perjantai 1. toukokuuta 2015

Lepotauko

Pieneksi hetkeksi maltoin tulla puutarhasta pois. Ruokaa ja juomaa, ehkä päiväunetkin. Uusi päiväunipaikka on salissa. Sohva sai toisen patjansa ja tyynyt on valmiit.
 Kaikki materiaalit patjoja ja sisustyynyjä lukuunottamatta on omista varastoista. Nauhoja, vanhaa ja uutta pellavaa on kertynyt vuosien mittaan hyvä pino. Nyt sain pinon taas vähän matalammaksi. Tyynyt voi ommella pienistäkin suikaleista jos peittää saumakohdat pitsillä. Kukkakuvioinen tyyny on tehty vanhasta ja riekaleisesta pöytäliinasta.
 Virkatun pitsipeiton alle laitoin pellavakankaan luonnonvärisenä jotta peiton pitsikuvio tulee paremmin esille. Kun etsin peiton kaapeistani, löytyikin niitä kaksi. Oho, olinpa sitten ostanut peittoja kirpparilta kahden sohvan edestä. Vaikea oli valita kumman laitan esille ja kumman vien kirpparille myyntiin. En usko että toiselle on käyttöä. Ja tämä valittukin on niin ehjä ja hyvää tekoa että kestää sohvalla vuosia.
 Jostain syystä kissat karttavat sohvaa, ehkä se tuoksuu vielä liikaa vernissalle, tai sitten pitsipeitto ei tunnu mukavalta turkin alla. Iines valitsee mieluummin villashaalin peittämän rahin lepopaikakseen.
 Sohvaan hankitut patjat on tarkoituksella jätetty puureunaa huomattavasti korkeammiksi. Sohvalla on huomattavasti mukavampi istua kun ei uppoa pehmusteisiin ja jää killumaan polvitaipeistaan puureunaan. Niitä lyhyen ihmisen ongelmia nääs. Navetan ylisillä on korjausta odottamassa pöytä jonka ostin viime kesänä pihakirppikseltä. Se ei tule olemaan sohvan edessä aina, mutta juhlien aikaan sen voisi kantaa sisälle ja niin sohvastakin saa yhden kahvittelupaikan. Suku kasvaa ja istumapaikkoja ei ole koskaan liikaa.
Sohvan kutsusta huolimatta taidan palata takaisin puutarhaan. Huomiseksi on luvattu vesisadetta ja ohjelmassa on myös kirpparipaikan purkua, joten voi olla ettei huomenna pääse puutarhaan töihin. Paitsi pesemään kasvihuoneen ikkunat. Se on parempi tehdä sateella kuin auringolla.

26 kommenttia:

  1. Kylläpä onkin kutsuva päiväunipaikka! Otin juuri vartin päikkärit Musti-potilaan vieressä, nyt täytyy lähteä etsimään kittiä ullakolta, jos saisi tinttien nokkimat kohdat uudelleen järjestykseen ja maalattuakin ennen kesän tuloa. Hommat ei ikinä lopu...
    Aurinkoista pihapäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hommat ei lopu ikinä, mutta kaikenlainen omassa ympäristössä puuhailu on mukavaa kun voi tehdä omaan tahtiin ja vähän vaihdella hommia kunkin päivän mielenkiinnon mukaan.

      Poista
  2. No siinä on kaunis paikka päiväunille ja kuka nyt ei päikkäreitä kaipaisi ;) Mukavaa vappua, toivottavasti sielläkin on sateet hellittäneet. Täällä ainakin paistaa aurinko ja keskiviikon lumisade on muisto vain. Tule jo kesä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaksi peräkkäistä sateetonta päivää! Huomiselle sitten taas sadetta. Kasvimaa pitäisi päästä muokkamaan, mutta on niin märkä että tokko on edes juhannuksena kuiva :(

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos. Mies pääsi ottamaan ekat päiväunet sohvalla, mun vuoro on huomenna :)

      Poista
  4. Todella suloinen päiväunipaikka! Taitaa tuo auringonläikkä vetää Iinestä puoleensa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iines on sellainen aurinkokissa. Vaikka luulisi että paksun turkin takia ei välittäisi auringosta.

      Poista
  5. Iines on selvästi halunnut paikkansa auringossa. Minä valitsisin kyllä tuon sohvan, siihen olisi niin mukava käpertyä teekupposen kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iines tykkää auringosta, sohvalle paistaa ilta-aurinko mutta se on vähän turhan myöhäistä päiväunille.

      Poista
  6. Kylläpä on mukava taukopaikka. Tyynyt onnistuivat tosi hienosti, pitsit ovat herkkiä ja vanhasta liinasta tehty tyyny on kyllä kaunis. Kyllä kelpaisi minullekin.

    VastaaPoista
  7. Onpa kaunis ja harmoninen kokonaisuus! Sinulla on esteettistä silmää!

    tv Leena

    VastaaPoista
  8. Onpa kaunista! Kyllä kelpaa ottaa päiväunet ja vanha puusohva on siihen tarkoitukseen paras paikka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanha puusohva oli monivuotinen haaveeni ja nyt se on totta.

      Poista
  9. Ihana päikkäripaikka! Mukavaa lauantaita!

    VastaaPoista
  10. Kaunis ja kutsuva torkkupaikka. Tyynyt ja pitsipeitto on tosi nätit, sopivasti mummolaa ja romantiikkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja mummolaanhan tietysti sopii mummolatyyli. Aika kiva tuosta tuli.

      Poista
  11. Kaunis sohva! Pitsipeitto ja tyynyt ovat kerrassaan hurmaavia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sohva on kaunis, se oli melkoinen löytö vaikka oli ostaessa niin ruman värinen.

      Poista
  12. Tuo sohva tyynyineen on kerrassaan upea ja kutsuva :)
    Sinähän voisit vaikka perustaa johonkin piharakennukseen puodin, jossa olisi myynnissä käsitöitä ja kenties entisöityjä mööpeleitäkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisinpa perustaa puodin, mutta ei sillä taitaisi elää, jos nyt perhepäivähoitajanakaan ei palkka ole kovin häävi.

      Poista

Kiitos kommenteista :)