sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Kissojen päivä

Tänään on vietetty maailman eläinten päivää. Meillä ei juhlittu mitenkään erikoisesti, mitä nyt pennut ja isot kissat saivat ruuaksi broilerin jauhelihaa ja ranskankermaa.
 Nämä pehmopalleromme ovat oppineet tunnistamaan jääkaapin oven äänen. Tassut nelistävät tupaan hurjaa kyytiä kun on havaittu että joku ihmisistä on jääkaapilla.
 Vauhtikolmikon uusin lempipaikka on kodinhoitohuoneen matto. Sillä lienee osuutta asiaan että tuossa kohtaa on lattilämmitys vedetty vähän tiuhempaan jotta kengät kuivuvat hyvin. Talon lämpöisin lattia.
 Samassa paikassa viihdytään myös emon kanssa. Vaikka se ottaa koville kun Alma ei laske enää nisille kuin harvoin ja valitusti.
Puutarhassa leppäkertut viettivät eläintenpäivän juhlaa. Kirva-ateria oli katettu kompostorin päälle ja kattauksesta oli nauttimassa kymmeniä leppiksiä. Tässä niistä suurin yhteenliittymä, muut hoitivat hommaa eri puolilla kompostoria. Tänä kesänä olen muuten havainnut enemmän leppiksiä kuin vuosiin. Olen ollut asiasta todella ilahtunut, on syynä ollut sitten mikä tahansa. Kirvoja ei minusta ole meillä sen enempää kuin ennenkään, mutta uskallan ajatella josko luonnonmukaisempi puutarhanhoito olisi auttanut asiaa ja sen myötä leppikset viihtyvät paremmin.

19 kommenttia:

 1. Ihana kasa karvapalleroita! Mustavalkoinen on niin superhurmaava <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustavalkoisella Batmanilla on kyllä melkoinen superluonne. Osaa kerjätä ruokaa! Kehrää vimmatusti kun silittää ja on kehittymässä hurjaksi metsästäjäksi. Ja kaikki tuo kirpun kokoisessa kissanpennussa. Mun sydän on mennyttä kun heppu lähtee uuteen kotiin.

   Poista
 2. Mitkä söpöliinit! Hurjasti leppiksiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leppiksiä on paljon. Hyvä juttu, syövät kirvat pois.

   Poista
 3. Kissanpennut ovat niin ihania..., mutta aikansa kutakin. Aikoinaan meillä vilisti hurjasti pentuja, mutta sitten jätettiin tuo nykyinen kissa ja emo pääsi autuaammille hiirestysmaille. Hieno leppiskeräymä. Enpä ole tänä kesänä montaa leppistä nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihteleekohan leppisten esiintyminen paikoittain? Niiden elämästä olisi kiva tietää lisää. Pennut on kivoja, kun nukkuvat ja syövät :D

   Poista
 4. No nää murmelit, mitä tähän voi sanoa?! :) Ihanat misukat!!
  Ja leppiksiä, niitä on ollut paljon meilläkin tänä vuonna! Tyttö on asiasta innoissaan, kova leppisfani. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Murmeleilla on just iltariehu menossa, hurjaa ravia ja tassujen läpsytystä. On syytä pitää jalat sohvalla. Minäkin fanitan leppiksiä :)

   Poista
 5. Voi miten ihanan paljon leppiksiä! En ole niihin enää syksyllä törmännytkään.
  ps. Edelliseen postaukseen viittaan, että rippijuhlat takana ja Alit oli pöydässä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alit on kaunis ja ajaton sarja, voimakkaasta kuviosta huolimatta. Meillä on ollut lämmintä, öisinkin niin luulen että leppikset on viihtyneet.

   Poista
 6. Voi ihme, miten ihania nuo pennut ovat!

  VastaaPoista
 7. Ovat niin syötävän herkullisia ipanoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat, arvaa pusuttelenko niitä jatkuvasti.

   Poista
 8. Kylläpä nuo teidän karvapallerot ovat kasvaneet huimasti. Ihania! Ja sen arvaa, että jääkaapille oppivat nopeasti suunnistamaan. :)

  Voi mikä leppiskeskittymä! Ne ovat kyllä oikein tervetulleita meillekin ja nättejä vielä. Taitaa olla viimeiset hetket niilläkin nauttia auringon lämmöstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on hauska opettaa pennuilel kaikeanlaista. Jokainen meiltä lähtevä pentue on oppinut kutsun ruokakupeille ja jääkaapin äänet :)

   Leppikset on puutarhan symppiksiä.

   Poista
 9. <3

  Leppiksiä on meidänkin pihassa tänä kesänä näkynyt ennätysmäärä. Ja nyt syksyllä niitä on löytynyt sisältäkin muutama. Tuollaista megaesiintymää en ole koskaan missään nähnyt

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän komposti on ilmeisesti päältä täynnä kirvoja sillä leppiksiä on siinä edelleen paljon vaikka nyt ovat enemmän hajallaan. Kauco-Aulikselta terkkuja, herra maisteli aamulla paistettua kananmunaa ja kiitti isolla kehräyksellä :)

   Poista
 10. Monivärikissa on kerrassaan ihana!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)