keskiviikko 29. heinäkuuta 2020

Kesäkurpitsavuoka

Olen pitkään kaivannut ruokaohjetta johon upottaa mahdollisimman paljon kesäkurpitsaa. Tässä on yksi jonka sain työkaverilta vuosi sitten.
 Vuokaan tarvitaan kesäkurpitsaa, sipulia, jauhelihaa ja tuorejuustoa sekä juustoa tai juustoraastetta päälle tulevaan juustoon. Tuorejuuston sijaan voi käyttää ranskankermaa tai muuta vastaavaa kaapista löytyvää. Myös maustamaton käy jos sen maustaa hyvin. Kerma ja ruokakerma on liian ohutta. Ja kuten kuvasta näkyy, menee tähän paljon kesäkurpitsaa. En käyttänyt 400g jauhelihasta kuin ehkä 3/4 osaa.
 Pienet kesäkurpitsat voi pilkkoa ohuiksi kiekoiksi, minulla oli niin suuria että pilkoin ne lohkoiksi. On makuasia kuoriiko kesäkurpitsat, minä kuorin. Pohjalle vuokaan tulee kesäkurpitsaa ja sen jälkeen jauhelihaa ja tuorejuustoa. Tarkkoja määriä ei ole koska tätä ruokaa tehdään aina fiiliksen ja aineksien mukaan.
 Toistetaan kerroksia astian korkeuden mukaan, viimeiseksi päälle tulee kesäkurpitsaa ja juustoa. Meillä ei ollut jääkaapissa kuin valmiita goudasiivuja niin silppusin niitä. Sitten vuoka uuniin n. 175 asteeseen noin tunniksi, tätä pidin reilun tunnin, ehkä 1h 20 minuuttia koska odottelin, että koko perhe on ruokapöydässä yhtäaikaa. Vuoka saa olla täytettynä reilusti sillä sisältö laskee paiston aikana.
Valmis kesäkurpitsavuoka on vähän aneemisen väristä, kaverina on oman maan harvennusporkkanoita keitettynä. Hyvää tämä on, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Ja mikä parasta, tätä voi tehdä oman maun mukaan niistä aineksista mitä kaapista löytyy.

14 kommenttia:

 1. Hyvälle näyttää ja varmasti myös maistuu. ”Silmänruoka” toki on yksi osa maittavasta ruoasta ja jos yrttimaasta löytyy jotain vihreätä kuten persiljaa ja sitä silputtuna voi kukin ripotella annoksen pinnalle, sekin tekee annokseen piristystä. 😊 Tätä täytyy kokeilla.👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maistu ja minusta maku on vain parempi seuraavana päivänä, juustokuorrutetta olisi saanut olla hiven enemmän. Minulle persilja on ehdoton nou nou, en voi sietää sen makua. Mutta ruohosipuli kävisi tuohon.

   Poista
 2. Täällä yritetään lisätä joka ruokaan kesäkurpitsaa. Onneksi se sopii moneen, viimeksi tein Kesäkurpitsa-shaksukaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäkurpitsa on riittoisaa, en koskaan raaski karsia taimia, nytkin on 8 taimea kahdessa laatikossa.

   Poista
 3. Kesäkurpitsasta saakin oivia ruokia niin uunissa, kuin pannullakin. Pari vuotta sitten Kreetalla lomalla ollessamme ja hotellimme läheltä mainion ruokapaikan löytäessämme tykästyin kovin siellä tarjolla olleista kesäkurpitsapyöryköistä ”Courgettes balls. Niitä on sitten pitänyt tehdä myös itse. Ovat mielestäni todella hyviä, joskin hieman työläitä tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäkurpitsa sopii moneen ruokaan. Nuo pyörykät pitää googlettaa, saattaisin tykätä. Myös sellaiset ohuet paistetut kesäkurpitsasiivut joissa on juustoa päällä on taivaallisen hyviä.

   Poista
 4. Kesäkurpitsalle onkin hyvä kerätä uusia reseptejä, sillä niitä tulee runsaasti sesonkiaikana. Hyvältä vaikuttaa tämä ohje!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä kannattaa kokeilla, on todella helppo varioida oman maun mukaiseksi. Mausteita reilusti kun kesäkurpitsa on itsessään niin mauton.

   Poista
 5. Vaikuttaa hyvältä. Minä olen tehnyt vähän samantapaista musaka reseptillä (soveltaen).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hyvää. Jossain näin juuri kesäkurpitsalasagnen ohjeen, sitäkin voisi kokeilla.

   Poista
 6. Erinomainen ohje. Tein aikalailla samalla tyylillä, mutta en kuorinut kesäkurpitsaa. Kuori pehmeni siinä kuin muukin osa. Ajattelin kokeilla tuorejuuston sijasta turkkilaista jugurttia (jota maustan), kun sitä sattuu olemaan kaapissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienempiä en minäkään kuorisi mutta näihin oli tullut jääkaapissa jo niin kova kuori että päätin kuoria, myös kuorien virheiden takia. Turkkilainen jogurtti käy luultavasti todella hyvin.

   Poista
 7. laitoin juuri uuniin täytettyjä kesäkurpitsoja.täytyy kokeilla sinun ohjettasi.tuntuu ihanalta ruualta.pikkelsiäkin tein kaverille kans.vielä eivät kurpitsat ole onnistuneet jekuttamaan minua ja kasvamaan ylisuuriksi.

  VastaaPoista
 8. Kiitos ohjeesta menee kokeiluun ❤

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)