torstai 25. syyskuuta 2014

Paras mutakakku

Joka muillakin alkaa tunkea korvista omenapiirakat ja -paistokset? Minulla alkaa, ja siksi olen nyt pari kertaa leiponut jotain ihan muuta. Asiaan kannusti myös se, että Lidliin on tullut uutta tuorejuustoa. Joko suklaan tai karamellin makuista. Molempia piti ostaa kokeiluun ja samalla kokeilin päivittää mutakakun ohjetta. Ohjeen löydät tästä *klik*.
 Tein mutakakun ihan perusohjeen mukaan ja lisäsin taikinaan purkillisen tuorejuustoa nokareina. Paistoin ja sitten maistettiin. Perheen miesväestä koostuneen makuraadin mukaan, tästä tuli parasta mutakakkua ikinä. Olin ihan samaa mieltä, mehevää ja tahmeaa niinkuin mutakakun pitää olla ja jokaisessa palassa karamellin makuisia sattumia.
 Sentään ehdin laittaa kakun tarjolle tarjoiluastiaan, mutta siitä suklaaherkku hävisi hetkessä. Viikon päästä juhlitaan keskimmäisen pojan synttäreitä, ja siihen lupasin leipoa lisää mutakakkua. Toisen suklaisen tuorejuuston kanssa, ja toisen karamellijuuston kanssa.
Huomenna olen luvannut leipoa perheelle kinuskisen päärynäpiirakan. Ei hajuakaan miten sellaisen teen, tai millaisella ohjeella, mutta kokeillaan. Päärynät ovat nyt kaupoissa niin edullisia, että olen ostanut niitä useamman kilon. Osasta keitän taas vaniljaista päärynähilloa josta tuli omassa ja tyttären perheessä oikea hitti. Sitä ja mustikoita maustamattoman jogurtin sekaan, niin makuelämys on täydellinen.

8 kommenttia:

  1. Täällä minä olen ylpeillyt sillä, että olen tehnyt tänä syksynä jo kaksi omenapiirakkaa :-D Kaikkina vuosina en välttämättä tee yhtäkään. Lapsuudesta on juurtunut sitkeä omenainho, kun niitä omenia piti syödä joka muodossa joka ikinen syksy, ja sitä syksyä tuntui riittävän puoli vuotta.
    Nyt viimeksi tein sellaista omenapiirasta, että siihen tuli pohjan ja omenoiden väliin kerron kondensoitua maitoa, johon olin sekoittanut inkiväärijauhetta. Ihan hyvää tuli, virkistävän erilaista, mutta näin jäähtyneenä sitä ei meinaa saada veistettyä vuoasta pois enää, puukon kanssa syön tämän viimeisen palan, lähes ;-)
    Paras mutakakku ikinä kuulostaa kyllä todella hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuon mutakakun tein jo maanantaina kun silloin oli pojan se oikea syntymäpäivä. Tänään oli taas ompun vuoro, tällä kertaa kauraomenapaistosta ja vaniljakastiketta. Piti jäädä huomiselle välipalaksi, mutta taidan joutua tekemään uuden satsin. Kaikki ei ole vielä kyllästyneitä :)
      Omenapiirakka kondensoidulla maidolla kuulostaa superhyvältä! Ja saariolosuhteisiin nyt jotenkin vaan kuuluu puukon avustuksella syöminen.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Suositelen, on ihan äärimmäisen helppo ja nopea. Just sellanen, ups vieraat ovat vartin päästä täällä-kakku.

      Poista
  3. Päärynähilloa..hmm..keitätkö hillosokerilla vai tavallisella? Voisipa kokeilla, kun omenoita siunaantuu aika nihkeästi tänne kivikylään. Pitäisi rohkaistua useammin kokeilemaan jotakin uutta. Muutaman kerran olen tehnyt tarjousaprikooseista hilloa ja tämänkesäinen on kohta syöty. Vaikka tuoreina aprikoosit olivat tylsän mauttomia, niin hillo tuli aivan huippuhyvää.
    Arvaas vaan, onko meillä kihinä viimeisestä kaupunkisyksystä, kun mielessä käy jo ne kaikki asiat, mitä tehdään syksyisin, kun ei enää asuta kaupungissa..
    Kaikkea hyvää, Katja! (kauppakassi on muuten edelleen hengissä ja olet aina mielessä ottaessani sitä esille)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hillosokerilla keitän, päärynää 1-1.3 kg + vaniljatanko siemeninee. Keitän ensin kuoritut ja siivotut päärynät, soseutan ja otan vaniljatangon pois. Sitten keitto sokerilla, vain vähän sokeria 300-400g, tykkään löysemmästä hillosta. Aivan mielettömän hyvää! Aprikooseistakin tulee hyvä hillo, samoin nektariineista. Yhteen erään laitoin nektariineja ja vadelmia, olipa toimiva yhdistelmä sekin.
      Se kauppakassi on tosi kestävä, omani alkaa olla 10 vuotta vanha ja joka kauppareisulla käytössä.

      Poista
  4. Oletko koskaan tehnyt sellaista kakkua omenoista kuin Omena-ansa? Netistä löytyy ohje. On minusta tosi hyvää.

    -MUR-MUR-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole koskaan tehnyt, mutta kävin katsomassa ohjeen ja herkulliselta vaikuttaa. Tidan käyttää tuota soveltaen ja tehdä sen päärynäkinuskipiirakan ohjeen mukaan. Kiitos vinkistä!

      Poista

Kiitos kommenteista :)