perjantai 5. syyskuuta 2014

Remontin lieveilmiöitä

Kai nämä kuvat pitäisi olla sensuroituja, mutta en välitä, vaan väläytän teille arkea remontin keskeltä. Sekä omaa arkea, että työarkea koska ne jokatapauksessa nivoutuvat toisiinsa koska teen työtäni näiden Arvilan seinien sisäpuolella.

Vanhempien valtakunta, ikuinen säilytystila ja varasto. On eteisen tavarat, on varastoon menevää, myyntiin ja kirpparille menevää tavaraa ja vaatetta. Mitä me näillä kaikilla tehdään? Löytyy mm. 10 paria luistimia, toinen samanlainen kasa monoja, valaisimia, peilejä, kymmeniä kenkiä, kasseja, pusseja nyssyköitä ja sateenvarjoja. Tosi tarpeellisia.
 Tuvan nurkassa, maalinkuivatusvalon loisteessa on vähän käytettyä sanomalehteä, erinäinen kokoelma avattuja maalipönttöjä, liimaa, kas jopa miehen villasukat ja kokoelma mun laukkuja. Siinä niin nätisti keskenään. Joo, maalit on hyvin kiinni, hoitolapset syö muutaman metrin päässä, ja kuten huomaatte, eteisen ovessa on portti. Turvallisuusseikat on huomioitu.
 Maalauspaja jatkuu salin puolella. Hyvin mahtuu vielä kulkemaan. Ja lämmintä säätä luvassa, nyt ei uuniin saa tulia.
 Kaaos jatkuu kohti eteisen salin puoleista ovea. On tuolit ja taulut kenollaan, taulu vahingossa, tuoli tarkoituksella jotta Kaapo-koira ei mene eteiseen. Pöydällä lisää remppavälineitä ja projekteja odottamassa omaa vuoroaan. Vuoro koittaa heti kun on saatu listat paikoilleen, eli ehkä ensi viikolla.
Epäjärjestys nyppii ja pahasti.

20 kommenttia:

 1. Blogimaailma on täynnään "sensuroituja" blogeja, joten kiitos rohkeudesta näyttää mitalin toinenkin puoli! Kun työ on kotona niin varmasti nyppii aika ajoin ja pahasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus tuntuu etä tämä toinen puoli on ainaista, meidän makuuhuone ei tunnu pääsevän ikinä eroon varastoleimastaan. Ehkä vielä joskus!

   Poista
 2. Hih, täällä toinen remppaan ja epäjärjestykseen kyllästynyt. Käypä kurkkaa mun postaus... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, käyn kurkkaamassa, vertaistukea...

   Poista
 3. Mun makkari on samanlainen välivarastointitila, eikä meillä edes rempata!

  Kiitos vertaistuesta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, sen jätin kertomatta, että makkari on tuollainen ilman remppaakin. Nyt nolona paljastan :D

   Poista
 4. Minä kyllästyin kellarin vaate-ja tavararöykkiöön, joita syntyi kun keräsin tavaraa kirpputoria varten. Aina tulee lisää kun entiset vähenee, eli röykkiöt on siellä aina. Tein päätöksen, lajittelin osan uff: n laatikkoon ja loput annoin työkaverin lapselle. Jäi saamatta muutama euro, mutta kaikki sen arvoista, että eipähän ole röykkiöt enää tientukkona. Aivan heti en ala keräämäänkään kirppua varten, menköön hyväntekeväisyyteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan harkita samaa kun seuraava kirppisrumba on ohi. Muutaman viikon päästä alkaa kahden viikon myynti, omalla tavallaan rasittavaa sekin, hinnoitella ja siivota pöytää jatkuvasti. Ainakin sen teen, että mitä jää, vien hyväntekeväisyyteen.

   Poista
 5. Tuo vaihe remontissa on tietysti hermoja riipivää, varsinkin jos valmistuminen viivästyy, mutta harmit unohtuu,kunhan tilat valmistuu ja saa asiat paikoilleen. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hermoja riipii, nimenomaan tässä loppusuoralla. Ja nyt vielä muiden menojen takia (lapset ensin) eteisen lattian toinen maalauskerta myöhästyy. Ja sitä kautta kaikki muu myöhästyy mitä eteiselle tehdään.

   Poista
 6. Noin iso remontti vaatii pitkää pinnaa, mutta on sen vaivan arvoista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuruudesta en tiedä, mutta onhan tuolla eteisessä tehty paljon. Ja aina se on rankkaa asua keskellä työmaata :)

   Poista
 7. Hehee..... ;) (remontti) elämä on...
  hirrrrweeen tutun näköistä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä sun olkkarin kuvasta sain inspiraation näyttää tätä toistakin puolta. ja ihan mukava että jää itsellekin muistoksi. Aika tuppaa kultaamaan muistot näissä remonteissakin :)

   Poista
 8. Huh! Rempan keskellä on kyllä haastavaa asua, mutta lopussa kiitos seisoo. Meilläkin puoliso teki keittiöremontin keväällä ja sotkukausi kesti toista kuukautta. Loppuajasta meinasi jo "hihat palaa", mutta tuloksena on viihtyisä, kaunis keittiö.

  Zemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lopputulos palkitsee. Onneksi saimme keittiön remontoitua ennen kuin aloitin työt tässä kotona.

   Poista
 9. "Ihanaa" nähdä, ettei muillakaan remontti suju sen kivuttomammin kuin meillä.

  Parhaillaan sisällä talossa on välttämättömin varustus, loput tavarat on sullottu autotalliin, mutta silti sisällä on kaaos; aina ja ikuisesti. Vaikka järki miten sanoo, että tätä ei ole kauaa kestänyt, alkaa tunnepuoli olla jotain ihan eri mieltä asiasta.

  Kiitos rehellisestä ja kaikki remontin puolet näyttävästä blogista. Löysin tämän vasta hiljakkoin sairastellessani, mutta et uskokaan, miten paljon voimaa ja uskoa tulevaan olet antanut postauksillasi :)

  Aurinkoista ja kaikinpuolin ihanaa syksyä teidän koko porukalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä alan nyt vasta tajuta, miksi meidän huoneiden remonteilla on aina reilu väli :D ei tätä remppaelämää muuten jaksaisi. Nyt viimeistelyvaiheessa erityisesti tuntuu että on pinna kireellä. Säädetään tuntitolkulla parin listan kanssa, mitataan riittääkö kattolistat, korjataan huolimattoman maalarin jälkiä ja kaikkea sellaista. Voi kun saisi jo kantaa huonekalut paikoilleen.

   Aurinkoista syksyä Rauhalaan ja tervetuloa seuraamaan blogia!

   Poista
  2. Kiitos :)

   Juu, tämä koko talo remontissa sisältä ja ulkoa ei ole yhtään kiva juttu, kun sen yhdistää asumiseen. Yhtään pienempien lasten kanssa tämä ei olisi mitenkään mahdollista.

   Poista
  3. Meillä isännänhuoneen remontti vaatii tarkan aikataulusuunnittelun, se on ainut reitti talon ainoaan kylpyhuoneesen ja vessaan. Jotenkin pitää hommata minulle oikein pitkä kesäloma jotta saadan tehtyä niin ettei työni ole paikalla. Siltikin hirvittää, vanhan kanssa kun tulee aina yllätyksiä. Mutta jos nyt tosiaan suunnitellaan taas pari vuotta ja sitten aloitellaan :)

   Poista

Kiitos kommenteista :)