lauantai 4. heinäkuuta 2020

Valmistautumista

Sunnuntaihin on valmistauduttu jo monta päivää. Puutarha osallistuu taas Avoimiin puutarhoihin. Äitini pitää kahvilaa joka uskalletaan sittenkin laittaa sisätiloihin helpottuneen koronatilanteen takia. Mies muuraa kasvihuonetta ja minä esittelen puutarhaa. Joitain puutarhan jakotaimia on myynnissä.
 Uusia istutusalueita olen valmistellut huolella, tämä oli viime vuonna vielä multakasa joka oli peitetty lakanoilla ja muutamalla lapiollisella soraa. Tosin samaa on tämän alueen vieressä mutta pienemmässä mittakaavassa.
 Olen tehnyt lisää nimikylttejä kasveille. Valitettavasti kaikilla ei ole kylttiä. Tämänkään kasvin nimeä en tiedä, en lajiketta enkä edes sukua. Olisiko joku kiurunkannus? Kukkii juuri nyt ja on todella korkea, saman korkuinen kuin vieressä kasvava syysleimu.
 Suurin osa ruusuista on parhaimmassa kukassa tällä viikolla, toivottavasti vielä sunnuntainakin.
 Kivet ovat helppohoitoisia, niille ei tarvitse tehdä mitään. Alareunan tumma maksaruoho on vankistunut hirmuista vauhtia jakamisen jälkeen.
 Tälle päivälle on luvassa vielä pientä siistintää ja kitkentää, niin sanottu viimeinen silaus.
 Pioneissa on vielä kukkia mutta iltapäivälle on luvattu kovaa sadetta. Ehkä haen kukat maljakoihin sisätiloihin jossa niistä on eniten iloa.
Alla linkki tapahtumasivuille ja Arvilan yhteystietoihin.

Lämpimästi tervetuloa!

13 kommenttia:

 1. Ihanaa lähteä huomenna kierrokselle! Hyvin ruusujen kukinnan aikaan on avoimet.

  VastaaPoista
 2. Ihanan näköistä! Huippujuttu, että teillä on kaiken lisäksi muuraus-työnäytös, uskon sen olevan erittäin kiinnostava monelle. Niin kuin kasvit ja koko miljöö.
  Sininen on varmasti kiurunkannus, mutta en uskalla sanoa, mikä. Niissä on joissakin lajeissa sinisiä, kuten safiirikiurunkannus (ihana nimi!) mutta on myös risteymiä, joilla on vain lajikenimi mutta ei lajinimeä, vaikkapa 'Craigton Blue'.
  Antoisaa päivää teille kaikille!

  VastaaPoista
 3. Vakaa tarkoitus on tulla, toivottavasti näemme huomenna sinut ja upean puutarhasi!

  VastaaPoista
 4. Kaikki näyttää hyvältä - avaraa ja monipuolista! Mukavaa avoimien päivää!

  VastaaPoista
 5. Voi kun olisi lähempänä tämä teidän puutarha ja siistiltä näyttää. Teillä on tilava ja kaunis pihapiiri ja paljon istutuksia. Oikein hyvää avoimia päiviä sinne.

  VastaaPoista
 6. Voi harmi, kun en tajunnut aikaisemmin, että osallistut Avoimiin puutarhoihin, olisin vakavasti harkinnut vierailua. Nyt meillä on naapurin kanssa jo huomisen ajosuunnitelma lyöty lukkoon. Mutta toivottavasti on hieno päivä huomenna ja saat mukavia vieraita!

  VastaaPoista
 7. Toivotaan, että sää suosii huomenna ja kävijöitä riittää! Puutarhassa ainakin näyttää valmiilta vierailijoita varten. Minä käyn yhdessä puutarhassa tässä lähellä ja sitten varmaan katson videoesittelyitä muista.

  VastaaPoista
 8. Harmikseni en taida huomenna päästä mihinkään puutarhavierailulle. Toivottavasti sää pysyy hienona ja mahdollisimman moni löytää tiensä puutarhaasi. Mukavaa Avointen päivää sinulle ja puutarhallesi!

  VastaaPoista
 9. Näyttääpä kivalta tuo maksaruoho kiven edessä! Mukavaa päivää sinne, toivotaan aurinkoa ja paljon ihania, iloisia vieraita! ☀️

  VastaaPoista
 10. Ihanaa puutarhapäivää teille, toivotaan poutasäätä!

  VastaaPoista
 11. Olen tulossa ystäväni kanssa heti 12 jälkeen. Nähdään! 💓

  VastaaPoista
 12. Toivon poutaa ja paljon kävijöitä. Ajatuksen asteelle tuloni lässähti mutta ehkä jo ensi vuonna....
  Ja se, että piha on vielä nuori ja pensaat ja puut pieniä on monelle oman pihaa ajattelevalle hyvä esimerkki miten pihan voi rakentaa monen kesän aikana. Ihka valmiista ja jo ikää saaneesta pihasta ei varmastikaan saa helposti käsitystä siitä miten oman pihan voi luoda pala palalta ja koskaanhan näin sanotaan puutarha ei ole valmis ja täydellinen.
  Onnea päiväänne ❤️ 👍

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)