perjantai 4. lokakuuta 2013

Paise ja pusu

Tiedetään, ihan karmea otsikko, mutta siinä on tämän postauksen aiheet. Toinen vaihtoehto otsikoksi oli: Yhden rakkaustarinan loppu.

Eläintenpäivää vietettiin jäähyväistunnelmissa. Se kuka lähti, ei kuitenkaan ollut raidallinen potilas Otto vaan Iineksen Sulho. Sulho leikkaamattomana kollina alkoi vähän turhankin voimakeinoilla hallita tämän tienoon reviirejä. Tuloksena Otolla naarmuja ja yhdestä naarmusta paise rintakehässä. Samaiset katit ovat taistelleet ennenkin samaisella lopputuloksella. Tällä kertaa on onni, että paise on paikassa josta Otto ei yletä sitä itse hoitamaan, viimeksi paise tuli reiteen ja ehti pahemmaksi eikä tilanteesta selvitty ilman lääkäriä ja antibiootteja. Ja mikäs se on saadessa erityishuomiota sängyllä pötköttäen. Paisekin paranemaan päin.
 Sulhon loukuttamista olemme pohtineet ennenkin. Kukaan ei tunnu tietävän kenen kissa on kyseessä, Sulho vaeltelee talvellakin laajoilla alueilla pitkin kylää. Ei anna ihmisen mennä lähellekään, säikkyy vähän kaikkea. Päätös loukutuksesta tehtiin sitten Oton höykytyksen jälkeen aika nopeasti. Eilen haettiin loukku ja tänä iltana vietiin ehkä vähän haikeissakin tunnelmissa Sulho loukkuineen eläinsuojeluyhdistyksen tiloihin. Haikeus siitä, että olihan Sulho kaikkien Iineksen pentujen isä, ja jollain tasolla olin tähän vierailevaan tähteen kiintynyt.

Nyt joku voi miettiä, että miksi emme vain leikkauttaneet Iinestä. Se toki olisi ollut yksi ratkaisu, mutta ei olisi poistanut sitä tosiseikkaa, että Sulho olisi jatkanut vaelteluitaan pitkin kylää. Olisiko jo ensi talvi ollut sen kohtalona? Todennäköisesti olisi jatkanut tappeluitaan muiden kissojen kanssa koska teki sitä jo ennen Iineksen tuloa. Milloin olisi ollut se kohtalokas viimeinen tappelu? Ja kenen kohtaloksi se olisi koitunut?
Viimeisessä kuvassa rakastavaisten viimeinen suukko. Hellä pusu ja haistelu, ja sitten hyvästit. En tiedä tuliko tehtyä oikea ratkaisu, mutta jotain oli tehtävä ja tällä kertaa toimimme näin.

20 kommenttia:

 1. Ihan varmasti teitte oikean ratkaisun! Eihän sitä tiedä, kuinka monta lähitienoon kollia tämä sulho on höykyttänyt, eikä ne pennutkaan aina niin toivottuja ole. Olisi voinut sulholle itselleenkin käydä kehnosti jossain tappelunnujakassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon todella että sillä olisi koti minne palata, tai löytyisi uusi. Naamastaan Sulho on hauskannäköinen veijari, ja eiköhän kesyynny hyvässä hoidossa.

   Poista
 2. Villiintyneiden kissojen määrää on hyvä rajoittaa, vaikka sitten näin.

  Nuo paiseet on kyllä ikäviä, meilläkin kollilla toisinaan tappelun jäljet tulehtuivat ja jostain paiseesta pullahti vastapelurin kynsikin ulos.
  Tämä meidän (nyt jo edesmennyt) kollimme oli nuorena asianmukaisesti kastroitu, mutta tappeluhalut oli silti loppuun asti kovat, joten siihen ei leikkaus auttanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oton paise on parantunut nyt toistaiseksi ilman lääkäriä. Soitin torstaina useampaan eläinlääkäriin ja ensimmäinen vapaa aika oli maanantaiksi! Päivystykseen tosin pääsee, mutta kun kerran paranee hyvin niin katsotaan selvitäänkö näin, onneksi paikka on sellainen ettei yletä nuolemaan haavaa.

