sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Eteisen seinät (kun mieli muuttuu)

Muistatte varmaan kun vielä jokunen aika sitten huhuilin täällä blogissakin tapettia eteiseen. Kun tapetteja ei löytynyt keneltäkään ylimääräisenä, enkä pihinä halunnut maksaa niistä yli 250 euroa, muutin mieltäni. Eteisen seiniä ei tapetoida, vaan maalataan. Seinät huokolevytettiin normaalisti, mutta sitten kokeiltiin jotain ihan uutta. Teimme itse keitetyn vehnäjauholiisterin jolla tapetoimme seinään maalausalustaksi tavallista rakennussuojapaperia. Muovitonta ja kotimaista. Hintaa paperille tuli 8 euroa ja sitä jäikin 30m2 rullasta. Paperin paino oli liki sama kuin makulatuuripaperilla, mutta hinta oli paljon edullisempi. Toistaiseksi on pysynyt hyvin seinässä ja oli helposti maalattavissa.
Liisteröinnin kuivuttua seinä maalattiin kahteen kertaan pellavaöljymaalilla joka sekoitettiin omista maalinjämistä. Sävy valittiin ihan vaan toteamalla, että nyt näyttää hyvälle. Tässä kohtaa en enää harmitellut etten saanut eteiseen tapettia. Maalatut seinät näytti äärettömän hyvältä ja eteisen tunnelma oli jotain ihan ainutlaatuisen seesteistä, avaraa ja valoisaa.
 Jotain pientä vielä kuitenkin haluttiin eteistä kaunistamaan. Löysin netistä firman nimeltä kaavain.fi , ja tiesin heti, että tätä haluan kokeilla. Eteiseen maalataan sabloonan avulla koristeet. Sabloonaksi valittiin kreikka-sarja pitkän pohdinnan jälkeen. Netissä oleva valikoima on valtava, on modernia, jugendia, lasten aiheita ja vaikka mitä, pikkasen oli valinnan vaikeutta mikä sabloona valitaan. Laitoin sabloonan tilaukseen aamupäivästä, ja mies nouti sen iltapäivästä. Nopeaa toimintaa ja siinä edesauttoi, että yrityksellä on toimipaikka Lahdessa.
 Sitten hankittiin lisää välineitä. Sprayliimaa sekä akryylimaaleja mustaa ja valkoista josta sekoitettiin sopiva harmaan sävy. Töpöttimen tein itse superlonista ja palasesta vanhaa froteepyyhettä.  Ensin testasin kuviota paperiin jonka jälkeen uskaltauduin koristelemaan seiniä. Sprayliimaa sabloonaan, sekä maalarin teippiä. Ehdottomasti suosittelen tuota suihkutettavaa liimaa jos teet tätä korkealla katonrajassa. Silloin jää molemmat kädet työskentelyyn eikä tarvitse pitää sabloonaa kiinni. Ja töpöttimeen maalia niin vähän kuin ikinä saa niin tulee siistein jälki.
 Kuvioita yhdistävää viivaa varten tein itse sabloonan tukevasta kartongista. Sen maalaus oli oikeastaan se haastavin. Kaavain.fi sabloonoilla oli paljon helpompaa maalata, ja ne liimaantuivat kartonkia paremmin seinään. Siistiä tuli silti ja olen viivaankin tyytyväinen.
 Nyt en enää vaihtaisi maalattuja seiniä tapettiin. Tuon koristekuvion tekeminen oli kuin piste i:n päälle. Ja onneksi sen tein, vaikka jossain vaiheessa iski rimakauhu etten minä osaa enkä saa kuitenkaan aikaan siistiä jälkeä. Sabloonaa oli ihan äärettömän helppo käyttää vaikka roikuinkin tikkailla kolmessa metrissä töpöttäen. Yläkuvin tekemisen jälkeen päätettiin jättää sarjan suurin sabloona käyttämättä vaikka ensin suunnittelimme tehdä sillä kuviot seinien keskiosaan. Tuntui että niin seinistä olisi tullut levottomat ja parempi on näin.
*postaus on tehty yhteistyössä kaavain.fi kanssa*

18 kommenttia:

 1. Voi että miten kaunis. Mulla tulisi kyllä rimakauhu... Aivan mahtava lopputulos, voit olla ylpeä itsestäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rimakauhua oli täälläkin ilmassa, mutta oikeasti yllätyin miten helposti maalaus sujui. Sabloonan mukana tuli hyvät ohjeet.

