lauantai 29. kesäkuuta 2019

Vielä vähän kesäkuuta

Sormustinkukat ovat tänä kesänä loisteliaita. Varret kurottelevat korkeuksiin kuivuudesta huolimatta ja kukkia on runsaasti.
 Nämä digitalikset ihastuttavat navetan kivimuurilla. Kuvassa myös Arvilan oma löytöruusu ja Rosa rugosa 'Pohjolan Kuningatar'.
 Viime vuonna kasvatin siemenestä harjaneilikoita.  Pussi oli sekoitus erisävyisiä tummia. Näin kauniita niistä kasvoi.
 Tämä syklaaminpunainen on kaikista kaunein. 
 Kyläkurjenpolvi 'Dark Reiter' ei ole paljoa välittänyt kuivista keleistä. Meillä tuli keskiviikkona hitunen vettä, torstaina isompi hitunen mutta maa on silti rutikuivaa. Kesäkuussa on satanut harvinaisen vähän ja nyt pelottaa miten käy jos heinäkuukin on kuiva.
 Käärmeenlaukka on kyllä melkoisen huvittava ilmestys. Nuo pitkät huitulat jotka lähtevät kukinnosta ovat kuin pesästään karkaavia käärmeitä. Siitä kai on nimi käärmeenlaukka tullut. Näitä kukkavarsia on kolme ja juurella monta pientä siementaimea. Siinä monta pientä ilon aihetta.
 Siirsin arboretumin valkoisen myskimalvan pois iiristen tieltä. Malva ei ole ihan entisensä siirron jälkeen mutta kukkii kuitenkin.
Jasmike jaksaa kukkia pitkään. Syksyllä, tai heti kukinnan jälkeen taidan leikata sen alas kokonaan, tai ainakin poistan reilulla kädellä oksia. Aitan ikkunan takana oleva nukkumahuone on kesäkunnossa. Kesälomalla taidan nukkua siellä joitain öitä, tai ainakin päiväunia. Hyttysverkon alla., luonnon ääniä kuunnellen.

21 kommenttia:

 1. Ihana paikka nukkumiselle tai päikkäreille tuo aitta.
  Niin kaunista on! Upea jasmike. Sormustinkukat ovat mielettömän kauniita ja toistavat ruusun väriä täydellisesti.
  Toivottavasti sadetta tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä jo huomenna ekat päikkärit aitassa :)
   Sormustinkukkia saisi olla minun puolesta piha täynnä.

   Poista
 2. Ihana määrä sormustinkukkia. Ja muutenkin kaunista. Jasmike näyttää kyllä hyvinkin kukkaisalta, varmaan kestää leikkaustakin oikein hyvin. Upeat nuo tummat harjaneilikat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sormustinkukkia olisi enemmänkin mutta osa menehtyi kuivuuteen. Jasmike kukkii hyvin risuisesta olemuksesta huolimatta. Pihan toinen jasmike ei kuki, se kasvaa muutenkin oudosti.

   Poista
 3. Sormustinkukat ovat kyllä ihmeellisiä, kun ilmestyvät mitä kummallisemmista paikoista, joissa ei multaa ole juuri ollenkaan. Tai oikeastaan ne eivät näytä multaa edes tarvitsevankaan. Meidän rinteessä on kivien alla paksu suodatinkangas ja niin ne vaan kukkivat ja hehkuvat mahtavasti pelkän suodatinkankaan päällä, kivien koloissa.
  Tuo käärmelaukka on hauska. Ja nuo muut kukat niin kauniita.
  Jasmikkeet kukkivat tänä vuonna jotenkin todella kauniisti ja runsaasti ja niiden mansikkainen tuoksu on ihana.
  Ja tuonne aittaan minä ainakin menisin yöksi. Ihanaa kesäromantiikkaa ihan omassa pihapiirissä. Ei teidän tarvitse etsiä idyllisiä kesähotelleja, kun oma koti on noin idyllinen ja ihana.
  Kaunista viikonlopun jatkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sormustinkukat saa meilläkin vaeltaa miten haluavat, silloin yleensä löytyy se paikka missä tykkäävät kasvaa. Nyt kun sanoit niin todella, jasmikkeen tuoksu on mansikkainen. Voimakas mutta puutarhaan tuoksu mahtuu.

