sunnuntai 18. helmikuuta 2018

Kevään tuntua

Tämän vuoden paras ulkoilupäivä on ollut tänään. Varjon puolella mittari näyttää miltei kymmentä pakkasastetta ja auringon puolella tippuu vesi räystäiltä. Ilmassa on selvää kevään tuntua, sen kuulee lintujen laulustakin joka on lisääntynyt helmikuussa.
 Aitan punamultainen seinä loistaa auringon kimmellyksessä ja valkoisen lumen hohteessa. Lumipeitettä rytmittää jänisten kulkureitit.
 Mustilanhortensiassa sinnittelee kiinni viimeiset kukat. Keväämmällä leikkaan kaikki vanhat kukinnot pois ja siistin tätä pensasta muutenkin, haluan ohjata sen kasvua tiettyyn suuntaan.
 Rosariossa nukutaan ruususen unta. Lumi on kivasti kasaantunut kivimuurin viereen juuri suoraan ruusujen päälle. Jänisten vierailuja ei näy.
 Mahtava, mahtava auringonpaiste. Pihalla tuntui talven selän taittumiselta. Alle kaksi viikkoa ja ollaan maaliskuussa ja minulle se on ensimmäinen kevätkuukausi. Lähes joka vuosi puutarhan kevättyöt on aloitettu maaliskuussa.
Viime päivien pakkaset ovat pitäneet lumipeitteen hyvän mittaisena. On kasveille suojaa ja valkoinen maa on parempi kuin musta ja lumeton. Sanoisin että kevät on viikkojen, ei enää kuukausien takana.

22 kommenttia:

 1. Kaunista on. Meillä on aika kylmä, noin -15 c mutta pitäisi kyllä mennä nauttimaan tuosta kauniista säästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylmää on täälläkin mutta tuulettomuus teki ilmasta siedettävän.

   Poista
 2. Nyt on kevättä ilmassa! Ensi viikolla taitaa vielä tulla kovia pakkasia, mutta olen jotenkin samaa mieltä, että tässä ollaan jo voiton puolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiton puolella ollaan vaikka tulisi vielä pakkasia.

   Poista
 3. Kauniit kuvat! Samaa mieltä. Linnut laulavat ja aurinko paistaa. Kevät on nurkan takana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lintujen laulu on tuntunut niin hyvältä, kesää kohti mennään.

   Poista
 4. Meillä ei taivas ollu nua sinine, mutta nii hiano päivä kuitenki, että lähärin oikee kävelylenkille. Kevättä on jo selevästi ilimas, onneksi, vaikka pakkaane senku kovenoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yölämpötilat taitaa painua tosi alas, päivällä ei onneksi niin paljoa. Talvi vielä uhittelee ennen kuin joutuu taipumaan.

   Poista
 5. Kauniit kuvat! Tänään täälläkin jo tuntui olevan vähän kevättä ilmassa, kun aurinko paistoi ja linnut sirkuttivat. Hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, hyvää alkavaa viikkoa ja aurinkoista säätä.

   Poista
 6. Mustilanhortensia on ihana pensas, kukkii niin kauan, kevääseen asti;)

  VastaaPoista
 7. Minä tykkään kunnon pakkasesta ja sielunmaisemani taitaa olla punamullatut pinnat säihkyvää lumimaisemaa vasten :). Aitta on niin kaunis näin talvella! Vai pitäisikö sanoa talvella-kin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en oikein ole pakkasihmisiä, tykkään lämpimästä. Mutta jos pakkaskelit on yhtä aurinkoisi akuin ovat nyt olleet niin on ne ihan siedettäviä.

   Poista
 8. Toivotaan että olet oikeassa. Kovasti odotellaan näiden pakkasten loppumista vaikka sääennustukset eivät vielä lupaavilta näytä. Positiivista sentään että ilma on näin hieno pakkasesta huolimatta, tai ehkä juuri sen ansiosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne maaliskuuta pidemmälle kestä, siihen luotan :)

   Poista
 9. Minä haluan uskoa sinua että kevät on kohta. Ihanat kuvat taas pihapiiristänne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuukauden päästä ollaan melkein huhtikuussa, kyllä kevät on ihan kohta ainakin täällä eteläisemmässä Suomessa.

   Poista
 10. Kauniita talvisia kuvia.
  Blogissani olisi sinulle haaste.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)