keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

On siinä ainakin väriä

Isännänhuoneen sohvakalustolla on aina arkielämässä suojat päällänsä. Ihan käytännön syistä, kissojen ja lasten takia. Sohvan peittää vanha tilkuista ommeltu pussilakana jonka olen esitellyt blogissa aiemmin. Toisen nojatuolin peittää kirpparilta ostettu viltti. Toisen tuolin kohtalona oli olla ilman peitettä sillä uutta en raaskinut ostaa eikä kirppariltakaan tuntunut löytyvän mitään kelvollista kohtuuhintaan.

Onneksi en mitään hankkinut, sillä muistinpa jotain mitä oli säilötty kaapin perukoille. Sieltä löytyi tilkkutyö jonka olen tehnyt vuonna 2000. Näin monta vuotta siinä meni että työstä tuli tarpeellinen.
 Ja mukavintahan tässä on se, että tuo tilkkutyöni on ommeltu samoista tilkuista joista sohvan peittävä pussilakana on ommeltu 1970-luvulla. Mummo lahjoitti aikoinaan minulle loput tilkut ja olen tehnyt niistä kolme työtä. Yksi on salin seinällä, toinen nyt nojatuolilla ja kolmas kaapin perukoilla odottelemassa sopivaa paikkaa. Se kolmaskin työ on kovin räväkkä väreiltään.
 Otto-kissa testasi heti uuden viltin ja totesi toimivaksi. Ei mene kynnet ja kurat läpi tuoliin asti.
Kovin sekava on isännänhuoneen yleisilme näillä vilteillä, mutta niin ihanan kodikas. Oikeastihan huone on sellainen vähän hämyinen, aurinko paistaa sinne vain ihan aamusta. Remontissa tästä huoneesta on tarkoitus tehdä tumma, vielä nykyistäkin tummempi, oikea isännän luola. Huutonetistä löysin sopivan tapetinkin, mutta en raaskinut ostaa ja nyt se tapetti jäi kaivelemaan. Mutta kokemuksesta tiedän, että suunnitelmat voi muuttua matkan varrella vielä moneen kertaan ja ihan mitä vaan ei kannata hankkia etukäteen. Tästä huoneesta kun ei vielä tiedetä jätetäänkö seiniä hirsille vai. Se selviää vasta kun seinät otetaan esille ja nähdään hirsien kunto. Ja siihen tilanteeseen taasen on vielä vuosia aikaa.

9 kommenttia:

 1. Peurankello: Niin on :DD Mies sai sen joskus synttärilahjaksi.

  VastaaPoista
 2. Kodikkaalta näyttää! Minäkin ihastuin Kekkoseen :-D

  VastaaPoista
 3. Aivan mahtava tuo tekemäsi tilkkutyö!

  VastaaPoista
 4. Kovin on kodikasta. Millaista tapettia olit katsellut / ajatellut? :)
  T:hettura

  VastaaPoista
 5. Tuo sohva suorastaan huutaa kellahtamaan siihen :) Siis aivan ihana! Ja tuolit kanssa kivoja päällysteineen.

  Meillä oli ennen ikivanha sohva, jossa oli suorastaan monttuja. Mutta se oli etenkin miesten suosiossa. He aina kellahti siihen selälleen ja aika moni siihen nukahti. (Mä joskus mietin, että ollaanko me niin tylsiä, että vieraat nukahtaa. Mutta taisi se sohva sittenkin olla niin unettava.)
  Sohva tuli tiensä päähän ja hankimme uuden. Se ei ollenkaan niin kutsuva kuin mitä edeltäjänsä oli. Harmi ;-)

  VastaaPoista
 6. Saila: Kekkonen saa aina huomion vaikka nurkassa onkin :D

  Jaana: Kiitos :)

  Sarita: Kiitos, tykkään siitä itsekin, värit meni kerrankin kohdilleen.

  Carovarium: Ei se paha ollut :)

  hettura: Jotain tummaa, vanhanaikaista paperitapettia. Tapettitalolla ei ole mitään mikä olisi täysillä sytyttänyt. Mutta onneksi tapettihankinnalla ei ole vielä kiire :)

  Anonyymi: Sohva on ihan mahtava. Kalusto kävi verhoilijalla reilu vuosi sitten ja siksi niitä yritetään nyt vähän varjella. On muuten uskomattoman hyvä paikka tuo sohva pienten päiväunien ottamiseen. Siitä tulee joskus melkeinpä riitaa :))

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)