sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Mustila arboretum

Kaunis kevätpäivä olisi ollut ihan kiva viettää omassa puutarhassa, mutta tänään tuntui siltä, että päätä pitää päästä lepuuttamaan oman tontin ulkopuolellakin.

Kohteeksi valittiin kohtuullisen ajomatkan päästä löytyvä Mustilan arboretum Elimäellä. Kumpikaan meistä ei ollut vieraillut puistossa aiemmin, netistä olin vain lukenut mitä kaikkea puistosta löytyy.

Helteisen sään ja hyttyslaumojen takia valitsimme käveltäväksemme hieman lyhyemmän reitin. Nähtävää oli silti ihan riittämiin vaikka vasta osa alppiruusuista oli kukassa. Puistossa kasvaa satoja erilaisia havu- ja lehtipuita.
 Perhosatsalea oli kaunis. Harmi että nämä ovat suurina räsnsistyneen näköisiä, muutoin saattaisin istuttaa meillekin. Tosin ehkä eivät ehdi kasvaa minun elinaikana kaksimetrisiksi pensaiksi kuten puistossa oli.
 Kauniita maisemia riitti, oli kuvan lehtoja, tammimetsikköjä, isoja douglasinkuusia ja vaikka mitä.
 Ja aivan ihana vuokkomätäs. Onko ihan tavallista valkovuokkoa kuitenkaan?
 Tämän kahvilan ja lippumyymälän takana oli se yksi syy miksi halusin käymään arboretumissa, taimimyynti.
 Kolme taimea ostin. Yksi oli tämä ruusuomenapuu, toinen keltakoivu ja kolmas punatammi. Taimet yhteensä 17e. Ei paha hinta, mutta onhan ne vielä pieniä. Istutuspaikka pitääkin valita huolella, että saan pidettyä uudet kasvit hengissä.
Huomiselle sitten jäi tämän päivän laiskottelun takia yli 100 tulppaaninsipulin siirtäminen. Hirveä urakka!

11 kommenttia:

 1. Ohhoh mikä urakka huomenna! Puut onkin viisainta ostaa ja istuttaa pieninä, ne juurtuvat paikoilleen paljon paremmin eivätkä pääse kuivumaan niin herkästi, kun on suuri lehtimassa ja tiuha juurakonsyherö ruukussa. Harmittaa, kun useimmat taimistot myyvät puita vain parimetrisinä, silloin on jo juuret auttamatta spiraalina.
  Mustila on todella hieno paikka kun atsaleat ja alppiruusut kukkivat! Ja kiinnostava muulloinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, taas opin uutta! Olen nimittäin luullut että suuri taimi on parempi. Eli voin olla hyvillä mielin pienten taimieni kanssa.

   Poista
 2. Tämä herättää uteliaisuuden.Miksi siirrät tulppaaneja nyt? Meillä tulppaanit kukkivat vielä. Sitten nostan ne ylös kuivumaan ja laitan maahan vasta syksyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulppaanit kasvaa väärässä kukkapenkissä. Ja nyt minulla on kasa taimia jotka pitää saada maahan mahdollisimman pian. Ja se maa on juuri tulppaanien kasvupaikka. Tiedän kyllä, että nyt on huono aika vaihtaa kasvupaikkaa, mutta en voi odottaa syksyyn saakka. Olivat sentään jo kukkineet ja terälehdet tippuneita.

   Poista
 3. <3 näkemisen arvoinen paikka ihan varmasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On näkemisen arvoinen, kannattaa ehdottomasti käydä vaikka ei osuisi ihan reitin kohdalle.

   Poista
 4. Joka kevät näitä jonkun blogista katselen ja aina haaveilen menosta, täytyy kyllä joku kerta ihan oikeasti tuonne päästä :) aurinkoista viikon jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaa vierailla! Kesäkuu on parasta aikaa atsaleoiden ja alppiruusujen kukinnan suhteen.

   Poista
 5. Punatammi! Onnittelen!
  Punatammi on puiden aatelia ja toivottavasti saa arvoisensa paikan.

  Blogiasi on mukava lueskella.

  Reetta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka on vielä vähän hakusessa. Se mitä ensin ajattelin ei onnistukaan. Toivottavasti tammi sinnittelee uuteen paikkaan asti.

   Poista
 6. Toivelistalla ehdottomasti tuo Mustilakin, sitten joskus. Kaikkea kivaa vielä odotettavissa :)

  Ihana kerrottu valkovuokko, voiko noin hienoa ollakaan?!

  ~ Piia Anneli / annelivia

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)