   Poista
 2. Hienoa jälkeä! Kaunis huone :) Ei sen pitempiä puheita, on niin vaikeaa kirjoittaa kissa sylissä, joka makaa puolittain näppäimistöllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eteisestä tuli minunkin mielestä kaunis, jopa niin että eihän sitä raaski ottaa käyttöön kurakengille, rapaisille lapsille ja tahmaisille kissantassuille! Pidetäänkin vain juhlia ja isompia tilaisuuksia varten kulkutilana :)

   Poista
 3. Lopputulos vaikuttaa upealta, hyvä sinä :) Nyt kun katsoo kuvia, tuntuu vaikealta kuvitella seiniin tapettia, niin hieno noin.
  Tyylikäs.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. En minäkään osaisi enää kuvitella tuohon tapettia. Eteisen kuuluu olla noin. Ja toisaalta tämä on paluuta alkuperäiseen. Kun purettiin niitä vanhoja vesivaurioisia pinkopahveja pois, niin paljastui, että alunperin eteisessä on ollut maalatut seinät. Sävynä vaaleanpunainen!

   Poista
 4. Upea! Hyvin visioitu ja päätetty vauhdissa matkan varrella. Paras lopputulos, joka syntyi yhteistyöllä ja olosuhteilla, siitä tulee loppujen lopuksi myös tyytyväisin mieli.
  Upea tuo sabloonanjälki, nostan hattua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhassa tuntuu tulevan näitä kelkankääntöjä, eikä se haittaa jos lopputulos on näinkin onnistunut. Taidan alkaa sabloonamaalariksi :D

   Poista
 5. Huikeaa, luulenpa, että tuo konsti laitetaan meillä muistiin. Esittelin postauksesi vanhalle miehellekin, hänkin myhäilee hyväksyntää. Nuo sabloonat on upeat! Kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen täydellä sydämellä kokeilemaan, jos vain pääsette yksimielisyyteen sabloonan mallista. Valinnanvaraa on hengästyttävä määrä!

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos, minäkin tykkään. Eteisestä tuli uusi lempihuone. Mahtuiskohan sinne joku pieni divaani missä löhätä ja tuijottaa uusia seiniä.

   Poista
 7. Todella upea :) Ihan oikeastiko tuossa on pohjana tavallinen rakennus-suojapaperi? Siis se ruskea?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri sellaista ruskeaa paperia, remonttipaperi nimellä myytiin. Rullassa 30m2 ja rullahinta oli 7,90 euroa. Paino 125g/m2. Märkälujaa eikä sisällä muovia. Ostettiin Lahden Puuilosta ja on oltu enemmän kuin tyytyväisiä!

   Poista
 8. Onpa hieno eteinen, todella onnistunut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, on se omastakin mielestä niin kaunis että!

   Poista
 9. Upea lopputulos!

  Meidän seiniltä löytyy niin makulatuuripaperia kuin myös tuota remonttipaperia. Tietysti itse keitetyllä vehnäjauholiisterillä kiinnitettynä:)
  Me haluttiin kokeilla miten se remonttipaperi käyttäytyy, ja pysyykö se edes seinässä.
  No onhan se pysynyt jo neljä vuotta! Ja on edelleen paljon paremman näköinen, mitä seinät missä on makulatuuripaperia.

  -Sinis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Yritin löytää tietoa remonttipaperin käytöstä tapetoinnissa, mutta en löytänyt netistä mitään. Ilmisesti sitä ei tajuta käyttää, emmehän mekään ennen tätä. Jatkossa käytetään ehdottomasti!

   Poista

Kiitos kommenteista :)