torstai 31. lokakuuta 2013

Valinnan vaikeus

Nyt ollaan siinä pisteessä elämää jota olen etukäteen pelännyt ja kauhulla odottanut. Otsa helmeilee hiestä ja ohimoilla tykyttää särky kun edes ajattelen asiaa. Uskollinen kumppanini on niin tuttu ja turvallinen, helppo ja mukava. Mutta kun mitään konetta ei ole luotu ikuiseksi, ja niinpä rakas kymmenvuotias nokialaiseni alkaa olla tiensä päässä. On aika hankkia uusi puhelin.

Töiden jälkeen oli muutakin asiaa kaupunkiin ja samalla poikettiin puhelimia myyvään liikeeseen. Apua, sanon minä! Valikoimaa on ihan liikaa, on ominaisuuksia ominaisuuksien perään. Minulle tärkeimmät on puhelut ja tekstiviestit, ihan outo ajatus lukea puhelimesta sähköposteja! Kelenteriksikin on toistaiseksi riittänyt almanakan irtolehdykkä jääkaapin sivussa.
 Kosketusnäyttö oli puodissa päivän sana, sellaisia testailin. Ihan kamalia.
Vaan yhdestä tykkäsin vaikka ei se mitään rakkautta ensi silmäyksellä ollut. Samsung Galaxy s4 mini voisi olla seuraava puhelimeni. Onko kellään kokemusta, olisiko joku muu vastaava parempi? Pieni koko on tässä kohtaa eduksi. Auttakaa naista puhelinhädässä!

Päivän kuvat ei liity mitenkään aiheeseen, Iines on hyväksynyt uudet sohvat kotiinsa. Sopivat kuulemma oikein hyvin päiväunisohviksi kuten kuvista näkyy.

18 kommenttia:

 1. Hanki mahd. yksinkertainen puhelin, pääset helpommalla! Samsungin halvat ja pienet "älyköt" hajoavat puolen vuoden sisällä ja ovat ensimmäiseksi älypuhelimeksi hankalahkoja. Jos sinulla ei ole palavaa tarvetta saada älypuhelinta, osta peruskapula ennemmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palavaa tarvetta älypuhelimelle ei ole, mutta toisaalta sellaista olisi kiva kokeilla. Tästä uudesta mallista ei ollut vielä netissä erityisemmin negatiivista palautetta. Perusmallit tuntui, no, vähän mummomaisilta :D

   Poista
 2. jotenkin sain koko jutun luettua niin päin prinkkalaa..jotta kokoajan luulin että puhut kissasta :) onneksi ei niin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui! Kissoista ei luovuta. Iineksen kanssa on kyllä sama valinnan vaikeus menossa, leikkautetaanko nyt vai myöhemmin.

   Poista
 3. Nuo "älypuhelimet" käyvät kalliiksi, kun niihin pitää hankkia sellainen liittymä, jolla pääsee helposti nettiin. Hyvinkin menee 30 euroa /kk ja kahden vuoden kytkykauppa. "Tavallisen" luurin kanssa voi pärjätä hyvin 20/kk. Itselläni on Nokia 206, joka maksoi noin 50 euroa ja toimii!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liittyviä saa edullisesti ja ilman kytkykauppaa, löytyy jo perheen muista puhelimista. Eli nettiliittymäksi riittää minulle ihan perus. Mutta täytynee vielä tutustua liikkeessä peruspuhelimiinkin.

   Poista
 4. Minulla on ollut ensimmäisenä "älypuhelimena" samsung galaxy mini, enkä tykännyt siitä yhtään. Otin sen jälkeen käyttöön nokian peruspuhelimen - siis ihan semmoisen vanhanajan näppäinpuhelimen. Nyt kun puhelimesta aika jätti hankin samsung galaxy mini s4 puhelimen, johon olen ollut enemmän kuin tyytyväinen :) On tuota edeltäjäänsä ihan huimasti parempi ja mukavan kokoinen. Itsekin käytän pääosin puhelinta txt ja soittamiseen, mutta nyt olen huomannut kuinka helppo tällä kyseisellä puhelimella on selata nettiä iltaisin - joten sekin toiminto on erinomainen ja hyväksi havaittu. Myös kuvat ovat erittäin hyvälaatuisia ja puhelinta on kaikenkaikkiaan helppo käyttää. Äläkä säikähdä tuota nettihintaa! Itselläni on 1megan netti - joka toimii nopeasti ja moitteetta. Liittymän kuukausimaksu on alle 8e. Tähän kuuluu siis puhelimen kuukausimaksu ja nettiliittymä. Liittymäni on dna:lta. Kannattaa siis myös päivittää oma liittymä, jos siitäkin on aikaa. Mukavia puhelinkauppoja :) Itse en enää muuta puhelinta ottaisi - olen ihan LOVE tuohon <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isompana nettiselailuun tavitsen ihan ehdottomasti tietokonee, läppärin. Sekin on kyllä menossa uusiksi jollakin aikataululla, puhelin ensin. Ja liittymiä tosiaan saa edullisesti, 6e taitaa olla yhdessä perheen nettiliittymässä kuukausimaksu.
   Seuraavan kerran kun menen liikkeeseen, niin tarvitsee varmaan tutustua vähän jokaiseen puhelimeen. Ihan liian vaikea valita! Ennen oli helppoa kun miehen puhelimet periytyi aina mulle :D

