keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Sateesta viis

Kotipuutarha-lehti kutsui puutarhabloggaajia Espooseen Marketanpuistoon. Puistossa kukki moni kasvi jotka omassa pihassa ovat vasta hentoisia taimia. Upeista kirsikkapuista ja keisaripikarililjoista en eilisessä sateessa ottanut kuvaa, mutta magnoliasta otin räpsyn.
 Illan aikana kuulimme asiaa Kekkilän ja Ruduksen uutuuksista. Saimme Tikkurilalta vinkkejä betonikiveyksen käsittelyyn ja Puutarha Tahvoset tarjosi apua puutarhan ongelmiin. Itselleni suurin anti oli konkreettisella opastuksella miten puu istutetaan oikeaoppisesti. Sen meille kertoi puutarhaetsivä Tanja Nieminen Huvila&Huussi-ohjelmasta. Juurenniska on minulle ennestään tuttu käsite, mutta nyt tiedän kuinka tärkeä se on puulle.
 Puutarha Tahvoselta sai vinkkien lisäksi ruusuherukan. Olen tästä salaa haaveillut, nytpä ei enää tarvitse. Olisin istuttanut jo tänään maahan, mutta annoin pensaalle vielä armoa ulkona pauhaavan myrskyn takia. Tämän selviäminen puutarhassani vaatii huolella valitun paikan. Paikka löytynee jostain päärynäpuiden luota missä on pihan lämpimin ja suojaisin kohta.
 Kotiviemisiksi saatu kassi sisälti kaikkea muutakin kivaa ja hyödyllistä. Hanskat, niitä ei ole ikinä tarpeeksi ja nuo mustat vaikutti kestäviltä. Ja Kekkilältä tuli kokeiluun nestemäistä luomulannoitetta. Luin heti ohjeen ja totesin riittoisaksi, tomaatille joille sen luultavammin käytän, tarvitsee vain 15ml 1-2 kertaa viikossa. Puolen litran pullo riittää todella pitkään.
Ja koska minulle jo tulee Kotipuutarha-lehti, arvon kaikkien tähän postaukseen kommentin jättäneiden kanssa Kotipuutarha-lehden näytenumeron. Voittaja saa sähköpostiinsa kampanja-koodin jolla voi tilata ilmaisen lehden suoraan omaan postilaatikkoon. Arvonta-aikaa on huomiseen, helatorstaihin klo 18 saakka.

Ja kiitos kaikille puutarhabloggaajille joita tapasin illan aikana, oli hauska saada puutarhalle kasvot.

24 kommenttia:

 1. En osallistu arvontaan, sillä olen jo tilaaja ja sain eilen saman lehden :-)
  Mutta oli huippua tavata! Harmitti, kun ei ehtinyt jutella pidempään ja en edes päässyt sanmaan hei heitä melkein kenellekään, kaikki olivat yhtäkkiä hävinneet. Ihana tuo pensaslahjus, muista kastella, oma eka ruusuherukkani kuoli ekana kesänään, kun tuli tipaton kesä ja unohdin kastelun kokonaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tämä kesä tulee olemaan näin sateinen kuin toukokuu on ollut, niin kastelusta ei ole huolta. Kävin äsken tarkistamassa kotilokierroksen yhteydessä sademittarin, 20ml on tullut vuorokaudessa vettä. Ruusuherukan kanssa ajattelin heti kokeilla monistamista. Laitan yhden oksan metallikoukulla maata vasten josko kehittäisi juuret. Jos pensas kupsahtaa niin olisi laittaa pieni taimi tilalle. Eniten pelkään meillä talvea.
   Heipat jäi sanomatta minullakin, perhe odotti jo autossa että nyt mennään.

