tiistai 16. kesäkuuta 2015

Yhteisestä omaksi

Ei ihan koko kesää puutarhapostauksilla, väliin pala sisustusta. Kahden nuoremman pojan huone oli ennen yhteinen, nyt siitä tuli nuorimman pojan oma kun isoveli muutti leikkihuoneeseen. Samalla veivattiin huonekalut uuteen järjestykseen, vanhalle paikalle ei jääneet kuin vaatekaapit ja työpöytä tuoleineen.
 Poikien tavaroissa tehtiin raju karsiminen, saivat ensin itse päättää mitä säästetään ja mitä laitetaan kiertoon, sitten minä kävin vielä kiertoon laitettavat läpi ja säästin jotain muistoksi lapsuudesta. Kirpparikasa kasvoi silti jättimäiseksi.
 Työpöytä on kehno, pikainen hankinta joskus kierrätyskeskuksesta vanhan paripulpetin tilalle. Mutta tämä saa nyt kelvata ja hyvähän siinä on Minecraft-legojen olla. Ne ainoat legorakennelmat joita ei ole kertaalleen purettu. Jatkossa rakennelmat voi tallettaa pöydän takana näkyvään kaappiin, se on tyystin legoja varten ja nyt vielä tyhjillän.
 Sänky löytyi aikoinaan aitasta suorastaan karmivassa kunnossa. Ihmettelen miten oli säästynyt roviolta. Sänky lähti aika pian ammattilaiselle entisöitäväksi ja hieno siitä tulikin, täysin hintansa väärti. Nyt sänky on levitetty äärimmilleen, nukkujansa mahtuu siihen vielä pari vuotta. Tilkkupeitto on tilkkuystävien yhteinen työ ja lahja nuorimmalle pojalle hänen syntyessään. Sopii niin pojalle joka rakastaa värejä.
 Kirjat ovat edelleen Ikean hyllyssä ja niiden päällä on kierrätyskeskuksesta löytyneet hyllyt kaikelle tärkeälle tavaralle ja taiteelle. Kirjojakin karsin hiukan ja osa muutti isoveljen mukana hänen huoneeseen.
Jos Ikea jotain osaa tehdä niin vaatekaappeja. Huoneen kaksi kaappia on ostettu n. 8 vuotta sitten Ikean poistonurkasta. Ja ovat edelleen täysin ehjät. Koskaan niistä ei ole ruuveja kiristelty tai saranoita rasvailtu. Nyt toisessa kaapissa on vaatteet ja toisessa leluja. Alalaatikon täyttää kaikki lego-ohjeet. Poika itse tykkää valtavasti huoneen avaruudesta vaikka oikeasti huone on talon pienin. Mutta siisteydellä ja tavaran karsimisella saa paljon aikaan. Huonekaluja tuolta ei lähtenyt pois muuta kuin isoveljen sänky ja yöpöytä.

10 kommenttia:

 1. Viihtyisä huone! Kiva vihertävä tunnelma. Tulin ajatelleeksi, että mullakin on Ikean vaatekaapit kaupunkimakkarissa ja sama kokemus, yli 6 vuotta ja kuin uudet, mitä nyt Ransun kynsinyt yhden kulmaa silloin, kun se on halunnut että nousen. Otin niihin vielä kalliimmat "puiset" vetolaatikot ja ne on todella kauniit ja näppärät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä Ransu ja meillä pojat :) Ihmeen ketävät kaapit siihenkin nähden että lapset niitä käyttää, tempoo ovia ja paukuttaa laatikoita, ja jatkuvasti. Meillä on kaikkien kolmen lastenhuoneen vaatekaapit Ikeasta ja olen niihin tosi tyytyväinen.

   Poista
 2. Kiva huone. Vanhoissa taloissa on ihanaa tuo huonekorkeus ja pienet huoneet ovat isoja uusien talojen huoneisiin verrattuina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on oikeasti pieni huone, joskus oli kahdella lapsella ahdasta kun soviteltiin vielä yövieraankin sänkyä tuonne. Huonekorkeus on vanhoissa taloissa mahtava, meilläkin se on parhaimmillaan reilusti yli 3 metriä, mutta ei kuitenkaan tuossa vihreässä huoneessa.

   Poista
 3. Oma huone on ihana asia. Kyllä pojat ovat varmasti tyytyväisiä tilanteeseen. Kyllä minullekin kelpaisi tuollainen kamari. Sänky olisi vain turhan kapea:) Tapetti on tosi kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sänky on tosi kapea, kapein päästävedettävä mitä olen koskaan nähnyt. Mutta kyllä siihen yksi laihanpuoleinen lapsi mahtuu :) Tapetti on Tapettitalon Pihlgren&Ritolan mallistosta, nimeä en enää muista.

   Poista
 4. Meillä tyttö oli niin onnellinen kun sai aikoinaan oman huoneen, muistan sen leveän hymyn varmasti aina. :) Teillä taitaa olla samoin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin oli :) Nuorempi ei heti edes tajunnut mitä merkitsee kun keskimmäinen poika saa oman huoneen. Seurauksena oli että hänellekin tulee oma huone. Tyytyväinen on ollut.

   Poista
 5. Näyttää hienolta pojan huoneelta. Tyttöjen huoneita löytyy blogeista pilvin pimein, mutta poikien on selkeästi vähemmän tai niitä ei haluta näyttää. Mutta tää ja myös isomman pojan huone näyttää kyllä mun silmissä tosi kivalta. Ja legokaappi on ehkä paras ratkaisu ikinä koottujen legojen säilytykseen. Tosin meillä kyllä ne legot kertyvät viikon aikana pöydälle kun niillä on leikit kesken, mutta loppuviikosta poika siivoaa ne takaisin kaappiin kun viikkorahapäivä kolkuttelee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Legokaappi-idea on teiltä lähtöisin :) Kaappi oli jo kannettu eteiseen jotta se viedään ylisille odottelemaan uutta käyttöä, mutta sitten keksin että eipä viedäkään pois, sinne saa kaikki legot. Mnustakin huone on kiva, tykkään tuollaisesta sekalaisesta tavarasta eli eriparisista huonekaluista.

   Poista

Kiitos kommenteista :)