lauantai 10. helmikuuta 2018

Tapahtumien viikko

Tälle viikolle on mahtunut oman elämän asioita melkoinen nippu. Nuorimman lapsen asiat ovat edenneet, on käyty katsomassa vanhimman pojan sotilasvala Vekarajärvellä ja kiidetty tänä aamuna kahden päivän koulutukseen Hämeenlinnaan. Eipä ole juurikaan ollut vapaa-ajan ongelmia.
 Valapäivästä piti tehdä ihan oma postaus mutta puhelimeni hyytyi kesken tilaisuuden, en saanut kuin pari hassua kuvaa otetuksi. Puhelimen kanssa on muutenkin ollut hankaluuksia, tänään se meni aivan sekaisin ja lähetteli muun muassa ihan omia viestejään. Ei taida olla pakkasen kestävä puhelin.
 Muuten en ole viikolla juurikaan kuvannut kuin tiistaina verhoilukurssilla. Tomaattikylvöjen kanssa olisi jo kova hinku mutta jospa maltan odottaa vielä pari viikkoa. Multaa ostin jo valmiiksi ja kylvöastiat ovat asemissa käden ulottuvilla.
 Niinpä kaivelin koneelta jutun kuvitukseksi viime keväisiä narsissikuvia. Luulin sen olevan helppo nakki mutta toisin kävi, viime kevät ei ollut oikein narsissien kevät ja niistä on todella vähän kuvia. Yläkuvassa on rosariosta tasetti 'Minnow', seuraava on muistaakseni luumulehdosta narsissi 'Ice Follies', tuossa yllä taitaa olla runoilijanarsissi ja alakuvassa tuntematon narsissi.
Nyt pohdin käynkö nukkumaan vai jatkanko kirjaa sisällissodan naiskaarteista. Vuosi 1918 on on tapetilla vähän joka puolella ja siihen liittyviä kirjoja olen alkanut lukea senkin takia, että oman isän isoisä selvisi hengissä valkoisten vankileiriltä Hennalasta. Ajan tarinat ovat mielenkiintoisia, sellaisia joista haluaa tietää lisää.

7 kommenttia:

 1. Ja kaiken kiireen keskellä ehdit vielä postatakin.
  Viime kevät oli todella huono narsissikevät. Muutenkin kevät oli tosi surkea. Sellainen mielikuva minulla on viime keväästä.
  Mutta löysit sentään useita kauniita narsissikuvia. Runoilijanarsissi on mun suosikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Postaaminen käy nopeasti kunhan on kuvia. Viime kevät oli toistamiseen huono narsisseille, yllättävästi ne ovat menestyneet pihassa huonommin kuin tulppaanit.

   Poista
 2. Ihania narsissin kuvia. Kevättä odotellessa ja toivotaan että tulee parempi narsissikevät. Tomaattejen kanssa ajattelin myöskin odottaa maaliskuun alkuun. Mukavaa laskiaissunnuntaita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti on parempi narsissikevät, siinä kukka joka ehdottomasti kuuluu kevääseen. Kiitos samoin, mukavaa laskiaissunnuntaita.

   Poista
 3. Sulla on ollut varmasti ikimuistoinen viikko. Täällä on toinen armeijapojan äiti ja olen oikeasti ihmetellyt, kuinka se on vaikuttanut minuun aika syvästi.
  Samaan aikaan, kun sattui vielä Suomen 100v.-juhlat ja uusi Tuntematonkin sai ensi-iltansa. Veljeni tilasi vielä isoisieni kantakortit, joista selviää heidän liikkeensä sodan aikana. Niitä tutkiessa on muutama kyynelkin vierähtänyt. Äitinä nämä asiat ovat mietityttäneet paljon. Rauhan hinta oli kova ja itsenäisen Suomen arvo on tämän vuoden aikana noussut vielä suurempaan arvoon.
  Ihana, että saamme rauhassa kasvatella narsisseja ja suunnitella tomaattikylvöjä!
  Iloista laskiaissunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on vaikuttanut minuunkin, enemmän kuin etukäteen ajattelin. Uusi tuntematon sotilas on hieno elokuva, sen innoittaman luin samantein Täällä pohjantähden alla-sarjan. Ja nyt on vuorossa 1918 vuoden tapahtumat. Minulla on vielä kantakortit tilaamatta. Rauha ja itsenäisyys on arvokas asia joka pitäisi muistaa joka päivä.
   Kohta on kylvöjen aika, ihanaa!

   Poista
 4. Ihanat narsissi kuvat. Kevättä odotellessa on ne omat jutut hoidettava .Kiva kuulla että nuorimmaisen asiat alkaa edetä.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)