   Poista
 3. Ihan oikein teitte! Itsekin olisin loukuttanut kissan. Appivanhempien kolli-kissa on saanut kesän aikana kokea monet rökitykset juuri tämmöiseltä kulkuri-kissalta; milloin on ollu nassu ruvella ja milloin korva melkein irti :/ Nyt kulkuri on ilmeisesti lähtenyt jonnekkin tai sitten sille on sattunut jotain...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kiertolais-Sulho tuli pihana aina muutaman viikon-parin kuukauden välein. Välillä nähtiin kiertelemässä kilometrien päässä pitkin kylää, mutta se ilmeisesti kuuluu leikkaamattomien kollien tapoihin. Mutta se on kurjaa että rökittää muita.

   Poista
 4. Oli hyvin tehty. Paiseet on ikäviä, mutta onneksi joskus sentään paranevat itsestään. Meilläkään ei ole ilman antibiootteja selvitty kuin kerran. Tosin se kissa, joka niitä paiseita itselleen hankki, on jo edesmennyt. Nyt on enää pelkkiä tyttöjä jäljellä, eikä tappeluhalut ole ihan samat. Kolli on kyllä toiveissa, mutta mies on eri mieltä. Hamsterin antoi luvan hankkia, mutta eihän se ole ollenkaan sama :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hamsteri EI ole sama asia, ei mitenkään päin :) Meille on sattunut rauhalliset kollit, on ne leikkautettuja, mutta ei mitään tappeluhaluja. Tai on niillä sellaista ihan normaalia nujakointia, mutta ei kukaan nyt sentään verillä ole.

   Poista
 5. Voi miten suloinen pusu... Kyllä te minustakin toimitte aivan oikein. Tuntuu ihan surkealta, ettei kukaan kaipaa noin komeaa poikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pusu oli niin hellä :) Sulho on kyllä komea, toinen meidän antama nimi sille ei kyllä ollut kovin imarteleva, Sulho on parempi :))

   Poista
 6. Minuakin surettaa se, että Sulho on kenties koditon.. Jospa se saisi myös rakastavan kodin jostain, joskus.. Toivotaan niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se kodittomalta vaikutti vaikka toisaalta turkki oli aina siisti. Jospa nyt saa oman kodin.

   Poista
 7. Tuollaiset Sulhot ovat ikäviä, kun alkavat merkata nurkkia ja kissan pissahan ei haise hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutama vuosi sitten jouduimme loukuttamaan pihasta vastaavanlaisen karkurin. Se kolli nimittäin merkkasi kaikki paikat täällä. Jopa lasikuistin jos ovi jäi auki. Ei mikään kiva juttu, ja oli erittäin kova tappelemaan.

   Poista
 8. Kyllä minunkin mielestä ihan oikeaan ja hyvään ratkaisuun päädyitte.

  Ihana tuo pusukuva!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän mietin viitsinkö tehdä postausta jos tulee täysi teilaus. Mutta tuleva talvi pelotti Sulhon kannalta.

   Poista
 9. Minustakin toimitte oikein, ei ole kiva, kun kulkukissat kuseksivat nurkkiin ja tosiaan höykkyyttävät lemmikkikissoja... Parempi näin!

  VastaaPoista
 10. Leikkauttaaa se oma narttukin, se nimittäin kiimallaan houkuttelee sinne aina vaan joka vuosi uuden sulhon..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saapa nähdä, kylällä ei ole toistaiseksi muita leikkaamattomia kolleja tai ainakaan niitä ei ole meidän pihan eksynyt. Iines kyllä leikkautetaan, mutta ei ihan vielä :)

   Poista

Kiitos kommenteista :)