   Poista
 5. Mieti käyttötarkoitusta, jos ei tarvitse mitään hienouksia, ei niistä kannata silloin maksaakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeesti en tarvitse mitään kummallista, blogin päivitän läppärillä, facebookissa en ole ja sähköpostit ehdin lukea koneelta. Toisessa vaakakupissa painaa nykyaika ja kokeilun ilo, jospa vanhakin oppisi älypuhelinta käyttämään :)

   Poista
 6. Sulolla on joklu Samsungin älypuhelin. Sen käyttämiseen tarvitaan älyä, puhelin on hankala ja monimutkainen. Meillä molemmilla oli aiemmin Nokiat, ja ne jumittivat ja temnppuilivat jatkuvasti. Jos mietit kosketusnäyttövekotinta, niin karmeasta hinnasta huolimatta suosittelen iPhonea. Itse pelkään sitä päivää, kun oma iPhoneni (jonka ostin käyttettynä) hajoaa, sillä uusi maksaa mansikoita ja mitään muuta merkkiä en pysty enää edes harkitsemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muilla perheenjäsenillä on Samsungin puhelimet, joten minua ehkä painostettiin sieltä suunnalta, ja ihan järkevää, osaavat neuvoa käytön ja kaikkien laturit käy kaikille. iPhonea hiplasin pitkään, mutta se hinta, ihan järkyttävän paljon. Toisaalta seuraava läppärini tulee olemaan mac air, joten olisi ehkä järkevää kun puhelin ja läppäri on samaa sarjaa.

   Poista
 7. No sattuipas. Itse hankin tänään ensimmäisen älypuhelimeni. Vanhasta akku meni finaaliin. Ostin I phonen. Mulla on I padi ollut vuoden verran ja olen tykännyt ja siksi halusin " samaa kieltä" puhuvan puhelimen.
  En kyllä käytänössä sellaista olisi tarvinnut, mutta uusi puhelin tai akku olisi kuitenkin pitänyt ostaa. Vielä en osaa sanoa miten se käytännössä pelittää... Kuhan nyt ensin opettelee sitä käyttämään.
  Onhan se nyt hienoo olla ajan hermoilla! Osta sinäkin I phone!
  T.Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. iPhone oli ihana! Mutta hinta ihan karmaiseva, toisaalta sain juuri isot ylityökorvaukset jotka ajattelin käyttää ihan vain minuun eli siihen puhelimeen. Lapsille mä olen jo vitsi vanhoine laitteineni :D

   Poista
 8. Minä oon ihan vakavissani miettinyt senioripuhelimen ostamista. Ne on yksinkertaisia ja helppoja, ilman ylimääräisiä juttuja. Mutta en tiiä oisko se sitten noloa kolmekymppisen kaivaa mummopuhelinta käsveskasta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Senioripuhelimet olis helppoja, mutta ei ehkä vielä kun ei ole pakko.

   Poista
 9. Aiemmin perus Nokialaisten nimeen vannoneena ja elokuussa pitkin hampain Samsung Galaxy s4 minin Nokian tilalle saaneena, en voi muuta kuin kehua. Valtava ennakko-asenne ja kammo älypuhelinta kohtaan karisi muutaman päivän jälkeen ja nyt huokailen lähes joka ilta miehelle kuinka ihana puhelin miula onkaan ;o)
  Eka puhelin jota olen uskaltanut räplätä ihan itse niin, ettei ole koko ajan pelottanut että kadotan sieltä jotain tärkeää tai että saan puhelimen sekaisin/jumiin. Aiemmin Nokialaisen kanssa kyselin joka juttua mieheltä, enkä uskaltanut juuri soittamista tai tekstaamista lukuunottamatta muuta sillä tehdä.
  Nyt on näppärä tarkistaa pvn aikana pieniä juttuja netistä, ladata kaikenlaista kivaa puhelimeen, valokuvata ym. Ja usko pois: jos mie joka oon ihan tumpelo teknisten vimpainten kanssa, pärjään tuon puhelimen kanssa, niin pärjää kuka vaan! :o)

  -Nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennakkoasenne ja kammo, siinäpä ne ydinsanat minunkin suhteen. Toisaalta ihan sama kammo mitä tahansa uutta puhelinta kohtaan. Kun on ollut 10 vuotta sama kännykkä, siitä on tullut kuin toinen iho.
   Ja oikeesti, jos osaa blogia pitää, niin täytyy sitä oppia nyt yksi älypuhelinkin :D

   Poista

Kiitos kommenteista :)