tiistai 23. syyskuuta 2014

Iines ja sukkapuku

Rakas Iines-kissa alkoi eilen vuotaa verta. Vointi oli kuitenkin hyvä, seurataan tilannetta oli ajatukseni. Mitä myöhemmäksi meni ilta, sitä kovempaa vuoto oli ja Iines piti itseään kippurassa, kuin kivusta kärsien. Tänä aamuna soitin eläinlääkäriin ja saatiin aika jo parin tunnin päähän.

Kyseessä oli ilmeisimmin alkutiineyden keskenmeno. Se olisi saattanut hoitua itsestäänkin, mutta Iineksen takia pidin parempana, että poistetaan kohtu varmuuden vuoksi. Neljä pentuetta on yhdelle kissalle ihan riittävästi. Ja kun viime pentueesta jäi meille Alma, oli oma pennuntarve jo tyydytetty.
 Leikkauksen jälkeen Iines puettiin lääkärissä päheään kokovartalosukkaan. Muodikasta ja niin linjakasta sekä toimivaa. Haava pysyy nuolemattomana ja suojaava harsolappu paikoillaan. Sukan lisäksi pussillinen kipulääkettä ja antibioottia. Kunnon dropit jotta saadaan kehrääjä kuntoon.
Hiukan tässä kuitenkin huomaan tekeväni surutyötä siitä ettei meillä enää nähdä Iineksen pentuja. Oli se joka kerta niin sykähdyttävää nähdä syntymän ihme, nauttia pienistä vilistäjistä ja kasvattaa kunnon pentuja. Mutta hyvä näinkin, pääasia on, että Iines on kunnossa.


16 kommenttia:

 1. Minkä ihmeen takia oot teettänyt sun kissalla neljät pennut? Ootko ihan sairas, ihme pentutehtailu meininkiä! Sun kissahan on vielä ilmeisesti sekarotuinen, joten et tuskin edes ymmärrät jalostamisesta hölkäsenpöläystä. Voi kissa raukkaa......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen teettänyt pennut ihan puhtaasti itsekkäistä syistä, lisää voit lukea tunnisteen kisst alta. Sairas en ole, eikä kyseessä ole pentutehtailu. Iineksen pennut ovat syntyneet kolmen vuodenajanjaksolla toivottuina, rakastettuina ja hoivattuina pentuina. Niille on aina etsitty hyvät kodit perheistä jotka arvostavat sekarotuisuutta, maatiaisuutta ja jalostamattomuutta. Ehkä erilaiset arvot kuin sinulla, mutta erilaisuus rikastaa. Iines on sekarotuinen, ihan tavallinen maatiainen, enkä nyt kyllä ihan ymmärrä mitä jalostaminen siihen liittyy. Tiedän että sitä tehdään rotukissoilla- ja koirilla eikä aina hyvin seurauksin. Iines ei ole raukka, solvaamisen voit jättää tähän, jatkossa en sellaista julkaise.

   Jos haluat asiaa vielä kommentoida ja keskustella, voit olla yhteydessä suorana sähköpostiini. Mukavaa syksyä, nythän pihalla paistoo jo aurinkokin!

   Poista
 2. Ymmärrän hyvin haikeutesi, niin suloisia pentuja Iines iloksenne pyöräytteli.
  Toivottavasti potilas paranee pian, rapsutuksia täältä Iinekselle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Voi jo paljon paremmin ja yrittää riuhtoa kinkkuverkko ympäriltään pois. Kipulääkitys taitaa olla vanhaa va nyt nukkuu. Ulkoilut joutuu nyt unohtamaan vähäksi aikaa ja se voit tehdä tiukkaa.

   Poista
 3. Voi pikku Iinestä. Onneksi nykyään saavat kipulääkityksen. Vielä reilu kymmenen vuotta sitten, kun Omppu leikattiin, niin huusi ja karjui monta päivää sen jälkeen asentoa vaihtaessaan, kun sattui niin. Tuo oli kuitenkin Iinekselle ihan hyvä ratkaisu, ei se pentujen tekeminen niin kovin helppoa ole kissoillekaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, enpä ole ajatellutkaan ettei eläimiä ennen kipulääkitty. Onneksi niin jo tehdään. Ihan hyvä Iinekselle, saa alkaa viettämään ansaittua sinkkuelämää :)

   Poista
 4. Tsemppiä kisuliinille ja ensimmäiselle anonyymille voisin haistattaa kukan jonka lehmä eilen söi. Kinkkuverkko on varmasti hyvä josko myös aika hassun näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensin ajattelin laittaa otsikoksi kinkku vai kissa, mutta Iines on niin siro katti, ettei siitä kyllä kinkuksi ole vaikka aika hassun näköinen verkossaan onkin :)

   Poista
 5. Onneksi kaikki päättyi kuitenkin Iineksen kannalta hyvin. Kätevä tuollainen vartalosukka, ei tarvitse kaulurin kanssa kolistella. Pikaista toipumista kisulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuo kokovartalosukka on kätevä, ja tuntuu kestävän hyvin hampailla repimistä. Onnistuu syöminenkin paremmin kuin kaulurin kanssa.

   Poista
 6. Voi että. Iines on nyt vähän aikaa melko reppana. Onneksi tosiaan nykyään on noita hyviä kipulääkkeitä kissoille. Olen itsekin muutamat tropit joutunut tänä vuonna antamaan. Ja vaihteeksi on Arvon hännässä jotain. Tällaista tää on kissojen kanssa. Toi sukka on kyllä aika hauska. Paranemisia Iinekselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä onkin ollut nyt kaikenlaista kissojen kanssa. Toivottavasti Arvon häntä tokenee eikä ole mitään vakavaa. Sukka on hauska, ekan kerran kun näin niin kyllä purskahdin nauruun. Kissa kinkkuverkossa :D

   Poista
 7. Pikaista paranemista Iinekselle! Onni, että saitte nauttia noinkin monesta pentueesta :) Ihanaa syksyä koko pesueelle ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli aivan mahtavaa saada kokea 11 pennun ensitaipaleet. Ja mikä onni että jätettiin Alma meille, sai Iines yhden pennun ihan itselleen :)

   Poista
 8. Nimestä päätellen Alma jatkaa sukua sitten Iineksen puolesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sattaa jatkaa tai olla jatkamatta :) Iineksen suku on jatkunut pojan pentujen muodossa toisella puolen Suomea. Syntyi oikein hienoja ja toivottuja pentuja, ja minäkin pääsin nauttimaan niistä lukuisien kuvien välityksellä.

   Poista

Kiitos kommenteista :)