perjantai 23. heinäkuuta 2010

Kodinhoitohuoneen "uudet" kaapit.

Eilinen täsmäisku tänne ja tänne tuotti tulosta. Tupaan saatiin valittua tapetti. Tosin liikkeessä emme vielä päässeet miehen kanssa yksimielisyyteen tuvan tapetista, mutta kotona valinta oli selkeä. Ikeasta mentiin katsomaan tulevia keittiökalusteita. Tarkoitushan on edelleen kalustaa tupaa mahdollisimman paljon vanhoilla kaapeilla ja muilla vanhoilla kalusteilla. Kuitenkin hellan, astianpesukoneen ja altaan kaappi tulee olemaan uutta. Ja koska budjetissa ei ole varaa puuseppään, hommataan ne kalusteet Ikeasta. Mieluinen ovimalli tuli valittua, tosin tulemme "pilaamaan" sen sitten kotona. Vielä en paljasta miten.
Pieniä ostoksia lähti jo mukaan Ikean hyllyiltä. Kuten kodinhoitohuoneen kaappien jalat. Tuvassa kalusteissa oli ne rumat mustat muovijalat jotka on tarkoitus peittää levyllä. Levyä emme halua, joten jalat piti vaihtaa katseenkestäviin. Kuopus oli taas paras iskän apulainen. Tuosta kuopuksen nojailemasta kaapista näkee vanhojen vetimien tyylin. Kodinhoitohuoneessa nekin laitettiin uusiksi. Tietenkin kävi niin, että yksi vedin jäi puuttumaan. Sehän tietää vain uutta reissua Ikeaan.
Tässä ne uudet kaapit nyt ovat. Nuo kaksi alakaappia. Väliin jäi pieni ja ahdas ompelutila, mutta enköhän minä siihen mahdu. Kunhan vain ylettäisin ompelemaan. Aika korkealla on taso, vaikka jalat on ne kaikkein lyhimmät. Kissan- ja koiranruokia ei normaalisti säilytetä kodinhoitohuoneessa, mutta nyt remontin ajan ovat siellä. Pöydällä vasemmalla näkyy keskeneräisten töiden pino. Kaivoin sen taas kaapista esiin, jos tulisi tehtyä ne valmiiksi vaikka sadepäivinä.

Ja se todellinen totuus: Pyykinkuivatustelineet ovat keskellä lattiaa. Mahtuu ne siinä olemaan sillä huone on iso. En tykkää silti. Nythän pyykit kuivuu ulkona, mutta voi olla, että talven myötä muutan vielä telineiden paikkaa.

Poiki ne uudet kaapit muutakin. Kävin kaikki kankaani läpi ja tuli tehtyä vuosikymmenen inventaario. Suurin osa sai jäädä, mutta osa kankaista saa lähteä kirpparille. Ne, jotka ei miellytä enää silmää. Inventaarion seurauksena sain kaikki kankaat ja kangaslaatikot mahtumaan kaappeihin. Hyvä minä!


8 kommenttia:

 1. Teidän kuopuksesta tulee varmaan isona remontti-reiska, (tai sitten hän ei isompana tee minkäänlaisia asennus/korjaustöitä)kun eikös niin sanota, että minkä nuorena oppii sen vanhana taitaa.. :D

  VastaaPoista
 2. Mun pitäs joskus tehdä sama inventaario kankailleni...nyt niitä on monta laatikollista täyttämässä muutenkin täyttä vaatehuonetta :)
  Täytyy taas kommentoida nimettömänä, kun kone ei suostu yhteistyöhön.. Terv. Sesse

  VastaaPoista
 3. Ihana apulainen! Sinun pitää hankkia korkeampi tuoli :-)

  VastaaPoista
 4. IIIK!!! Luovutko kankaista? Onneksi istun,muuten oisin lattialla!!!
  Mä en vois luopua mistään tai no jos hyvä kaveri tarttee "tiettyä sävyä"...
  Mun kangasvarastoni (=vaatehuone) on niin täynnä, että ovea ei voi avata kuin varovasti.En kuulema eläissäni ehdi käyttää kaikkia,mikä kyllä taitaa pitää paikkansa!
  Noi remonttimiehet,niin pienet kuin isotkin on aikas suloisia ;)
  Terveisin Tuija

  VastaaPoista
 5. Ihanan iso kodinhoitohuone:) Minun kk. huone on yleensä niin sekaisin, että se ei ole kuvaus kunnossa;) Tällä hetkellä se kuitenkin on niin siisti, että voisin ottaa parit kuvat....

  VastaaPoista
 6. Tellihani: Ihan selvä rakennusinsinööri :D

  Sesse: Mulla oli pakkorako tehdä inventaario. Kaikkien oli mentävä kaappiin. Blogger on kenkutellut minullekin viimeaikoina.

  Vekarus: Korkeampi tuoli kävi minunkin mielessä, mutta sitten ei yletä jalka ompelukoneen kaasulle :D

  Tuija: No ihan vaan muutamasta kankaasta luovuin. Kyllä niitä vielä jäi. Sun kangasvarasto on kyllä joka tilkkuilijan unelma :)

  MaMMeli: Kuvia vaan kehiin. Epäjärjestyksessä tuokin on yleensä ja talvisin täynnä pyykkiä. Nyt kun siivosin niin oli hyvä kuvata.

  VastaaPoista
 7. Ihanaa mikä apulainen. Ite oon aika Tee Se Itse tyyppiä, joten meillä nainenkin ruuvimeisseli kädessä ei ole kumma näky. Valitettavasti Pinja on kiinnostunut asiasta aivan hirveästi ja on aina auttamassa meisselinsä kanssa kun jotain yrittää tehä. :D Tuleva remontti reiska meilläkin. :)

  VastaaPoista
 8. ihanan tilava kodinhoitohuone :) tahtoo aina olla niin kapoisia että kun sen pyykkitelineen sinne nostaa niin ei paljon kävelemää mahdu...

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)