perjantai 27. huhtikuuta 2012

Shokissa

Sain ikävän puhelun mieheltä, oli ensimmäisten joukossa paikalla.

Oman kylämme koulu palaa.
Ripeiden toimien ansiosta palokunta saatiin paikalle ennen kuin rakennus ehti palaa täysin.
Mutta silti taitaa olla koulu menetetty, vesi ja savu tuhosi sen mitä liekit ei.


Voi veetutus että harmittaa!
p.s. Ikkunasta näen kun ajaa vaan lisää paloautoja paikalle.
Jos nyt tässä itkusilmin haluaa jotain hyvää hakea, niin koulu oli tyhjä, ei oppilaita tai muita paikalla.
Säästyttiin henkien menetykseltä.

19 kommenttia:

 1. Aika näyttää, saako kylänne entistä ehomman koulun tilalle, vai oliko menetys kovakätisempi.

  VastaaPoista
 2. Onpa surullinen juttu. Ikävältä varmasti tuntuu, eikä harmitusta varmasti pysty mittaamaan. Mutta hait juuri sitä oikeaa asiaa, mistä kannattaa olla kuitenkin kiitollinen. Ketään ei ollut sisällä.

  VastaaPoista
 3. Sirkku: Jo nyt on selvää ettei uutta koulua tule. Koulu on ollut listalla joka kerta kun mietitään kyläkoulujen kohtaloa.

  Hyvä Mieli: Juuri tuon tärkeintä, viis hienos hirsirakennuksesta tai aarteista sen seinällä. Pääasia ettei ketään ihmistä menetetty. Kyllä silti on kylällä yöunet menetetty :((

  VastaaPoista
 4. Voi surku! :-( Otan osaa. Onneksi ei ollut henkiä vaarassa. Ehkä tulevaisuus kuitenkin tuo jotain hyvää tullessaan.

  VastaaPoista
 5. Saila: No, enää ei tarvitse kunnan miettiä koulun lakkauttamista. Käyttökelvoton se on nyt. Palo on saatu sammumana ja hallintaa, mutta pelastuslaitoksen työt jatkuu vielä koululla. On siellä mies ja paljon muutakin väkeä kylältä eikä varmaan ikinä unohdu mielestä. Koulu oli yli satavuotias.

  VastaaPoista
 6. Tulipalo on aina kauhea asia, palaa sitten omaa tai toisen omaisuutta. Yleensähän kyläkoulut ovat muutenkin tärkeitä paikkoja kuin vain koulunkäyntiin.
  Kurjaa sekin, että lapset joutuvat vielä näin loppulukuvuodesta uuteen kouluun.

  VastaaPoista
 7. Kurja juttu. Onneksi ei ollut ihmisiä sisällä, se tärkeintä. Koulu näyttää rakennuksenakin kauniilta.

  VastaaPoista
 8. tarutikki: Meidän kylällä se koulu on ollut vielä semmoinen kylän oma juttu, toimivakin vielä. Ja keskus muutenkin. Tiedä sitten minne lapset maanantaina, ehkä seurantalolle.

  pirkko: Se oli kaunis ja mitä kaikkea siellä olikaan sisällä...

  VastaaPoista
 9. Onpa surullinen uutinen. Onneksi koulupäivä oli jo päättynyt, mutta silti valtavan suuri menetys koululaisille sekä ympäröivälle yhteisölle :( Voimia!

  VastaaPoista
 10. Todella ikävää. Ymmärrän, että yöunet on kortilla nyt =(

  VastaaPoista
 11. Voi....tuntuu varmasti pahalta.....Voimia ja toivottavasti kaikki järjestyy <3

  VastaaPoista
 12. Voi että, voin kuvitella miten pahalta tuntuu. Mutta suuri kiitosmieli siitä ettei ketään ollut sisällä. Toivotaan että koulunvaihto menee hyvin.

  VastaaPoista
 13. Voi surkujen surku! Tässäpä se syy, miksi Suomessa on lopulta niin vähän vanhaa (siis todella vanhaa) rakennuskantaa jäljellä: puutalot eivät kestä ajan hammasta siinä missä kivitalot. Ja kun yksi näistä vanhoista kaunottarista häviää, ei uutta vanhaa taloa tule tilalle. Vanhat talot ovat korvaamattomia! Minulla aina kouraisee vatsan pohjasta, kun näen miten tuo kulttuurihistoria pala palalta hupenee silmiemme edessä.

  tv Leena

  VastaaPoista
 14. Todella, todella surullista. Vanhempani siinä mökillä kuulivat myös paloautot ja pistivät minut nettiin etsimään tietoa.
  Onkohan koulu vielä korjauskelpoinen,ainakin niin uutisissa väitettiin?
  Suuret pahoittelut, menetys koko kylälle!
  t.mökkiläinen

  VastaaPoista
 15. Varpasen asema: Toivon sydämestäni että kunta remontoisi koulun vielä koulukäyttöön. Pelkään vaan pahoin että on liian kallis juttu. Yhteisölle menetys on kaikkein suurin jos koulu nyt lähtee.

  jarna: On näitä tullut pohdittua. Tällä hetkellä ei ole omia lapsia tuossa koulussa, mutta tuntuu se silti.

  MaMMeli: Kiitos, asioilla on tapana järjestyä.

  Eija: Vilä ei ole tietoa minne oppilaat menee. Omien lasten tilanteeseen tuo ei todennäköisesti vaikuta, sillä koulussa ei ole tällä hetkellä meidän perheestä yhtään lasta.

  Leena: Palovahinko saatiin vpk:n ansiosta rajattua tuohon kuvassa näkyvään osaan. Sen sijaan vesi- ja savuvahinkoja taitaa olla paljon. Palokunta pisti kouluun vettä ja pitkään. Tulihan se on mikä nämä rakennukset vie, harmi.

  mökkiläinen: Meidän silmissä se on korjauskelpoinen, mutta kunnasta en tiedä. Pahaa pelkään että eivät näe järkeväksi korjata.

  VastaaPoista
 16. Voi ei! Mistäköhän palo sai alkunsa? Ihanan näköinen koulu...

  VastaaPoista
 17. Mari: Vielä ei taida olla tietoa mikä palon aiheutti. Mies kiikutti tänään poliiseilel oman kuvamateriaalinsa, jos yhtään auttaisi tutkinnassa. Tuo on kaunis koulu.

  VastaaPoista
 18. Voi luoja, ihan kamalaa. Tulipalo on hirvittävä asia ihan missä tahansa, mutta erityisen kauheaa silloin, kun siinä palaa jotain niin vanhaa, että sitä ei vaan voi korvata uudella.

  VastaaPoista
 19. Susanna: Onneksi ei ehtinyt palaa pahemmin, ja toivottavasti sytyttäjä selviää.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)