tiistai 30. kesäkuuta 2015

Vatsanpohja kovilla

Sunnuntain puutarhakierroksella selvisi, että jokavuotinen retkikohteemme Mankalan vesivoimalaitos juoksuttaa vettä. Ja se taas tarkoitti vierailua voimalaitokselle.

Minä korkeanpaikankammoinen pysyin kaukana reunoista. Mutta silti huimasi, otti vatsanpohjasta ja oli huono olo. Ihan mielettömän upea paikka, mutta en voi mitään, pahaa teki kävellä padon päällä.
 Juoksutuksen kohdalla pauhu oli niin mahtava että vieressä seisovan puhetta ei kuullut. Veden voimaa ei voi sanoin kuvata.
 Retkellä oli mukana myös heitä joilla ei tuntunut missään.
 Ja siksi äitikin pakotettiin kulkemaan tämän kulkusillan yli padon alle. 
 Padon alla pääsi kulkemaan vähän matkaa kaunista kaarikäytävää pitkin. Vettä oli molemmilla puolilla. Kieli keskellä suuta, hyvin selvisin. Kunhan en vilkuillut sivuille.
 Ja lopuksi mysteeri jota en tunnistanut. Kännykän kamera otti siitä kovin epätarkan kuvan, mutta tunnistaako joku teistä mikä kasvi tämä on? Tälläinen kasvoi padon vieressä. Onko se oikeasti tuon värinen, vai sairastaako jotain?
Valtatieltä 12, Iitin kohdalla ei ole kuin yksi harppaus voimalaitokselle. Käykää ihmeessä tutustumassa jos ajelette ohi.

12 kommenttia:

 1. Olipa hienoja kuvia, mutta alkoi huimata jo pelkkä katsominen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekin yleensä riittää jo se että ajetaan autolla padon päällä kulkevaa tietä. Mutta pakko oli mennä muun perheen mukana :)

   Poista
 2. Hui mikä paikka, hieno tuo kaarikäytävä!
  Joillakin loiskasveilla ei ole lehtivihreää, kun niiden ei tarvitse yhteyttää ravintoa. En tiedä, onko niitä luonnossamme montaa, aiemmin olen törmännyt mäntykukkaan, mutta ei tuo siltä näytä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin kiireessä katsella (mua ette yksin jätä moiseen paikkaan!) näkyisikö lähellä samanlaista normaalia kasvia mutta ei ollut. Hassun näköinen kyllä on.

   Poista
 3. Huiii! Täällä toinen korkeuskammoinen. Vettä en pelkää, en kuohuvaakaan, mutta korkeudet.. hui, hui, huiii! ;D

  VastaaPoista
 4. Voi niin tiedän tuon tunteen, kun ottaa vatsanpohjasta ja tekee pahaa. Pystyn just just menemään omalle parvekkeelle (4 kerros), mutta naapurilähiön viides kerros on jo liikaa. Perhe vielä tekee kiusaa jos ollaan korkeuksissa; menevät reunalle ja kurkottelevat kaiteiden yli. Ihan kauheeta katteltavaa korkeanpaikankammoiselle!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sellaista kiusaa saa harrastaa! Siitä huolimatta meillä tehdään samaa :D

   Poista
 5. Onpas oudon näköinen tuo kalvakka kasvi. Vanhemmiten on minuakin ruvennut huimata ja ottaa mahasta, lapsena korkeat paikat eivät tuntuneet missään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin oudon näköinen, pitääköhän tehdä uusi retki ja kuvata tarkemmin. Ikä on tehnyt tehtävänsä minullakin, kaikki korkeat paikat tuntuvat pahalta.

   Poista
 6. Mua kammottaa myös noi padot ja se syvä musta vesi. Lapsuudenkodin lähellä on sellainen ja olen monta kertaa nähnyt painajaista jossa olen pudonnut sinne yläjuoksun puolelle ja joudun veden imuun yhä lähemmäs koskea ja pauhaavaa vettä! Kaamea uni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syvä musta vesi on minustakin inhottavaa. Lapsena enkä oikein vieläkään tykkää uida sellaisessa, minulla on aina ollut turhankin vilkas mielikuvitus :)

   Poista

Kiitos kommenteista :)