tiistai 22. lokakuuta 2013

Kunnianhimoinen tavoite

Tämän projektin piti alkaa vasta hamassa tulevaisuudessa sitten kun eteinen on remontoitu. Eilen ollessani tyttären kanssa ostamassa heidän sängynpäätynsä verhoilukangasta, näin samalla kankaan josta tiesin tulevan eteisen oviverhot. Yön yli annoin suunnitelman muhia, tänään laitoin vauhtia lisää, ja kävin hakemassa samasta Iskun tehtaanmyymälästä lisää kangasta. Kymmenen metriä kangasta pitäisi riittää kahteen kaksinkertaiseen verhoon pitämään viima ja veto pois eteisestä.

Itse verhojen ompelussa ei ole mitään kunnianhimoista, se on silkkaa suoraa saumaa ja oikein mittaamista, mutta verhot eivät jääkään siihen, vaan niihin kirjotaan molempiin iso jugend-kuvio. Ja kirjojana luonnollisesti minä itse.
 Harmaa villasekoitekangas tulee verhon vuoriksi. Alla pilkottavasta pehmeän valkoisesta kankaasta tulee alusta kirjonnalle ja päällikangas. Kangas on melko jämäkkää verhoilukangasta, veikkaisin sitäkin puuvillan, villan ja tekokuitujen sekoitukseksi. Jämäkälle kankaalle on helppo kirjoa, ja valkoinen tulee toivottavasti sopimaan tulevaisuudenkin eteiseen josta on tarkoitus tehdä talon vaaleasävyisin huone luonnonvalon puutteen takia.
 Paperille sain jo jonkinlaisen kirjontasuunnitelman aikaiseksi, mutta samalla kankaanostoreissulla hain kirjastosta pinon kirjontakirjoja. Vähän tuota piirustusta voisi vielä jalostaa vaikka mitään monimutkaista kirjontaa en voi valita, sillä haluan verhojen olevan valmiit jo tämän talven aikana. Siinä saa neula ja lanka silti suihkia aika monena iltana.
Sen pidemmittä puheitta, se on heipat ja minä käyn kirjapinoni kimppuun jotta pääsen aloittamaan kunnianhimoista kirjontaani.

18 kommenttia:

 1. Siitä tulee upea! Melkein näen jo sieluni silmin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on selkeä visio, mutta saas nähdä onko lopputulos sen mukainen.

   Poista
 2. vautsi!Millaisilla pistoilla teet? Mä oon hullaantunu kanavatöihin,joskus ristipistojaki tulee pisteltyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enimmäkseen ajattelin tehdä laaka- ja häivepistoilla, valmistuu nopsaan.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Ja verhot pitäisi saada kirjottua vielä tismalleen samanlaisiksi :))

   Poista
 4. Upea idea. Kannattaa miettiä kuvion paikka tarkaan, meinaan, jos haluaa näkyvän kirjonnan, mutta ei halua kirjoa koko pitkää verhoa. Tuo vuori on myös erittäin hyvä idea verhoihin. OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, koko verhoa ei ole tarkoitus kirjoa, vaan verhon alaosaan kuvio. Ja sellainen kuvio ettei kirjonnan kanssa mene useita vuosia, jugeng-kuviot oli yleensä yksinkertaisia, laaka ja häivepistoin tehtyjä. Valmista kuvaa en löytänyt joten oli suunniteltava itse.

   Poista
  2. Itse haaveilen pitkistä ikkunaverhoista, mutta kirjoisin ne varmaankin niin, että kuvio ei tulisi ihan alas, eikä ylös vaan silleen, että on lähellä silmien tasoa. Silloin se näkyisi. Kirjoin liinan Jälkitäteen ajatellen olis ehkä pitänyt opetella lukkopistot sitä varten. Melkein hermot meni lankoja laskiessa. Tosin, mallia valitessa en tietenkään ollut ottanut huomioon sitä, että renkaita on vaikea kirjoja tasaisesti, säteittäin siis, ei lankoja laskien. Jugendia sekin liina. Pidän jugendista ja art decosta tosi paljon. Ja mallisi on kyllä kovin jugend. Hyvännäköinen. Se on vahinko, etten osaa piirtää itse. OP

   Poista
  3. Pitkään pohdin mihin kohtaan kuvion kohdistan ja tulin tulokseen että tässä tapauksessa alareuna/alaosa on paras. Jugend-mallit on kauniita!

   Poista
 5. Heh, ihan hullu olet :D
  Toi olisi mulle varma lisäys töihin, jotka eivät koskaan valmistu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myönnetään, ihan hullu :D
   Arvaa mitä mä pelkään? Saan toisen verhon valmiiksi ja toinen tökkii niin ettei valmistu koskaan.

   Poista
 6. Tsemppiä kirjontaan! Uskon että saat hienot verhot aikaiseksi.

  VastaaPoista
 7. Ei tuo mikään mahdoton projekti ole. Teetkö puuvillalangalla, minä kirjon villakankaaseen aina villalangalla, ikkunaverhot kirjoin puuvillalla puuvillalle, mutta peitot, oviverhot, villaiset sohvatyynyt ja tuolinmatot teen villaisilla kirjontalangoilla. Sinulla taitaakin olla puuvillaa tuo päälyskangas.Oviverhoprojekti on minullakin suunnitelmissa, koska meillä ei ole ovea kuistin ja eteisen välissä ja nyt verhona on fleesekangas. Se on ollut jo kolme vuotta, vaikka se laitettiin muka väliaikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muliinilangalla kirjon, koska tuo valkoinen on pääosin puuvillaa. Villakankaalle olisin kirjonut ehdottomasti villalla. Alunperin olikin tarkoitus tehdä villakankaiset verhot, mutta nyt tuli sopivat kankaat niin edullisesti vastaan, että kallis villakangas sai unohtua.

   Poista

Kiitos kommenteista :)