keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Kehyksiä

Yksi vakiokohde mitä etsin kirppareilta aina kun niillä käyn, on taulujen ja valokuvien kehykset. Yhtään edullista ja sellaista taulun kehystä jonka haluaisin ostaa ei ole tullut ennen tätä syksyä vastaan. Ja nyt kun vastaan tuli, niin tuli kaksin kappalein. Kummallakin hintaa viisi euroa.
 Suuremmissa kehyksissä on maalauskin, kuva Imatran koskesta. Maalaus saa kuitenkin lähteä sillä tarvitsen kehykset julistettava varten jonka tilasin vihdoinkin kun siihen löytyi sopivat kehykset. Kyseessä on Edelfeltin maalaama kuningatar Blanka. Julistetta myy ainakin Ateneumin nettikauppa.

Ensin ajattelin laittaa maalauksen koskesta kiertoon, mutta kun laitoin harmaat kehykset jotka ostin ilman maalausta, koskimaalauksen päälle sainkin idean, että voisin kehystää maalauksesta pelkästään joenpenkereen osan. Tuon mikä on harmaiden kehysten kohdalla. Sen voisin seinälleni laittaa, muuten en maalauksesta niin välitä.
 Pikkaisen kyllä kuvaan maalattu juna minua häiritsee, vaan jos sen saisi rajattua kokonaan pois niin taidanpa laittaa maalauksen uuteen uskoon.
Viisi euroa puisista kehyksistä ei ole paljon, isommissa kehyksissä on vielä kehysten hinta 82e merkittynä, kotimaisen firman tekemät. Harmaat on kyllä korjattu liimalla melkoisen tökerösti mutta liima on helppo rapsia pois. Ja koska molemmat kehykset ovat puuta voi ne aina tarvittaessa maalata uudestaan. Isommat kehykset luultavasti maalaankin jotta sopivat paremmin kuningatar Blankan värimaailmaan. Kunhan kuningatar saapuu postissa kotiin.

Kuvasin kehykset juuri entisöidyn pelipöydän päällä. Pöydästä puuttuu vielä tilaamaton verka. Kun verka on paikoillaan saatte kuvia pöydästä. Tosin sitten pelipöytä on kampauspöytäni.

10 kommenttia:

 1. Hienot löydöt! Näitä vanhoja kehyksiä itsekin yritän kirpparilta metsästää. Hinnan ovat yleensä vaan niin kovia, että jäävät ostamatta. Vain yksi on löytynyt ja pääsi heti olohuoneen seinälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edullisia kehyksiä on todella vähän, taitavat mennä heti kaupaksi kun myyntiin tulevat. Onni että edes nämä sain.

   Poista
 2. No huh, vähän olen järkyttynyt maalauksen pilkkomisesta, eikö sille löytyisi ostaja tai haluaja jostain. Minua se ei kiinnosta mutta joku siitä varmaan tykkäisi. Löytyykö siitä muuten tekijän nimeä ja vuosilukua?
  Kehykset on hienot, tykkään etenkin noista harmaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasin että pilkkominen voi järkyttää, siksi harkitsen sitä itsekin. Maalauksessa ei ole tekijää eikä vuosilukua, se on uudehko. Epäilen että harrastelijamaalaajan maalaama. En tullut kysyneeksi myyjältä alkuperäänsä.
   Harmaat on enemmän minun mieleen, voi olla että maalaan Imatra-taulun kehykset myös harmaaksi.

   Poista
 3. Kauniita nuo vanhat kehykset!
  Ja varmasti joku Imatralainen olisi innoissaan tuosta koko taulusta. Myy se kovaan hintaan. :)
  Tarkista ainakin, ettei se ole mikään arvokas taideteos, ennenkuin alat pilkkomaan sitä. Ettei sitten jälkeen päin harmita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei taida olla arvotaulu :D Ei mitään signeerausta tai vuosilukua. Aidoilla öljyväreillä se on maalattu ja ihan oikeaoppisesti kehystetty. Kehystäjä on tauluaan arvostanut. Ehkä ensin kokeilen haluaako joku maalauksen ja jos ei halua niin sitten pilkon. Minulla saattaa olla joku muukin kuva harmaisiin kehyksiin.

   Poista
 4. Hyviä löytäjä ja hyvään hintaan. Itsekin etsin aina puisia kehyksiä, lähinnä omille töilleni. Blanka on kaunis maalaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalaustaito on hieno osta, minulla sitä ei ole. Joutuu tyytymään muiden töihin tai painokuviin. Blanka on ollut haaveissa pitkään.

   Poista
 5. Harmaat kehykset on kauniit, ihan vaikka tuolleen paljaaltaankin seinälle voisi laittaa.

  Mullakin on tapana kurkata taulu- ja kehysvalikoima kirppuja kiertäessä. Harvoin mitään aarteita vastaan tulee, ikealaisia kyllä vaikka kuinka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valokuvakehyksiä löytyy joskus ihan kivaan hintaan mutta ei taulujen kehyksiä. Missä lie luuraavat.

   Poista

Kiitos kommenteista :)