maanantai 22. syyskuuta 2014

Barokin tyyliin

Eteisestä on pikkuhiljaa tulossa talon barokkihuone, kylläkin ihan sattuman oikusta. Vaatekaapin barokkityyliin sopivan peilin myynti-ilmoitus löytyi kun etsin eteiseen vanhaa peiliä jossa on tummat puukehykset. Tässä on tummat, barokkityyliset ja vaatimukset täyttävät kehykset. Vähän pidempi olisi ollut vielä enemmän mieleen, mutta tämä peili löytyi läheltä ja kohtuuhintaan, joten en enää miettinyt vaan ostin peilin pois. Mikään oikeasti vanha se ei ole, mutta oikein kelpo peili meille. Puuta ja taitavasti tehty.
 Yhteensopivuus 100%.
 Peilin kanssa yhtäaikaa etsin eteiseen valaisinta. Joko pöytä- tai jalkalamppua tai lampettia seinälle. Tori.fi on pullollaan valaisimia, mutta aina oli jotain mikä ei kelvannut minulle (kuten pitkä matka tai suuri hinta), tai sitten valaisin meni nenän edestä kaupaksi. Lauantaisella kirpparireissulla sitten kävi tuuri, ja eteiseen löytyi barokkityyliä oleva valaisin vaikka sellaista en edes hakenut. Hintaa oli 6 euroa, siis hyvin edullinen. Varjostin valaisimesta tosin puuttui, mutta sitä on onneksi säilönyt omiin nurkkiin kaikenlaista jos joskus tarvitsee roinaa, kuten pieniä varjostimia.
 Vielä yksi pistorasia sähkäriltä niin saan valaisimen toimimaan. Lampetti on vanha, ei mitään antiikkia, mutta veikkaan että kuitenkin jostain 1950-1960-luvulta. Johdot on vanhat, mutta sentään toimivat.
 Sisustuksesta ei enää puutu kuin matto ja peiliä vastapäätä olevalle seinälle kaappi. Kaappi on minulla työn alla entisöintikurssilla, mutta se vaatii todella paljon työtä. Kotiin saan ehkä vasta kevätpuolella. Matto löytyy toivottavasti käytettynä pikaisesti.
Eteinen on tällä hetkellä sisustettu sataprosenttisesti käytetyillä esineillä. Yhtään uutena hankittua ei löydy. Yleensäkin olen sitä mieltä, enkä pelkästään oman kodin kohdalla, että jos vanha talo pidetään vanhana, sopii sinne kaikkein parhaiten kirpputoreilta tai vastaavista paikoista hankittu sisustus. Eikä tyylien tarvitse aina olla täydellisen yhteensopivaa. Pieni ajan kerrostuminen tuo vain sopivaa särmää. Joten ehkä barokkityyli on nyt sitten tässä.

10 kommenttia:

 1. Voi että, miten ihana! On ihan kivaakin, ettei kaikki ole hetkessä valmista, kun talo on muutenkin niin vanha... jotenkin pitkät projektit kuuluvat kuvaan ;-) Toista, ihanaa kaappia on hyvä odottaa rauhassa.
  Onneksi olkoon uudesta eteisestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Projektit kuuluu kuvaan, niinhän se menee :) Ja miten tylsää olisi löytää heti kaikki sisustus kirppareilta. Katotaan nyt millainen kaapista tulee, riittääkö mun taidot. Pitää tehdä puisia varaosia, muotoilla ne jne.

   Poista
 2. Kaunista on: käytettyä, kruusattua, patinaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja juuri kaikkea sitä mistä tykkään. Sähkäri laittoi tänään pistorasian, ja nyt eteisessä on ihan oma tunnelmavalo.

   Poista
 3. Tulipas ihana eteinen <3 Minäkin arvostan koko ajan enemmän vanhaa.En edes muista, koska viimeksi kävin normi huonekalukaupassa. Pikkuhiljaa monet uudet huonekalut ja valaisimet vaihtuu vanhaan.Pari viikkoa sitten eteinen sai kruunukseen 30-40-luvun ihanuuden.Loviisan Wanhat talot-tapahtumasta raahasimme pari käsinojatuoliakin kotiin.Ne vaan pitäisi kunnostaa ennen käyttöönottoa.Toisaalta en halua asua ihan museossa, joten aina kotoa pitää löytyä kerroksellisuutta myöskin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä uusia huonekaluja on lastenhuoneiden vaatekaapit. Ne toimii heillä parhaiten ja budjetille järkevimmät. Tuollaiset eteisen kaapin kaltaiset maksaa ihan liikaa. Vanha on pop!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos, on tuosta nyt melkoinen ilo kulkea :)

   Poista
 5. Tulipa kaunis eteinen! Onko muuten missään postauksessasi kuvaa Arvilan pohjapiirustuksesta? Olisi mukava nähdä miten huoneet sijoittuvat talossanne :)

  Ilona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pohjapiirustuksesta ei ole kuvaa, kun sellaista ei ole. Toki voisin tehdä jonkunlaisen version ihan käsin piirtämällä vaikka se ei vahvuuksiani ole. Eteisestä suoraan on tupa, eteisen sivuilta on menty saleihin joista toinen on nyt vanhempien valtakuntana eli meidän vanhempien makuuhuone. Tuvasta pääsee yhteen kammariin, salista toiseen. Toiselta puolelta tupaa mennään isännänhuoneeseen josta pääsee taas vanhempien valtakuntaan. Monimutkaista selittää näin, mutta laitan toiveen pohjapiirustuksesta korvan taakse :)

   Poista

Kiitos kommenteista :)