keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Entisöity tuoli

Useamman vuoden olen käynyt entisöintikurssilla, mutta tämä taitaa olla ensimmäinen vuosi kun saan valmiin työn kotiin jo ennen syyslomaa. Pari viime vuotta meni vielä niin, että valmista ei tullut edes kevään viimeiseen kertaan mennessä, kiitos ikkunaprojektin. Senkin takia tuntui älyttömän hyvältä tuoda kotiin Tuoli.

Tuoli on yksi neljän tuolin sarjasta jonka löysin vitosella kierrätyskeskuksesta. Tuolin kunnostamisen aloitin muutama vuosi sitten ja jätin kesken. Tupaan tuolia kuitenkin jo kaivattiin kun ei meillä enää omat lapset tarvitse syöttö- tai koroketuoleja. Kolmesta muusta tuolista oli liimaus kunnossa ja maalipinta välttävä, mutta tästä ei. Nyt tuoli on  uudessa liimassa, maalina käytin omasta kaapista löytynyttä Uulan ovi-ja ikkunamaalin jämää.
 Tuolista tuli tylsästi valkoinen, koska kolme muutakin on maalattu joskus muinoin valkoiseksi. Valkoisen alla pilkahtaa vihreää, ja ihan alkuperäinen väri on ollut lienee tumma petsi ja lakka. Tuoleihin liittyen vinkki, jos ette ole vielä tutustuneet Kansalliskirjaston digikirjaston pienpainatteisiin, niin suosittelen. Tästä *klik* linkki sivustolta löydettyyn huonekalutehdas Häklin kuvastoon jossa on nuo meidän tuolit. Kahvilatuolien nimellä näkyvät olevan.
 Entisöintikurssilla harrastetaan entisöinnin lisäksi vaihdantataloutta. Vein ylimääräisiä siemeniä mukanani, ja kotiin toin ison pussillisen karpaloita. Varsin onnistunut vaihdos.
Kolme muuta tuolia näyttävät tuon uutta maalia kiiltelevän rinnalla kovin nukkavieruilta. Ehdin jo miettiä niidenkin maalaamista kunnes tulin järkiini. Tuolit ovat toimivat ja oikeastaan tykkään niistä enemmän kun maalipinnassa näkyy eletty elämä.

10 kommenttia:

 1. kivan näköinen on nyt tuoli:)

  VastaaPoista
 2. Kivat tuolit! Ja kyllä minustakin eletty elämä saa näkyä vanhoissa tuoleissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin, ja siksipä nuo muut saa olla kolhuisissa maaleissaan.

   Poista
 3. Tuo tuolihan on kuin uusi! Huolellista ja tarkkaa työtä selvästi tehty sekä tuolin valmistuksessa että nyt sen kunnostuksessa.

  Vaihdantatalous, tuo verottajan viimeinen saavuttamaton ristiretkikohde (lällällääää ;P), on iin HYVÄ juttu <3 Hienoja vaihtareita olette tehneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalaus onnistui harvinaisen hyvin minun tekemäksi, kerrankin maltoin.

   Vaihdantatalous on mukavaa, karpalot on ihania.

   Poista
 4. Arvaas mitä!? Meillä on IHAN samanlaiset tuolit ja niitä on 6kpl, tosin ne on joku maalannut mustiksi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau! Tuoleja on blogimaaailmassa siis enemmänkin :D

   Poista
 5. Ihana löytö! Meillä on kolme samanlaista tuolia ja neljännessä suorat selkänojapuut. Isovanhempani olivat ostaneet ne kihlauduttuaan 40-luvulla. Sain ne heidän jäämistöstään kuusi vuotta sitten muuttaessamme nykyiseen taloomme. Ovat myös valkoisia ja vaikka maalipinnassa on kulumaa, en raaski tehdä niille mitään.
  t. kira

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo on kyllä todella kivan näköiset tuolit, ja hyvin aikaa kestävät. Isovanhemmilta lapsenlapselle jopa :)

   Poista

Kiitos kommenteista :)