maanantai 13. toukokuuta 2013

Toronto vai ihan joku muu?

Laitoin viime syksynä talon paraatikukkapenkkiin kahta erilaista tulppaania. Ajatuksena on pitää penkki hennon punasävyisenä, tai saa olla liilaakin seassa,  värit sopii hyvin harmaata taloa vasten. Ja vanhoista vahingoista viisastuneen muistin säätää tulppaanisipulien pussit jotta tiedän mitä tuli istutettua.

Toronto-lajikkeen pussi löytyi siemenlaatikostani.
 Ja tässä on ensimmäinen pihalta auennut toronto. En tiedä mikä mättää, mutta minusta tässä tulppaanissa ei ole mitää samaa yläkuvan kanssa kuin raidalliset lehdet. Tulppaani oli heti auettuaan tällainen, eikä tuollainen kaunis suppu kuin kuvassa. Ja värikin on paljon paljon oranssisempi kuin mallikuvassa. Odotan ja katselen vielä muutkin ja jos nyt näyttää että väri on tuo, niin siirrään tulppaanit muualle, vaikka omenapuun alle.
 Pientä lohtua toi nurmikolta! löytynyt esikko. Siirsin taimen äkkiä kukkapenkkiin jotta se ei jää ruohonleikkurin terien murskattavaksi. Kuten kuvasta näkyy, täällä vihertää jo kovasti ja nurmikko on leikattava ensimmäisen kerran viimeistään loppuviikosta.
 Kirjopikarilijat jaksavat ilostuttaa!
Perjantaina olen lähdössä Viroon Tyrin (väärä kirjoitusasu, tiedetään) kukkamarkkinoille. Jos joku on käynyt, niin kaikki vinkit reissua varten otetaan ilolla vastaan. Minulle reissu on eka kerta ja pää on ihan tyhjä sen suhteen mitä sieltä toisin. Varustelista on kyllä jo valmiina kun bussimatkalle lähden. On jätesäkkiä, maalarinteippiä, tussia, laatikkoa jne.

8 kommenttia:

 1. voi ku ihania kukkia :) meillä saa vielä tovin odotella nurmikon kasvua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä nurtsi kasvaa ihan silmissä, ja tämänpäiväinen sade vaan kiihdytti kasvua.

   Poista
 2. On kyllä hyvin erityyppinen kukka, kuin pussin kyljessä... Minäkin olen menossa Türiin, lähden perjaintai aamuna. Tämä on ensimmäinen reissuni, vinkkejä kaipaisin itsekin...

  VastaaPoista
 3. Jätesäkkiä et tarvitse, hyvä tukeva kassi mukaan tai pinottava musta kasvilaatikko, yhteen syvään mahtuu jo tosi paljon, pakkausapua annetaan :)
  Ostoksia voi välillä viedä sovittuna aikana bussiin, kaikkea ei tarvitse raahata mukana koko aikaa.
  Mitään irrallisia nyssäköitä ei sallita.
  Hyvää keliä on luvassa, joten aurinkohattu ja vesipullo mukaan.
  Juhlahepeneitä ei tarvitse eikä muutenkaan ylimääräistä yhtä yötä varten, passi ja hammasharja, vaihtokalsarit takataskuun :D
  Nähdään perjantaina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jätesäkkeja ajttelin puita varten, mutta onkohan liian suuria tuoda? Ikean sininen kassi, onko hyvä? Ja sinne pari muovilaatikkoa tukea antamaan? Tussi ja teippi jotta voi merkata omasa ja kirjoittaa kasvien nimiä ylös?
   Kassi on oltava mukana, sillä teevarastot on ihan tyhjät.

   Poista
 4. Oi, kukkamarkkinat kuulostaa ihanalle... Hyvää matkaa!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)