tiistai 28. heinäkuuta 2020

Taas kasvihuonetta

Viikonloppuna kokeilimme kasvihuoneen ikkunoita paikoilleen. Hyvät suunnitelmat oli miten ikkunat laitetaan, mutta osassa seiniä oli vielä mahdollista muuttaa suunnitelmaa.
 Kasvihuoneen ikkunat ovat teollisuushallin sisätilan suuren tehdassalin valvontakopin ikkunat. Ne ikkunat missä on harmaata eli tässä etuosassa, on puinen puite peitetty metallilevyillä, mittatilaustyönä tehdyillä. Siis unelmaikkunat kasvihuoneeseen. Vielä jää mietittäväksi maalataanko harmaat metallipuitteet valkoisiksi kuten puiset ovat. Ikkunat ovat vanhat ja niissä on vähän aaltoileva lasi. Tässä kuvassa laseista on pölyt pesemättä.
 Kasvihuoneen ovi tai oikeastaan ovet. Nekin on pesty ja putsattu ja löytyipä omista varastoista oviin kahva ja jopa lukkokin avaimineen kuvan ottamisen jälkeen.
 Ikkunat pestynä ja ovet paikoillaan. Kaikille maalaamattomille puuosille on tehtävä homesuojaus ja maalaus ennen kuin ikkunat ja ovet kiinnitetään lopullisesti. Maalivalintaa on mietitty, ehkä öljymaali on paras kasvihuoneen olosuhteisiin.
 Kasvihuoneen takaseinä. Tykkään ihan hulluna kun tässä on tietynlaista teollisuushenkeä mikä tulee teollisuushallin ikkunoista yhdistettynä rouheaan muuraukseen ja puuhun. Samoin oli hieno idea mieheltä tehdä muuraukset kenttinä puupalkkien väliin. Sekin antaa kasvihuoneelle juuri sopivaa luonnetta.
 Kasvihuoneen sisälle jää mukavan leveät ikkunalaudat. Sisätilat kutistuivat aika pieniksi tuplamuurauksen takia, lattiapinta-alaa jää kymmenen neliötä mutta eiköhän se riitä kun taloudessa on toinen seitsemän neliön kasvihuone. Yhteensä on 17 neliötä mihin laittaa taimia. Ja leveiden ikkunalautojen ansiosta pinta-alaa on lattiaa enemmän. Lattiaan tule soran päälle betonikivet, ihan siksi, että saimme ne ilmaiseksi, ladonnalla sitten tehdään kiviin kauneutta ja näköä.
Tänään mietittiin sivuseinien ikkunoiden paikat ja samalla sain luvan suunnitella köynnösseinämän takaseinän jatkeeksi tälle puolelle seinää. Toiselle puolelle on suunnitelmissa jotain muunlaista seinämää. Lisäksi kartoitettiin tontilla olevia kiviä jotka mahdollisesti tulisivat kasvihuoneen eteen porraskiviksi ja alusiksi isoille ruukuille ja ehkä myös istutuksia rajaamaan. Valtavasti ideoita mutta niin vähän aikaa toteuttaa, tällä viikolla alkaa elokuu. Tuntuu, että kesä vain huvennut johonkin. Onneksi toteutusta voi jatkaa vuodenkin päästä.

20 kommenttia:

 1. Vihreänä kateudesta. Upea kasvihuone, juuri sellainen, mistä itsekin haaveilen. Olette todella taitavia suunnittelemaan ja ahkeria sekä monitaitoisia toteutuksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tätä pohdittu ja väännetty, etenkin kun ikkunoiden koko tiedettiin vasta kun haettiin ne kotiin ja kasvihuoneen runko oli tehty ennen sitä. Ehkä siitä on on ollut hyötyä kun tykkää tehdä palapelejä.

