keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Eteinen yhtä listaa vaille valmis!

Siinä se on sanottu jo otsikossa tämän viikon ja päivän tärkein asia. Eteinen on käytännössä valmis. Sisustus ei sitä toki ole, tuskin on valmis koskaan, mutta enää ei maalata, kitata tai muuta sellaista. Noh, se yksi pieni lista, mutta se on niin pieni ettei puututa pilkkuihin.

Sisustamaan pääsin tänään vapaapäivänä. Naulakko ruuvattiin seinään, pöytä ja tuolit ovat taas paikoillaan. Voi tätä valoisuutta ja avaruutta vanhan tunkkaisuuden jälkeen. Sipulikorissa on muuten ihan tarkoitus tuolla nurkassa, se estää ovea paukkaamasta päin naulakkoa.
 Kunnostamastani naulakon alkuperästä on juttu täällä. Uusia tappeja ei koskaan saatu puusepältä, mutta ei hätää. Naulakkoa jouduttiin lyhentämään, ja pois otetusta pätkästä otettiin tapit puuttuvien tilalle.
 Miten ihana olisikaan pitää eteinen tällaisenään, mutta on se vain otettava käyttöön. Kylmempää säätä on luvassa, on viimein aika kaivaa takit ja huivit kesäsäilöstä pois. Kunhan eteisen kaappi saadaan kannettua paikoilleen (vaatii vähintään neljä miestä paikalle), niin rymsteeraan kunnolla talon kaikki takkeja sisältävät kaapit läpi. Siitä eteenpäin takkeja on vain eteisessä.
 Kaunis lattia on sääli peittää matoilla, mutta minkäs teet. Kuraiset kengät on äkkiä pilanneet lattian jos mitään suojaa ei ole. Pienen maton, talon alkuperäisen, mutta minun kanttaaman laitoin jo naulakon alle odottamaan kenkiä. Varsinaista eteisen mattoa ei vielä ole, haaveilen löytäväni edullisen ja riittävän pitkän itämaisen villamaton eteisen matoksi. Sellaisen oikein koristeellisen ja tummanpunaisen.
 Toisen pikkumaton laitoin pöydän ja tuolien eteen, ja nostinpa tuolille kauppakorin joka on ollut vähän tiellä tuvassa. Tästä se lähtee, tavaran kertyminen eteiseen.
Lattiamaalia on ihan pakko mainostaa, eikä vain sen takia, että eteisen maalien kanssa tein yhteistyötä Uulan kanssa. Heidän valikoimiinsa tuli tänä vuonna puolikiiltävä lattiamaali jota kokeiltiin meillä eteiseen. Maali on juuri sopivan kiiltävä, ei läheskään niin peilikiiltävä kuin esim. Betolux, mutta ei liian himmeäkään. Kolme maalauskertaa tehtiin koska eteisen lattia on kovalla kulutuksella. Ja kestävä tuntuu olevan jo nyt vaikka lattia ei vielä ole lopullisessa kovuudessaan. Siirtelin sabloonamaalausten kanssa eteisessä tikkaita kymmeniä kertoja, eikä lattiassa ole niistä mitään jälkeä. En voi muuta kuin kehua. Tässä vielä linkki Uulan lattiamaaliin.http://www.uula.fi/fi/maalit/sisamaalit/95-puulattiamaali.

18 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ja kauniina, eli siistinä saa luvan pysyä!

   Poista
 2. ONNEA UUDELLE IHANALLE ETEISELLE!
  T. Tarja H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihanuudesa parasta on se, että nyt eteinen on eristetty kunnolla, ei pitäisi enää olla lattian pakkasen puolella talviaikaan.

   Poista
 3. Uurastus on kannattanut, lopputulos näyttää upealta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen samaa mieltä, hitaasti tekemisen vaiva kannatti nähdä.

   Poista
 4. Hahaa!!!! juuri istuskelen kahvilla ja tulin pyörähtämään koneella. Sain äsken ruokailutilan lattian maalattua Uulan puolikiiltävällä puulattiamaalilla. Sävynä pellava. Hyvältä näyttää meilläkin ja liputan myös Uulan puolesta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pellava on nätti sävy, meillä sitä on mm. tuvan seinäpaneeleissa ja astiakaapissa. Eikö vaan ole hyvä maali :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos, saa tulla katsomaan livenäkin :)

   Poista
 6. Hienolta näyttää sun eteinen! Olen kiinnostunut sun eteislattian väristä, mikä Uulan sävyistä olet käyttänyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lattian sävyn nimi on sade. Olen hurjan tyytyväinen sävyyn ja maaliin!

   Poista

Kiitos kommenteista :)