   Poista
 4. Onpa hieno väri tuossa kyläkurjenpolvessa! Meillä sormustinkukkia on ollut kovin vähän tänä vuonna, vaikka en ole niitä koskaan karsinut. No, ehkä ensi kesänä sitten. Mukavaa viikonlopun jatkoa!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurjenpolven kukka on todella sininen, jopa vähän liian sininen. Sormustinkukista ei koskaan tiedä, toivottavasti kukkivat runsaasti ensi vuonna.

   Poista
 5. Sormustinkukat ovat Luojan Vaeltajia. Ne hyppäävät omin päin valitsemiinsa paikkoihin, ja niin on minusta hyvä. Kulkekoot ja kukkikoot missä haluavat. Ne ovat tavallaan vapauden symboleja. Rakastettavia ovat kauniiden kukintojensa kanssa.

  Mukavia päivätorkkuja aitan tunnelmallisessa maailmassa!
  Harjaneilikat ovat toinen Vapaiden Sielujen suku. Nekin saavat vaeltaa omin hyppyloikin, sillä rakastan niiden sävyjä ja runsasta kukintaa. Aina mahtuu seurakuntaan sormustinkukat ja harjaneilikat. Ne eivät koskaan häiritse silmää, vaikka kukkisivatkin omin päin valitussa paikassa.

  Tuo 'Dark Reiter' puolestaan aiheuttaa päänvaivaa. Sen hienon synkkä tummuus asettaa naapurikasveille heleitä vaatimuksia, että kaunotar pääsisi esiin. Tummalehtiset kasvit ovat mielenkiintoisia katseen kääntäjiä, kun ne saa penkistä kauniisti esille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sormustinkukalle käy hyvin vapauden symbolin titteli, sitä ei voi täydellisesti hallita vaikka haluaisi. Harjaneilikat ovat minulla pysyneet paikoillaan, saapa nähdä miten käy näiden tummien kanssa, eikä haittaa vaikka vähän tulisi vaeltelua eri puutarhan kolkkiin.

   Poista
 6. Wonderful flowers.
  Have a nice Sunday
  Maria

  VastaaPoista
 7. Lienee vähän sateita luvassa ainakin tänne meille päin. Toivottavasti sinne teille myös! Sää lienee myös viilenemässä. Pihatöiden kannalta se on hyvä juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi viikolle on ennustettu sadetta, saisi tulla. Nurmikko palaa ja kasvit nääntyvät.

   Poista
 8. Kesäkuu on tosiaan ollut hyvin kuiva. Sadetta vain parina päivänä, eikä se näytä riittävän mihinkään. Kävin juuri siirtämässä sadetinta kasvimaalla, jotta punajuuret ja porkkanat jaksaisivat kasvaa. Näin päivän auringonpaisteessa ei kannattaisi sadetinta pitää päällä, mutta illaksi on muuta ohjelmaa.
  Hienon värinen harjaneilikka. Ja kurjenpolvi. Ja käärmeenlaukka. Sinulla kasvaa kaikki hienosti kuivuudesta huolimatta.
  Aitassa on varmasti kiva nukkua, ikäänkuin luonnon keskellä tuoksuja ja ääniä aistien. Mukavia lomapäiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkoisen niukka sadekuukausi on ollut, vähän laiskasti olen kastellut, muutakin tekemistä on. Paljon laitan ensi viikon varaan, jospa saataisiin maa kosteaksi.

   Poista
 9. Upeita nuo punaiset harjaneilikat. Minulla ovat aina harjaneilikat hävinneet. Sormustinkukat ovat parhaita kasveja. Olen niitä vasta nyt kylvänyt puutarhaan, kun lapset ovat vähän isompia. Vaikka tuskinpa ne niitä ennenkään olisivat syöneet. Nyt muutamat jo kukkivat ja saisivat levitä runsaina kaikkialle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harjaneilikat on kivoja, kannattaa kokeilla uuteen paikkaan, minullakaan eivät ole kaikkialla viihtyneet.

   Poista
 10. Nyt alkaa kuivuus olla todellinen ongelma ja kunnon sateita kaivattaisiin ainakin tänne Etelä-Suomeen.
  Hienon väriset harjaneilikat.

  VastaaPoista
 11. Kaunista kukintaa! 'Dark Reiter' on hieno! Sormustinkukkia pitää saada tännekin vaeltamaan, kunhan lapset kasvavat isommiksi. Harjaneilikkaa onkin jo tulossa, väreistä en yhtään tiedä. Toivotaan sadetta teille ja muuten mukavaa heinäkuuta!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)