lauantai 11. kesäkuuta 2022

Tekemättömien töiden lista

 Olin tällä viikolla kolme päivää pois kotoa ja voi mahdoton mikä tekemättömien töiden lista kolkutteli kokoajan takaraivossa. Tyytyväisenä olen seurannut sääennusteita, ei pitäisi sataa viikonloppuna joten pääsen hyvin puutarhatöihin ja voin ottaa rennommin pään sisäisen listani kanssa. Ja aina pitää muistaa se, että jos ei asiat etene tänä kesänä, niin ensi vuonna on uusi kesä.

Listalla lukee, siirrä loput arovuokot kantopenkkiin aitan taakse. Arovuokkoa tuli siirrettyjen pionien mukana mutta ei tarpeeksi sillä sehän on valloittava näky pinkkien tulppaanien kanssa. 
Samassa kasvaa reunuskasvina kellukka 'Bohema Pink'. On kyllä niin boheemi hamonen tällä kukalla kuin olla ja voi. Tykkään ihan hulluna. Olin muuten ihan varma, ettei tämä kuki vielä sillä pihinä jaoin ostotaimen kotona niin moneen osaan kuin vain uskalsin. Hienosti kukkii ja kellukka näköjään sietää rajuakin jakamista.
Vaan sopii boheemi pinkki kellukka hyvin yhteen pinkkien tulppaanien kanssa.
Jalolla oli eilen kuuma, kissalle sopiva lämpötila olisi sellainen viileän toukokuinen sää. Yritti hakeutua varjoon eikä tullut kasvihuoneeseen kanssani vaikka kuinka houkuttelin. Taisi haistaa, että huoneessa oli yli 30 lämmintä tuulettamisesta huolimatta.
Arboretumin kartanopioni antaa parastaan. Näin paljon kukkia siinä ei ole ollut koskaan ennen. Uudet, viime kesänä saadut kartanopionit näkyvät nekin tulevan kukkaa, nuppuja ainakin on mutta joskus pienen pionin kukka ei jaksa aueta. Hauska nähdä onko mitään eroa tähän kartanopioniin.
Kartanopionin kanssa samassa penkissä, kivipolun toisella puolella on lisää väriä. Belliksille viime talvi oli suotuisa mikä on ihme. Edellinen tappotalvi vei kaikki bellikseni. Iirikset kukkivat mutta eivät samalla innolla kuin viime kesänä. 
Muidenkin pionien kukka-aika on alkanut. Tämä nimetön lajike on ötököiden mieleen. Toisessa kukassa oli tukkimiehentäi ja toisessa kultakuoriainen. Kultakuoriaiset etenkin tuntuvat tykkäävän pionien siitepölystä.

Nyt on lähdettävä listan kimppuun, pihassa odottaa pari tonnia multaa ja toiset pari tonnia kivituhkaa josko joku viitsisi kuskata ne paikoilleen. Multa jää myöhemmäksi mutta kivituhkat siirtyy nyt viikonloppuna.16 kommenttia:

 1. Oi, mikkä ihanat färit!!!! Arovuakko plus tulput on herkulline yhyristelmä ja tua kellukkaki on ihan syätävän hiano. Sullon sitte kunnon punttiharijootukset tänä viikonloppuna :) Täälä näyttää aika sateeselta viikonlopulta, joten jää nähtäväksi, mitä saa teheryksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arovuokko ja tuo tulppaani sopii hyvin yhteen. Sain kaikki kivituhkat kärrättyä tänään mitä pitikin, vielä jäi vähän säkin pohjalle jos pitää jotain polkua korjailla. Sadettakin tuli mutta silloin ehdin maalaamaan pihakalustoa. Oli hyvä puutarhapäivä.

   Poista
 2. Nyt on tosiaan kiireitä. Itse tuskailin sitä, että sillä aikaa, kun olin viikon poissa, näyttävät muutama viikko sitten kitketyt penkit siltä kuin ei olisi ikinä kitkettykään. Pitäisi ehtiä ihan kaikkialle - ja sitten sinulla on vielä noita projekteja.
  Ihastuttavan kaunista, upea kartanopioni!
  Hyvää puutarhaviikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikko on jo hirmuisen pitkä aika poissa puutarhasta. Projekteja riittää toistaiseksi, jospa parin vuoden päästä helpottaa kun saa uuden kasvihuoneen tienoon kuntoon.

