näky on mahtava. 
Heikko kuva mutta kokonaista jättiverbenaa on vaikea kuvata. Tämä on pieni ihme, sillä kasvi on viime vuonna kasvaneen jättiverbenan itsestään kasvanut siementaimi. Taimia on löytynyt useita mutta olin ihan varma ettei yksikään ehdi kukkaan ennen talvea. Nyt näyttää siltä, että hyvin ehtivät. Vieressä kasvava liila kukka on pojan pihasta pelastetty syreenileimu.
Valkoinen tiikerililja 'Sweet Surrender' ei ole helteistä moksistaan. Vuosi sitten kukissa oli ruskeita täpliä mutta nyt kukat ovat täydellisen kerman valkoisia.
Syysvuokko on kukkinut jo reilu viikon. Muut syysvuokot eivät vielä kuki, tämä vanhin ja suurin kasvusto on aina kovin aikainen. Kaksi muuta kasvusto on hengissä mutta ei näin elinvoimaisena. Tämä yksilö jopa leviää, jouduin taas kanttaamaan nurmikkoa pois että saa lisää tilaa ja säästyy ruohonleikkurin teriltä.

Eipä saatu sadetta tänään kuin pari tippaa, ukkonen kiersi tehokkaasti kolmelta suunnalta. Tiistaille on ennustettu seuraava sade ja sen varaan lasken paljon. Kastelu on edelleen tylsää puuhaa.


23 kommenttia:

 1. Ihastuttava valkoinen salkoruusu. Sweet Surrender kuuluu minunkin suosikkeihini. Ei ole moksiskaan kuivuudesta ja kukkii joka kesä kauniina. Sinulla on jo syysvuokot auki. Niissä on tänä vuonna paljon nuppuja ja kukkivat ilmeisesti aikaisin.
  Joo, kasteleminen alkaa jo tympiä. Meillä satoi eilen maksimissaan viisi minuuttia eli se oli lähinnä kosmeettista. Huomiselle luvattu vesisade ei sitten tänään enää näkynytkään sääkartassa. Eli kastellaan tänään ja huomenna....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sweet Surrendet oli loistohankinta, sinun kehusi kasvista avittivat hankintaa, en ole katunut. Syysvuokko on hassu nimi koska aloittaa aina kukintansa heinäkuussa, syksyllä on jo mennyttä kasvia. Tänään ehkä tulee vettä, ei taas montaa tippaa ennusteen mukana mutta jospa saataisiin vähän enemmän.

   Poista
 2. Kauniita kukkia <3 Meillä suurimmat ilon tuojat ovat kausimansikat sekä punertuvat punaherukoiden posket:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuukausimansikka jaksaa ilahduttaa, se ei tunnu piittaavan kuivuudesta. Polka-mansikka antaa vielä viimeistä satoaan. rastaat söi täällä yhdessä yössä kaksi suurta punaherukkapensasta tyhjäksi!Niin käy jos mustikkaa on vähän.

   Poista
 3. Wow ! What beautiful flowers ! White phloxes look very romantic!
  Greetings

  VastaaPoista
 4. Salkoruusut on ihania, pitsisiä luomuksia, samoin nuo valkoiset liljat ovat kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salkoruusut ovat ihania. Nyt ne saivat taas mahdollisuuden jatkaa tässä puutarhassa parin kehnomman vuoden jälkeen.

   Poista
 5. Upeat salkoruusut! ♥ täytyisi itsekin uskaltaa niitä kasvattaa. Joskus aloittelevana viherpeunalona kokeilin mutat en saanut niitä kukkimaan. Nyt on vähän parempi maa kun on pollenpotkua, joten jospa uskaltautuisi. :) Tuo valkoinen tiikerililja on kiva, täälläkin juuri kukassa. Muuten ei ole muuta kukassa kuin suorakylvetyt kesäkukat kuten unikot ja krassit ym.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salkoruusut eivät ole aina yhtä upeita, tykkäävät lämpimistä kesistä. Suosittelen kokeilemaan, esikasvatetut ovat kukkineen minulla jo samana kesänä. Kasvit taitavat nyt odotella viileää keliä ja vettä ennen kuin kukkivat. Ja iso osa on mennyt nopeasti ohi näissä helteissä. Osaa liljoista en ehtinyt edes kuvata kun kukinta päättyi niin nopeasti.

