keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Tunnistusapua ja uusi kukkapenkki

Joskus tulee laitetua puutarhaan kasveja mistä ei enää seuraavana kesänä ole haisuakaan mitä ovat. Mutta uskon että joku teistä tietää mikä tämä tumma otus on. Joku lilja? Enpä nimittäin muista yhtään mitä tuli tuohon kohtaan tyrkättyä.
 Nämä uuden kukkapenkin tyrkkäykset on vielä tuoreessa muistissa. Penkkiin tuli pari pionia, liljoja kolmea erilaista, syysleimua, hanhikkia(?), yksi piskuinen esikko ja lehtoängelmä. Ja tietysti pari narsissia.
 Ankea ja kaljuhan penkki on vielä, mutta odotetaan pari vuotta, niin luulen että paljasta multalänttiä ei enää ole. Kivet olivat niin isoja, että niitä ei kannattanut kaivaa pois. Kivet olikin se syy miksi kukkapenki tuli juuri tuohon kohtaan. Ne oli aina ruohonleikkurin tiellä, ja niiden pois saamiseksi olisi tarvittu kaivinkone. Helpointa oli naamioida ne kukkien sekaan.
Nyt muuten saisi sataa kunnolla yhden vuorokauden. Puutarhassa kaivataan kastelua!

9 kommenttia:

 1. enpä tunnista kasvia,muutenki huono tuntemaan :)
  kivalta näyttää kukkapenkki,kivelle vielä jossain vaiheessa tonttu istumaan ;)

  VastaaPoista
 2. Eniten se minustakin näyttää joltakin liljalta mutta vaikea mennä sanomaan miltä. Vieressä olevat lehdet ovat kans jonkun liljan nuoria lehtiä, olisiko sitten sama (siementaimia tai sivusipuleista) tai eri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku mikä lie lilja jonka ostin viime kesänä enkä tallettanut nimeä mihinkään. Nuoret lehdet on varjoliljan alkuja joita sain viime syksynä. Mutta tummat patukat on jotain muuta liljaa. Eiköhän se selviä mitä ovat.

   Poista
 3. Se on Lilja, mun kukkapenkissä on samoja mutta mä onneton unohdin mikä lilja se on :D Ilmoitan heti kun muistan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, se on siis Lilja :D

   Poista
  2. Se on ehkä Lilja :D Mä selvittelen koska mulla lukee se jossain ylhäällä ja meilläkin sitä tosiaan kasvaa :D Mä olen aina yhtä onneton muistamaan mitä mulla on missäkin :D

   Poista
  3. Varmistin äidiltäni, että kyseessä on Keisarinkruunu ja blogissani on kuva sivupalkissa kun kyseinen kukka on kauneimmillaan :)

   Poista

Kiitos kommenteista :)