keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Melkein tuli itku.

Nyt valitettavasti taitaa kaikki blogin tarinat olla tuvan remonttia. Siskon tyttö on haettu meille ja edelleen menen lasten kanssa väliä piha-uimaranta. Mies raataa tuvan kimpussa ja minä autan jos ehdin. Pintojen purku alkoi tuvan katosta. Tässä jouluisessa kuvassa näkyy millainen katto oli vielä maanantaina. Tiistaina kun tulin kotiin ja näin katon, olin purskahtaa itkuun.
Ihan vaan silkasta onnesta, sillä katto näyttää nyt tältä:Pahvit on revitty pois ja se mitä hiukan aavisteltiin, onkin jotain paljon parempaa. Tuvassa on tajuttoman upea lankkukattu. Lankuissa on piilukirveellä veistetty pinta ja leveyttä vaikka kuinka paljon. Ja ne parrut, niiden olemassaolosta en uskaltanut edes haaveilla.


Nyt pohditaan mitä tälle katolle tehdään. Ehdottomasti se saa jäädä. Lankkujen saumoissa on joku vanha teippi ja se osin aivan irti. Yläpuolella on vintin eriste, sammalta ja hiekkaa. Taitaa varista noista raoista. Siksipä pitää miettiä riittääkö pelkkä maalaus.
Tänään on aloitettu lattian kimpussa. Pinta-alaa melkein 40 neliötä ja lastulevy irtoaa kämmenen kokoisina palasina, niin tiuhaan se on naulattu lattiaan. Näillä helteille kun työtähti ei ole kovin kummoinen, niin ehkä se on huomenna irti.
Uusia lukijoitakin on tullut. Tervetuloa ja toivottavasti tuparemonttia on mukava seurailla!

16 kommenttia:

 1. Upea katto! En ihmettele jos meinasit itkuun purskahtaa. Jaksamista purkutöihin!

  VastaaPoista
 2. OOOOh!Katto on aivan ihana!
  Hetken jo pelkäsin pahinta tuon itkuun pillahtamisen takia,mutta voi..
  Todella upeaa! :)

  Helteistä remppaa...!

  VastaaPoista
 3. Ehdin minäkin hetken pelätä pahinta, mutta ompa mahtava yllätys tuo katto! Hienooo!

  Itsellä kun on juuri meneillään hirsiseinien paljastusprojekti, tarkastelin noita teidän tuvan hirsiä. Oletteko käsitelleet ne jotenkin, onko niissä jotain sävytystä?

  VastaaPoista
 4. Sissi: Kiitos, väsymyksellä taisi kyllä olla osuutta asiaan :D

  jarna: Niin on :)

  Ruusa: Upea se on, ja parasta on se, että oli täysi yllätys.

  KARHIN KOULU: Hirsiä ei ole käsitelty mitenkään, eikä ole mitään muuta sävytystä kuin aika. On kyllä mietitty käsittelyjä, mutta ne on aina lopullisia joten ei olla tehty. Tuvan hirret on tarkoitus pestä jossain vaiheessa remonttia höyrypesurilla. Kirkastaa ja vie rasvalian pois. Sama käsittely on tehty saunatuvan hirsille. Tuvastahan jää todennäköisesti suurin osa hirsistä näkyviin. Suunnittelilla on levyä tapettia ainoastaan ikkunaseinälle. Rintapaneli tulee kiertämään koko huonetta.

  VastaaPoista
 5. Töööörkeeen hieno yllätys!!

  Hei, mekin ollaan revitty lastulevyt lattiasta postimerkin kokoisina palasina ;)

  VastaaPoista
 6. Vau, jään mielenkiinnolla odottamaan miten upealta tuo tulee näyttämään kun remontti on valmis.

  Ihan oikeutetun itkun paikka:)

  VastaaPoista
 7. Vaude, mikä tuuri! Upea katto! Voimia urakointiin!

  VastaaPoista
 8. Voi jestas! Ompa upea katto! Meillä suretaan, kun puretaan keittiötä, entiset omistajat ovat purkaneet lankkulattiat sieltä pois... Ja vieneet kaikki "paskat" lattian alta kaatopaikalle -> paljon sodanaikuista tavaraa!!!

  VastaaPoista
 9. Mielenkiinnolla seuraan remppanne edistymistä. Hienoa, että näin melko alkuun tuli noin myönteinen yllätys. Katto näyttää todella upealta.

  Mekin teemme remppaa (purku menossa), mutta kohde on hieman eri (talli) ja näillä helteillä se tosiaan on todella rankkaa ja vettä sekä vissyä kuluu. Hikiseen ihoon vielä tarttuu tuo remppapöly kiinni kunnolla, yöh! Siksipä toivotan jaksamista. Lopputulos on varmasti vaivan arvoinen, niin lupaavalta näyttää.

  Anni

  VastaaPoista
 10. Upeelta näyttää ja mielenkiinnolla seuraan remonttianne! Ja huokailen samalla helpotuksesta että meillä se on jo ohi. Viime kesänä täällä revittiin 50 m2 tupa auki. Vanhat lattialankut irrotettiin, kärrättiin tajuton määrä hiekkaa, uusittiin eristeet ja rakennettiin lattia uusiksi. Hiottiin vanhat lattialankut ja laitettiin ne takasin. Lakkaaminen (pikkasen valkosta pigmenttiä seassa) jätettiin ammattilaiselle. Huh, hiki tuli pelkästä muistelusta. Isosti tsemppiä teille!

  VastaaPoista
 11. piiri pieni pyörii: Yllätys oli kyllä mahtava!

  nanna: no meillähän irtoaa sitten isoina palasina kun kokoa sen kämmenen verran :D

  Ida-Antonia: Jos tuo vaan valmistuu, tahti on aika hidas :)

  Vekarus: Kiitos :)

  Mari: Tämänkin talon edelliset omistajat oli samantyylisiä. En edes uskalla ajatella mitä kaikkea on palanut roviolla tuossa pihalla. Meillä ei ole löytynyt mitään tavaraa tai esineistöä lankkujen alta. Pelkkää hiekkaa ja sammalta.

  Anni: Tsemppiä sinnekin!

  Mirka: Sama homma on edessä meilläkin :) Tupa kun on valmis niin enää kaksi samanlaista lattiaa jäljellä. Ei ollenkaan paha :D

  VastaaPoista
 12. Mahtava!!! Aivan upea, ymmärrän, että tuli melkein itku. Mullekin tuli melkein sun puolesta!!! :)

  Aivan upea, wau!

  -Päivi-

  VastaaPoista
 13. Päivi: kiitos, perhe täällä jo hihittelee kun aina vilkuilen sinne kattoon ja ihastelen sitä :D
  Sitten en varmaan ihastele jos hiomapuuhiin joudun.

  VastaaPoista
 14. Tosi hieno homma,että noin mahtava katto löytyi, onnea remppaan!

  VastaaPoista
 15. voi kylläpä sieltä paljatuikin upea katto!! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)