   Poista
 2. Oli tosi kiva ilta, mutta vähän jäi kesken itselläkin. Paljon olisi ollut kuvattavaa ja juteltavaa, mutta meilläkin perhe parkkiksella odottamassa. Mutta oli hauska tavata monta "tuttua" ihan livenä, toivottavasti pian uudestaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pian uudestaan :) Ja Marketanpuistoon on päästävä tutuastumaan ajan kanssa. Vaikutti puutarhaihmisen paikalta.

   Poista
 3. Varmasti hieno ja tietoa antava tapahtuma :) Ruusuherukka - eikun googlettamaan. En ole kuullutkaan.. Näyttää ainakin ihanalta. Kotipuutarha-lehti tulee minullekin, lopetin sen (jossakin mielenhäiriössä) tähän vuoteen mutta ei viesti ollutkaan mennyt perille toimitukseen, joten se tulee vielä, onneksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogeissa olen nähnyt ensimmäisen kerran kuvia ja maininnan ruusuherukasta. Aika upea on kukintansa, tuo minun pensas on vasta nupuilla ja jo noin upea.

   Poista
 4. Oli kiva tavata! Arvontaan en tällä kertaa sattuneesta syystä osallistu :)
  Minäkin kovasti pohdin sopivaa paikka ruusuherukalle ja ihailen sitä vielä kuistilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parempi ettei meillä laita pihaan liian aikaisin, voi tulla kasville liian kova shokki. Ja huomiseksi on ehkä tulossa parempaa säätä. Pensaassa on aika huumaava tuoksu.
   Toivottavasti tavataan vielä uudestaan :)

   Poista
 5. Arvonnassa mukana. Ja täytyypä mennä taimistolle tutkimaan löytyykö täältä päin tuota ruusuherukkaa - ihan uusi tuttavuus minulle.

  - Elma -
  thlkmaki@gmail.com

  VastaaPoista
 6. ilmoittaudun arvontaan t: vl

  VastaaPoista
 7. Voihan hitsit, kun en ehtinyt kaikkia rintalappusia lukaisemaan. Olisi ollut kiva vähän jutellakin - mutta ehkäpä joskus toiste törmäämme =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli iso harmi ettei kaikkien kanssa ehtinyt tutustua, ehkä ensi kerralla :)

   Poista
 8. Olisi kiva tutustua tähän lehteen. Joten arvonnassa mukana. Pihan perusteellinen muutos ensikesänä ajankohtainen, sitävarten tilaan jonkun puutarhalehden. eija.evesti@netti.fi

  VastaaPoista
 9. Arvonnassa mukana!
  marsar69@luukku.com

  VastaaPoista
 10. Saitte ihanan paketin mukaan, vallankin tuo herukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herukka oli melkoinen yllätys, voi miten toivon sen pysyvän hengissä.

   Poista
 11. Olipas hauska nähdä, vaikka mulla meni kyllä vähän aikaa ennen kuin tajusit, että sehän olet sinä! :D Piiiiitkät piuhat, nääs. :) Ja tosiaan, oishan sitä aikaa voinut olla vähän enemmänkin tuolla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meni hetki minullakin. katsoin että tutut kasvot, mutta heti ei saanut blogia mieleen :)

   Poista
 12. Voi hyvänen aika, olenhan käynyt vierailulla täällä blogissasi aiemmin. Tosin satunnaisesti. En ole vain ymmärtänyt yhdistää blogia ja sinua. Nyt saat minusta vakkarin lukijan.
  Oli hauska nähdä uudelleen ja vaikka aikaa oli tosiaan liian vähän tiistaina enempää rupatella. Mutta vuoropuhelu blogeissa jatkukoon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi. Eikä tuo välimatka niin iso ole etteikö voisi nähdä muutenkin!

   Poista
  2. Niin, oiskin hauskaa nähdä! Pitäisköhän meidän joskus järkätä meidän seudun puutarhabloggaajien tapaaminen. Tiedätkö muita puutarhablogeja täältä päin?

   Poista
  3. Oman alueen tapaaminen olisi kiva. Pari blogia tiedän :)

   Poista

Kiitos kommenteista :)