sunnuntai 5. heinäkuuta 2020

Väsynyt mutta onnellinen

Tämän vuoden Avoimet Puutarhat on ohi, päällimmäinen tunne on väsynyt mutta onnellinen ja tyytyväinen olo. Kiitos kaikille meillä vierailleille. Oli mahtava jutella puutarhasta ja verrata kokemuksia. Nyt aion pitää puutarhasta parin päivän tauon ja loman.
 Ruusu Rosa gallica 'Tuscany Superb' avasi ensimmäiset kukkansa sopivasti avoimiin.
 Väri on luonnossa enemmän lila kuin näissä kuvissa. Nyt toivon löytäväni kivan valkoisen ruusun tämän kaveriksi, sellaisen joka ei tee juurivesoja.
 Mansikoiden suojausta jatkettiin mustikoille. Se oli yksi syy miksi siirsin mustikat tähän, suojaaminen linnuilta helpottui huomattavasti.
 Parin lapsivieraan kanssa ihmeteltiin nokkospusikon perhosentoukkia. Melkeinpä kuulimme rouskeen mitä toukat pitivät nokkosta syödessään.
 Viimeinen ennen kukkimattomista varjoliljoista avasi kukkansa. Ihanat pinkit joissa tummat pisteet.
Tämän varjoliljan varsi ja lehdistö on paljon tummempi kuin muilla.

Täällä muuten sataa taas vettä. Ennen avoimien alkamista oli vuorokaudessa satanut 25mm vettä, sitten oli onneksi taukoa ja hyvä sää. 

10 kommenttia:

 1. Ihana oli käydä teillä. Niin paljon kaikkea kaunista ja ihanaa. Ja paljon uutta näkemistä.

  Onneksi oli päivällä sateesta tauko. Meilläkin sataa nyt ja satoi myös yöllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onni oli sateen taukoaminen, sää oli mitä parhain, ei liian kuumakaan.

   Poista
 2. Lämmin kiitos vielä, että saimme vierailla teidän kauniissa puutarhassanne! Oli hienoa päästä omin silmin näkemään ja kokemaan kaikki, mitä on blogissasi seurannut. Kiitos myös viiniköynnöksen hoito-ohjeista, tein ohjeiden mukaan varkaiden poiston ja latvojen katkomisen jo eilen.
  Sää suosi erinomaisesti puutarhapäivää :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vierailustanne! Viiniköynnöksen hoitaminen on mukavaa puuhaa, minä jopa juttelen sille samalla kun poistan varkaita :)

   Poista
 3. Kiitos vielä kerran, kun päästit meidät vierailemaan ihastuttavassa puutarhassanne! <3 Saanko laittaa blogiini puutarhastanne muutaman kuvan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi kun vastaan vasta nyt mutta tottakai saat, oli kiva tavata!

   Poista
 4. Kiitos, kun avasitte taas puutarhanne portit! Oli niin ihana käydä.
  Teidän puutarhasa on kyllä vaikka mitä ihanuuksia ja kaikki niin huoliteltua ja siistiä.
  Sanoinkin Eijalle ihailun lomassa, että vanhoissa pihapiireissä tulee jotenkin erityisen rauhallinen ja rauhoittunut olo. Kiire ja maailman huolet ikään kuin katoavat.
  On niin mahtavaa, että teidän kaltaisenne ihmiset "pelastavat" noita upeita miljöitä ja pitävät niistä huolta.
  Ja oli todella kiva nähdä myös Päiviä. Teistä puutarhaystävistä on muodostunut tärkeitä ihmisiä ja on niin ihana, kun on ystäviä keiden kanssa puhuu samaa "kieltä". Innostusta ja kokemuksia niin mahtava jakaa samanmielisten kanssa.
  Harmi, kun taidettiin mennä Vaalean vihreää kanssa hieman ristiin. Viestiteltiin eilen, että hän taisi olla juuri kahvilla, kun tultiin.
  Ja sää tosiaan suosi puutarhapäivää. Meilläkin alkoi sataa, kun palasin kotiin. Oli täydellinen sää, ei liian kuuma eikä kylmä, eikä satanut.

  Nyt ota rennosti ja nauti kaikesta kauneudesta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina, enpä tiedä kuinka rennosti osaan ottaa mutta ainakaan mitään suurempaa en nyt aloita. Minusta on ihana kun täällä joskus käy vieraana ihmisiä jotka ovat käyneet täällä 30-50 vuotta sitten. Siihen aikana ei toki pystynyt puutarhaan paneutumaan sillä kesällä vei navetta ja peltotyöt kaiken ajan, siitä huolimatta on kiva kuulla miten paikka on muuttunut edukseen.

   Poista
 5. Onnittelut puutarhapäivän urakasta! Kyllä sen jälkeen voi heteken tuulettaa tuntemukisaan ja palata taas uudistuneena sen ääreen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, eilinen rentouduttiin Tallinnassa ja nyt voi pikkuhiljaa palata puutarhaan.

   Poista

Kiitos kommenteista :)