keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Uusi yritys

Niinhän siinä kävi, että ensimmäinen kokeiluni luuliimalla epäonnistui. Kuten heti arvelin, oli liima liian löysää. Alkaessani vasaroida nauloja tuoliin jousien kiinnittämistä varten, petti liimaukseni. Eilen koitti uusi yritys, tällä kertaa paksummalla liimalla.
 Vaihdoin metalliset puristimet kevyisiin kuormaliinoihin, toimivat hankalan muotoisen tuolin kanssa paremmin. Etujalkoja pitää oikeassa asennossa pahvirullan pätkä. Ja kuten näkyy, tuolin täyttäminen meriheinällä on menossa liimauksen kuivumista odotellessa.
 Ennen meriheinään pääsemistä on tuolin joustimet kiinnitetty useammalla tavalla. Ensin ne ommeltiin satulavöihin kiinni. Sen jälkeen tehtiin pääsidonta, välisidonta ja sivutukisidonta. Kädet mustelmilla ja kipeinä mutta ei se mitään, kuuluu asiaan joustimia kiinnittäessä.
 Joustimien päälle kiinnitetään tuoliin naulaamalla joustinliina. Se saa olla pellavaa kuten minulla tai juuttikangasta. Ja taas kiinnitetään joustimia, tällä kertaa joustinliinaan ommellen niin, että jokainen joustin on kiinnitetty neljästä kohtaa. Kuvion muotoa rajaa vain mielikuvitus, kaikki jää piiloon. Viikon päästä jatkan meriheinän kanssa tai sitten viimeisen tuolin joustimien kanssa.
Otin nimittäin mukaani kurssille viimeisen tuolin. Purin tuolin verhoilut pois ja liimasin takasarjan paremmin jalkoihin kiinni. Nyt pitäisi kestää. Kuvassa olen purkanut päälliverhoilun pois istuinosasta. Loput lähti nopeasti sillä mitään ei tarvinnut säästää, sai repiä, purkaa ja leikata miten tykkäsi. Kurssi loppuu jo huhtikuussa joten pistää vähän vipinäksi.

13 kommenttia:

 1. Toivottavasti nyt paksummalla liimalla kestää! Arvostan heitä, jotka osaavat näin hienosti entisöidä huonekaluja. Itsestäni ei siihen olisi. Hyvää ystävänpäivää!❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kestää, jos ei, niin menee hermo. Minun suurin kannustus entisöintiin on säästetty raha, siinä sivussa on kehittynyt todella rakas harrastus.

   Poista
 2. Tuo entisöinti vaatii kyllä hyviä hermoja. Kaikkea ei varmasti voi suunnitella etukäteen, vaan täytyy edetä yksi kohta kerrallaan.
  Tsemppiä hommaan, tuolista tulee varmasti todella kaunis!
  Hyvää ystävänpäivää myös! On ollut ihana tutustua sinuun Katja! 💓

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarha ja entisöinti on mielestäni parhaita pinnan venytys konsteja, ne jos mitkä opettaa kärsivällisyyttä. Ja epäonnistumisista mennään vain eteenpäin.
   Hyvää myöhästynyttä ystävänpäivää, on myös ollut ilo tutustua sinuun Riina!

   Poista
 3. Tuahon tarvitahan sitte piiiiitkää pinnaa :)
  Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkää tarvitaan, rinnalla oleva puutarha on sitä opettanut jo monta vuotta. Pinna venyy uskomattoman pitkälle nykyään.

   Poista
 4. Hyvällä mallilla on jo siun tuolit. Joustinten sitominen on hankalin homma, sen kun suap tehtyy, niin homma etenöö mukavasti. Hienot mööpelit oot hankkinu. Entisöinti ei oo hättäisen hommoo. Lopputulos palakihtoo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvällä mallilla ollaan, ensi vuonna valmistuvat, huikeaa.

   Poista
 5. Verhoilu vaatii sitkeyttä, mutta tulos on palkitseva. Ihaillen olen seurannut tuoliprojektiasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkoinen projekti, kaikkiaan tulee kestämään kolme vuotta mikä on paljon nykyisessä mulle kaikki heti-yhteiskunnassa.

   Poista
 6. Tuolista tulee hyvä, selvästi jo näkyvissä. Kova työn teet.

  VastaaPoista
 7. Hieno tuoli on tulossa. Hyvää viikonloppua

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)