tiistai 29. lokakuuta 2013

Löytöjä Savosta

Sunnuntaina palattiin serkkujen luona vietetystä viikon puolikkaasta, väsyneitä oltiin, mutta tyytyväisiä sillä seuraavasta kerrasta kun tapaan kummitytön ja muut lasten serkut, tulee kulumaan taas ihan liian pitkä aika. Välimatkat on joskus melkoisen syvältä.

Savon mualta tul tehtyy par löytöö. Ensin pääsimme siskon kanssa piipahtamaan Iisalmessa käsityöläisten myynnissä Olvi-hallissa. Olipa muuten toka kerta elämässäni kun käyn Iisalmessa. Useimminkin kai voisi vierailla, tehdä junamatkankin. Kaikista ihanista lankakiusauksista huolimatta en ostanut tapahtumasta kuin kolme joulukorttia. Ja kun kiltti olen, niin mainostan tässä korttien tekijää (mailandia.fi) ihan ilman korvausta, tykkäsin näistä hyvän mielen tuovista korteista niin paljon. Siinä taas probleema raaskiiko näitä laittaa joulun myötä uuteen kotiin.
 Toinen löytö on, eräästä navetasta messinkinen verhotanko, siihen kuuluvat ripustusrinkulat ja päätynupit. Ajatelkaas miten pitkällä makuuhuoneemme remontti jo on, kun kahdesta puuttuvasta verhotangosta on vihdoin löydetty toinen! Ilolla laittaisin tällaiset vanhat tangot joka huoneeseen, mutta valitettavasti en suostu maksamaan näistä netissä pyydettäviä hintoja. Tokihan ne ovat antiikkia ja vanhoja, mutta silti. Nyt uupuu vielä yksi, ja sitten tämän talon verhotankoasiat ovat kunnossa. Muutamaa puista tankoa voin sitten vaihtaa messinkisiin jos sattuu tulemaan vastaan.
 Saliin saimme laitettua talon vintiltä löytyneet kolme alkuperäistä tankoa osineen, leikkihuoneen tangon sain ostettua antiikkikaupasta sopuhintaan, ja muissa onkin sitten vastaavat puiset tangot. Paitsi tuvassa, jossa on myös vintiltä löytyneet puiset verhokotelot.
Olipa muuten kamala tajuta, että seuraava loma on vasta ensi vuoden puolella, siihenkin aikaa melkein puoli vuotta. Ja koko pitkä ja pimeä talvi edessä. Onneksi välissä on sentään joulu. 

11 kommenttia:

 1. Ihana verhotankolöytö ja kortit. Tsemppiä talveen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kyllä mä talven kestän, mutta tulipa otettua nuo vuosilomat vähän tavallista pidemmällä väillä. Onneksi on säännöllisesti muutenkin arkivapaita!

   Poista
 2. Hei puuttuuko sulta noiden verhotankojen kannattimia? Mulla on 2 kpl messinkisiä, joilla en tee mitään. Laita mulle vaikka meiliä jos tarviit, saat ne postimaksulla, koska muuten vien ne kierrätykseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No arvaapa tarviinko! Nimittäin tuon paketin mukana ei tullut niitä torven mallisia kannattamia. Pistän sulle viestiä!

   Poista
 3. No voi hyvänen aika,ootpas käyny likellä :) junalla varmaan ohi ajanu,jos etelästä liikkuu ;)ite käyn vähintään kerran viikossa tuossa kaapunnissa :P
  Ihania löytöjä teit,kerrassaan..Mua harmitti ne käsityö-messut,tiesin vasta lauantaina iltapäivällä niistä.Ite olin kirppis-pöytää pitämässä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä kertaa oltiin liikkeellä autolla, Iisalmi taitaa olla siskolle lähin kaupunki joten siellä tulee käytyä jatkossakin. Ja tietysti kuulemme mielellämme ne Iisalmen parhaimmat kirpparit!

   Poista
  2. Ehottomasti paras kirppari on Yrittäjäkujan kirppis :)
   http://www.kirpputorihaku.com/kirpputori/iisalmi

   Poista
  3. Kiitos, tuolla täytyy käydä seuraavalla reissulla.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Nuo vanhat messinkiset on kuin piste i:n päälle vanhan talon sisustuksessa. Tykkään niistä todella paljon.

   Poista
 5. http://www.antiq.fi/antiikkia-huonekalut-muut-messinkinen-verhotanko-p-10309.html
  http://www.antiq.fi/antiikkia-huonekalut-muut-messinkinen-verhotanko-p-10310.html

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)