torstai 26. huhtikuuta 2012

Aina se lähtee lapasesta

Siis näiden taimien kanssa. Ajattelin siinä siemenpussien äärellä, että ei kukkia, tomaattia vain yhtäsorttia, ei paprikaa. Vaan kuinkas kävi.

On tomaattia kolme pussia, kukkia kahta laatua, paprikaa vaikka armeijalle ja paljon muuta. Ja tietysti juuri se mansikkakoiso jonka olisin suonut itävän hyvin, teki vain yhden alun. Nyt pidän sitä kuin kukkaa kämmenellä jotta pysyy hengissä.
 Koristekurpitsan taimet ovat jo aika valtaisat. Tuli laitettua siemenet kasvamaan aika myöhään, mutta on se myöhä tuolla kasvimaan puolellakin. Maa on vielä jäässä ja todella märkää. Ei toivoakaan että istutettaisiin mitään toukokuun alkupuolella. Menee ihan varmasti toukokuun puoleenväliin kasvimaan kanssa jollei ihmettä tapahdu.
 Kasvit ovat näin "hienosti" talon ainoalla eteläikkunalla. Singerin päällinen loppui kesken jo idätysvaiheessa joten piti ottaa leivinlauta parempaan käyttöön. Siihen mahtuivat kaikki taimet juuri ja juuri. Tällä hetkellä kissoilta täysin kiellettyä aluetta jostain kumman syystä.
Märkyydestä huolimatta on puoli pihaa jo haravoituna. Se on näitä pieniä kotona työskentelyn etuja.
Huomenna jatkuu!

7 kommenttia:

 1. Voi kun olisin onnellinen edes pienestä kasvimaanpläntistä!!!

  Partsille voisi jotain laittaa kasvamaan... Meillä vaan on ihan hirveän kuuma ja aurinkoinen parveke, että mikä siellä sitten viihtyisi!?

  Naapurilta tyttö sai synttärilahjaksi pieniä persiljan alkuja, ne ainakin laitetaan laatikkoon kasvamaan.

  Pitää varmaan mennä jonnein puutarhamyymälään kyselemään, eiköhän siellä osata neuvoa.

  VastaaPoista
 2. Meilläkin on "kasvihuoneena" yksi huone....:)

  VastaaPoista
 3. Kikalle vinkkinä: kaupunkinaapurini viljelee tomaatteja aurinkoisella parvekkeellaan hyvällä menestyksellä, niitä pitää vain kastella todella runsaasti!
  Ihana toiveita herättävä rivistö. Ja todella myös aika riskaabelin näköinen jos utelias kissa sattuu paikalle :-D Onnea ja menestystä kesän kasvateille!

  VastaaPoista
 4. Vau sinullahan on oikea taimitarha:)

  VastaaPoista
 5. Hienon näköinen taimisto. Kiinnostaa, että käytät maitopurkkeja ruukkuina. Pitää panna korvan taakse ensi vuoden varalle. Onnellista, tuottoisaa ja kukkaisaa kesää taimillesi!

  VastaaPoista
 6. Kikka: Tomaatti ja paprika voisivat soveltua paahteiselle parvekkeelle, mutta tosiaan kastelua ei parane unohtaa :))

  Irmastiina: Minua vähän ärsyttää että meillä sali on taimihuoneena, mutta muuta mahdollisuutta ei ole.

  Saila: En nyt tiedä siitä toiveiden herättämisestä. Sopii tulla pian kevät että saa kasvit pihalle nimittäin jos niitä pitää alkaa kohta vaihtamaan suurempiin purkkeihin niin tilaa ei ole :D

  MaMMeli: Taitaa olla :)

  Paula: Maitotölkki on etenkin tomaatille hyvä siinä vaiheessa kun vartta pitää saada vahvistettua. Maitotölkki on helppo ja siinä on riittävästi korkeutta jotta taimen saa multaan ekoihin lehtiin asti.

  VastaaPoista
 7. Menestyykö sinulla paprika taivasalla, vai onko sinulla jonkinlainen kasvihuone?

  tv Leena

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)