   Poista
 2. Oi, oi sentään, ei voi kuin toistaa itseään: tuosta tulee superherkku! Niin hauskaa tuo tiilien rosoisuus ja jaottelu, leveät ikkunapenkit, ym ym. Saatte urakoinnin ja ahkeruuden palkinnoksi ihan kerrassaan kauniin kasvihuoneen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vasta kun ikkunat tuli paikoilleen tajusin saaneeni nuo leveät ikkunapenkit. Kyllä tuosta tulee unelmien kasvihuone.

   Poista
 3. Aivan mahtavan upea kasvihuone tulossa!!

  https://redeliinanrojukoppa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 4. Voit olla todella onnellinen kauniista kasvihuoneestanne. Noihin leveisiin ikkunapenkkeihin on hyvä sijoittaa vaikka mitä ja ne antavat myös kivasti aina tarvittavaa lisätilaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koko talvi aikaa suunnitella mitä kaikkea voisi laittaa ikkunapenkeille, ehkä kuitenkin kasveja.

   Poista
 5. Olen ihan myyty! Superhienoa jälkeä teette ja monia hyviä ratkaisuja olette keksineet. Ikkunalaudatkin ovat hyvä lisäys. Kun tuo on valmis, saatte nauttia siitä pitkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miehellä on ollut selkeä visio vaikka paljon pohditaan yhdessäkin erilaisia ratkaisuja. Yksi runkotolppa on täynnä piirustuksia kun on siinä hetkessä mietitty miten joku rakenne ratkaistaan :D
   Kasvihuoneesta tulee pitkäaikainen ilo.

   Poista
 6. Oi, mien siitä tulee hieno! Tykkään kovasti tiiliseinistä ja leveästä ikkunalaudasta. Voi kyllä ihan varauksetta sanoa, että tuossa rakennuksessa on luonnetta. Olette ahkeria ja taitavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnetta saa ollakin. Ja toistaiseksi näyttää että kasvihuone sopeutuu hyvin muihin rakennuksiin, navetassakin kun on tiiliosa ja valkoiset ikkunat.

   Poista
 7. Siitä tulee kyllä kaunis! Tätä on mielenkiintoista seurata, sillä oma projekti käynnistyy viimeistään ensi keväänä. Tuskin maltan odottaa =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee olemaan kiva seurata teidän projektia. Itse tehtyjen kasvihuoneiden tekovaiheista löytyy vähän tietoa, olen yrittänyt selata kaikkea mahdollista ruotsiksi, saksaksi ja englanniksi. Lukemattomia kuvia on tullut selattua.

   Poista
 8. Oi oi oi, kun tulee upea. Näytän tätä miehellekin, joka niin haaveilee kasvihuoneen teon pariin, mutten ole nyt antanut vielä lupaa sen tekemiseen :).

  Olipa ikävä lukea päärynäpuustasi. Kun teet kaiken niin osaavalla kädellä ja huolellisuudella, niin en todellakaan soisi sinulle mitään takaiskuja puutarhassasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa näyttää :) Päärynäpuu koki ikävän lopun mutta totuuden nimissä oli tiedossa että ussurinpäärynä saattaa olla herkkis.

   Poista
 9. Kyllä kelpaa tätä kasvihuonetta odottaa! Tämä on jo nautittava rakennelma ilman kasveja ja kun voi mielessään kuvitella vielä leveät ikkunanpenkit täynnä kukoistusta, on se täydellinen!

  VastaaPoista
 10. Kaunis ja taatusti uniikki kasvihuone tulee. Leveät ikkunalaudatkin vielä!

  VastaaPoista
 11. Voi miten hieno kasvihuone teille valmistuu! Aivan unelma, kyllä minäkin täällä viherrän kateudesta.

  VastaaPoista
 12. IHANA😍 Tämä nostattaa kyllä omaa muuripuutarhakuumetta ainakin parilla asteella. Tuo tiiliseinä on niin kaunista ja nuo ikkunalaudat ihan huippu juttu👍

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)