torstai 8. heinäkuuta 2021

Kaalitunneli

Kasvimaalla on tunneli, ei mikään tuulitunneli vaan kaalitunneli. Ensin oli organzalla hunnutetut kaalit ja nyt ne pääsivät tunneliin. 
Organzan alla alkoi olla ahdasta. Organza kuitenkin toimi, vesi meni sen läpi hyvin, se kesti tuulet ja myrskyt ja torjui ötökät. Kangas on säästetty ja sitä voi käyttää uudestaan niin kauan kuin on ehjä.
Ruusukaali taitaa kasvaa aika korkeaksi, pitääköhän taimet tukea jotenkin?
Poistin vanhat tuet, kitkin kasvualustan ja sitten suuremmat tuet tilalle.
Kaaliverkko paikoilleen ja välissä poistetaan yksi kissa verkon sisältä.
Kaaliverkko on harmittavan lyhyt. Päätyihin jouduin virittelemään harsot. Toivotaan niiden kestävän kaksinkertaisena sateet ja tuulet.
Nyt on tilaa kasvaa sekä korkeutta, että leveyttä. Jos tämän vuoden kokeilu kaalien ja verkkojen kanssa onnistuu, niin jatkossa kaalinkasvatus voi olla jokavuotinen juttu.

12 kommenttia:

  1. Kiinnostavaa seurata, miten kokeilusi onnistuu ja toivottavasti onnistuu. Hyvä, että muistit poistaa kisun :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iines on ehtiväinen kissa :) Ruusukaali on herkkuani joten kokeilun onnistumisella on suuret odotukset.

      Poista
  2. Toivottavasti onnistuu! Kaalit ovat herkkuja.
    Hih, kissa ehtii kyllä joka paikkaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En käsitä missä välissä Iines ehti luikahtaa verkon sisälle. Ei sillä ollut edes kiire pois sieltä. Minä myös tykkään kaaleista.

      Poista
  3. Hyvä tunneli. Onneksi kissa oli sen verran näkyvä, että huomasit poistaa kissan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti on satoon saakka toimiva tunneli. Iines osaa liikkua niin hiljaa että jää monesti jonnekin esim. suljetun oven taakse.

      Poista
  4. FB:n puutarharyhmissä on viime päivinä puhuttu paljon kaikenlaisista tuholaisista, myös kaaleja rouskuttaneista. Tunnelisi näyttää pätevältä ratkaisulta ja varmasti myös on sitä. Yllättävän korkeiksi ruusukaalitkin venyvät, mutta uusi tunnelikorkeutesi varmaan niille riittää. Kaikki ruusukaalitaimeni eivät mahtuneet yhteen lavakaulukseen, joten laitoin niitä yhteen toiseenkin. Siellä en voinut niitä suojata muiden kasvien vuoksi ja tuhoon ovat tuomittuja. Nyhdin pois.
    Utelias kissa kasvaa ja voi hyvin muualla paremmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tunnelissa on nyt ihan oikea kaaliverkko, se varmasti toimii, eniten pelkään että kivien alta tai välistä kaivautuu joku verkon ali ja menee syömään kaalini. Yksittäisiä etanoita olen tavannut verkon alta, ne kai osaavat tuon kaivautumisen. Ötökät syövät kaalin kokonana jos niitä ei suojaa, siitä on kokemusta.

      Poista
  5. Luulis tuan toimivan kaalien kans, mutta kissalle vois tulla kuumat oltavat.

    VastaaPoista
  6. Minä kasvatin yhtenä vuonna ruusukaaleja enkä suojannut mitenkään hyvin silloin onnistui. Muistelen että jossain vaiheessa kannattaa katkaista latva että alkaa kasvattamaan pienten kaalien kokoa. Jestas kisusi on aika vekkuli 😁
    Onnea kasvatukseen.

    VastaaPoista
  7. Näppärä ratkaisu, Iineskin totesi toimivaksi :D Pian tuon verkon uskaltaa jo poistaakin elleivät jänikset ole teillä riesana. Ainakin meillä tuholaisten määrä on heinäkuussa romahtanut kokonaan. Tosin etanoita saa syksyllä kerätä senkin edestä. Minä en ole tukenut ruusukaaleja kuinkaan. Aika hyvin ne pysyvät pystyssä itsekseen. Toivotaan runsasta ruusukaalisatoa niin sinne kuin tännekin. Ne ovat herkkua.

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)