maanantai 26. lokakuuta 2015

Kaappikello

Lomailut on lomailtu ja arki alkoi tänään herätyskellon kilkatuksella 5:20. Ihan järkyttävää vuorotteluvapaalaiselle mutta mitäpä sitä ei tekisi kun mummin mussukka tarvitsee hoitajaa. Ja saihan tässä nukkua viikon niin pitkään kuin halusi. Ja viettää loppuviikon siskolla kaiken mukavan puuhan parissa.

Poissa ollessani kaappikellon maalit olivat kuivuneet. Siirettiin kaappi varovasti eilen takaisin paikoilleen ja todettiin että paikka on huono, kello ei pääse kauneutensa arvoisesti esille salin nurkassa.

 Toistaiseksi kaappikello on kuitenkin tuossa, muuta paikkaa ei ole. Ja mies haluaisi kaapin hirsiseinää vasten, nyt se kuulemma hukkuu tapettiin mikä on totta.
 Kellotaulu on kaunis, samoin yläkoriste. Koristehelmet tulevat nyt maalattuna paremmin esille. Jos haluat niin tästä *klik* voit katsoa miltä kello näytti meille tullessaan.
 Kukkamaalausten kanssa onnistuin varsin hyvin. Kuvan kanssa en niinkään mutta ei se mitään, kyllä te tuosta näette että kuvio säilyi hyvin. Ensin kyllä ajattelin, että huh miltä kirkkaat kukat näyttävät harmaan rinnalla, mutta nyt kun katse on tottunut niin en osaisi kuvitella kelloa ilman kukkamaalauksia.
Halkeamia ja muita kauneusvirheitä en paikkaillut jotta kaappikello näyttäisi ikäistään vanhammalta. Ja olen minä muutenkin sitä mieltä että kalusteissa saa näkyä niiden ikä ja eletty elämä. Uudeksi kalusteeksi kello on muuten todella harmonisen muotoinen ja hyvä mittasuhteiltaan. Tekijällä on ollut selvästi silmää.

18 kommenttia:

 1. Tuo on upea! Harmaa tausta värikkäille kukille on täydellinen. Kello tosiaankin kaipaa hirsitaustaa, olen miehesi kanssa 100%:sti samaa mieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaa oli hyvä valinta, jos olisin maalannut tai petsannut kellon tummaksi olisivat kukat hävinneet taustaansa. Pitää vielä tehdä sopeutumistyötä asian suhteen, mutta saatan vaihtaa tumman klahvisenkin ja kellon paikkaa. Se on ainut miten kellon saa hirsiseinälle.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Niin minustakin. Sai kyllä hyvän kodin meiltä vaikka itse sen sanon.

   Poista
 3. Ihana kello. Monta vuotta olen odottanut että samanmoinen ihanuus jostakin löytyisi. Upeat maalaukset <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tori.fi niitä näyttää olevan, mutta aina ei hinta kohtaa tai sitten on ihan väärällä puolelle Suomea. Ainakin silloin kun minä olen niitä katsellut.

   Poista
 4. Selvisit aamuhertyksestä - hyvä!
  Niin kaunis on kello ja se kyllä vaatisi enemmän tilaa ympärilleen. Muuten se ei oikein tule esille. Ehkä sille vielä joku tila löytyy. Menee usein vähän aikaa, ennenkuin huonekalut solahtavat paikalleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Normaalisti saisi maanantaisin nukkua 1,5 tuntia pidempään. Tämä viikko on näitä aamuherätyksia kun mummin mussukka on täällä koko viikon hoidossa. Jos ei muuta positiivista aamuheräämisissä niin päivässä ehtii tehdä paljon kun herää ajoissa.

   Poista
 5. Ihana kaappikello! Blogissani on sinulle haaste: http://minnikki.blogspot.fi/2015/10/blogisitarina-blogihaaste.html =)

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. kaunis on kello, toivottavasti saadaan lyöntikin kuntoon.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Huonekalujen maalaamiset on lempipuuhaani mutta ei ihan ehkä nuo kukkakuvioiden ympäriltä maalaamiset.

   Poista
 8. Kyllä siitä tulikin kaunis. Olen aina haaveillut kaappikellosta, mutta mahtaisiko sen lyönteihin tottua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tottuu. Meillä ei ole ollut tämä kaappikello eikä salin seinäkello käynnissä, mutta tuvan seinäkello laitetaan aina välillä raksuttamaan. Siihen tottuu nopeasti ja kun kello on lepäilemässä niin ääntä on jopa ikävä. Mutta annetaan 115 vuotta vanhalle kellolle välillä lomaakin.

   Poista
 9. Lyhyesti ja ytimekkäästi: Tykkään :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)