   Poista
 6. Hieno salkoruusu pidän valkoisesta väristä vaikka sanotaan että se ei ole mikään väri. Tuo Týristä tuotu laukka on myös kiinnostava. Ohatanlaukkaa minäkin olen sieltä tuonut mutta se on kukkinut aikoja sitten. Myös todella matalan nimettömän laukan olen myös sieltä tuonut se ei vielä kuki. Leimut kukkii nyt mahtavasti minulla puutarhassa. Tuo syysvuokko on myös minun mieleeni. Liljoja minulla ei ole muutakuin varjo ja päivänliljoja. Kaunis on liljasi. Rikkaruohoja minulla on kyllä penkeissä vielä riittänyt ja kitkinkin niitä eilen ja kastelua piisaa täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salkoruusussa valkoinen väri on hieno. Ohotanlaukka kukkii laukoista meillä ensimmäisenä, tuo nimetön on laukoista viimeinen. Sekin jää aika matalaksi, on oikeastaan kivan kokoinen.

   Poista
 7. Samaa mieltä kanssasi tuosta tylsyydestä. Onneksi sinulla on toinen toistaan upeampia kukkijoita, joita ihailla ja kuvata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain kukkii sentään, kärhöistä on tulossa ihan oma postaus, ne jaksavat tästä helteestä huolimatta.

   Poista
 8. Upeat kasvit siellä kukassa. Minulla taas hommia on puuyarhassa, kun kuumalla säällä ei oikein kyennyt. Nyt voi jopa laittaa päälle pitkähihaisen ja käydä piikikkäissä pakoissa kukkapenkkejä. Sadetta vain odotan ja toivon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen vielä tarkeni hellevaatteissa mutta tänään on viileää, toivottavasti saadaan sadetta iltapäivästä.

   Poista
 9. Välillä pitää olla tylsää 💛

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, on ehtinyt lukea kirjaa puutarhakeinussa.

   Poista
 10. Ei olisi tylsää, jos olisi satanut enemmän eikä tuulisi näin paljoa. Voisi jakaa ja siirrellä kasveja ilman pelkoa siitä että ottavat lopullisesti nokkiinsa. Kevään kiivaaseen tahtiin verrattuna heinäkuu tuntuu hitaalta. Meillä sentään on vielä rikkaruohoja kitkettäväksi :D
  Ihmeellistä, miten sellainen kasvi, jonka esikasvatus aloitetaan jopa tammikuussa, ehtii itsekseen maahan kylväytyneenä kukkaan näinkin aikaisin. Meilläkin noita jättiverbenan siementaimia on aika paljon, vaikka kitkin niitä aika paljon alkukesällä pois. Ihan vielä eivät ole meillä kukassa mutta varmasti parin viikon päästä alkaa kukkia näkyä. Niillä on muuten ihmeellinen taipumus ilmestyä kiveyksien reunoille tai saumoihin.
  Kaunis salkoruusu. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 11. Ihanaiset salkoruusut ja nuo 'Sweet Surrender' tiikerililjat. Kastelu kyllästyttää minuakin, ei millään enää huvittaisi.
  Nyt on sopivan viileää työskentelyyn, mutta kuivuuden vuoksi en viitsi vielä ryhtyä taimien siirtelyyn, tietäisi taas lisää kastelua. Kanttaaminen sentään onnistuu nyt.

  VastaaPoista
 12. Kaunista kukintaa kuivuudesta huolimatta. Valkoinen salkoruusu on todella kaunis.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)