   Poista
 3. Tekemättömien töiden lista on puutarhassa sellainen ikiliikuttaja. Onneksi töitä voi jatkaa sitten myöhemminkin, jos nyt ei saa kaikkea tehtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikiliikuttaja on hyvä sana. Tänään sitä saikin liikuntaa, 1500 kiloa kivituhkaa siirtyi kottikärryillä säkistä kulkuväylälle.

   Poista
 4. Niin puskee päälle, tuntuu ettei mitään ehdi. Mulle lykkäs yskänrokon huuleen, eikös se voi tulla stressistä? Olen kyllä muistanut nauttiakin kaikesta, mutta siltikin. Todella hurmaava hienohelma kellukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts, stressi se varmana on. Mulle tulee monesti stressistä elohiiri silmään ja just yleensä ennen kesälomia. Tuo kellukka on hieno, kukan koko on tosi suuri.

   Poista
 5. Noin ihanien kukkasten keskellä on nautinto hoitaa puutarhaa. Tuo kellukka on hurmaava, pitää laittaa haavelistalle. Viime kesänä tulikellukkani näytti jo elinkaaren päähän tulleelta mutta jyrsijät olivat lumen alla temmeltäneet tamppaantuneen mulla kuohkeammaksi ja kukat kasvattavat nyt komeita lehtiä ja yksi kukkakin on auennut. Ilahduin kovasti, vielä saan nauttia kukista, jotka tänne ryytimaalleni ensimmäisten joukossa reilu kymmenen vuotta sitten istutin.
  Mukavia hetkiä puutarhapäiviisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun tulikellukka kukkii joka vuosi vain muutamalla kukalla, kasvatankin sitä lähinnä kivan ja pyöreän kasvumuotonsa takia. Edes jakaminen ei saanut kukkimaan paremmin.

   Poista
 6. Mukavan tummakukkainen bellis! Sopii hyvin tuolle paikalle. Pitkä lista täälläkin. Paljon pikkuhommia ja lista vain pitenee, mitä pidemmän aikaa puutarhassa aikaansa viettää. Upea kellukka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Belliksen siemenet toin jokunen vuosi sitten lomareissulta Latviasta, tänä kesänä kylvin pussin jämät vaika näyttää tuo lisääntyvän itsestäänkin. Viikonloppu lyhensi listaa kivasti.

   Poista
 7. Pitkä työlista on tuttua. Sitä mukaa kun se toisesta päästä lyhenee, uutta tulee tilalle.
  Bohema Pink on ihana rimssuhelma. Kelpaisi minullekin, joten laitetaan vinkkilistalle.
  Kukkiesi värikästä ilmettä katselee mielellään. Tällaista ilotulitusta on koko talvi odotettu. Hienon värinen bellis kruunaa kokonaisuuden. Viime kesänä runsaana kukkineet bellikseni menivät talven kurimuksessa.
  Kivituhkan kärrääminen ei ole kevyttä puuhaa. Pidähän kahvitaukoja välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just tuo, aina tulee uusi työ listalle. Värejä joutui odottamaan pitkään, ensin talvi ja sitten kevät joka ei tuntunut tulevan koskaan. Minulla olisi belliksen taimia, kylvin pussin loput ja hups, taisivat itää kaikki. Kivituhka on nyt kärrätty, ei siihen lopulta mennyt kauaa.

   Poista
 8. Minullakin on koko ajan mielessä tekemättömien töiden lista, vaikka yritän olla ajattelematta sitä aktiivisesti.
  Ihania rimsuhelmoja ja vaikka mitä muuta kaunista. Upeasti kukkiva kartanopioni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kartanopioni viihtyy kasvupaikallaan. Listaa ei parane ajatella liikaa, muuten lannistuu.

   Poista

Kiitos kommenteista :)