tiistai 6. heinäkuuta 2010

Ja minähän en koskaan ainakaan karavaanariksi ala!

Taitaa kuitenkin keski-ikä kolkutella ovella, sillä joudun perumaan tuon pyhän päätökseni. Kun omassa pihassa lojuu vaunu vuoden verran, alkaa siihen jotenkin tottua. Ehkä sillä voisi reissun tehdä. Siis ihan pienen, vain yksi yö.Tai ehkä kaksi, jos oikein kiinnostava määränpää löytyy. Kiitollisena otan nyt vastaan kaikki vinkit minne täältä Lahden seudulta kannattaisi suunnata. Matkaa saisi olla korkeintaan muutama sata kilometriä. Nähtävyyksiä ihan mitä vaan. Teidänkin pihaan voidaan tulla :D

12 kommenttia:

 1. Koskaan ei pidä sanoa ei koskaan :-)

  Minä olen aina ajatellut, että matkailuautolla voisi olla kiva ajella. Erityisesti tämä vaihtoehto alkoi kiinnostaa kun matkailimme Tanskassa ja Norjassa ja yöpymispaikan löytäminen oli aina hankalaa nirppanokka kun olen ja vielä pihikin eli hyvää pitäisi saada halvalla ja se ei aina ole helppo yhtälö :-)

  Niinpä olen suunnitellut, että kun lähdemme joskus lasten kanssa matkalle niin sitten vuokrataan auto. Tosi tämä taitaa olla hamassa tulevaisuudessa, kun tyttö ei jaksa istua kyydissä edes viittä kilometriä.

  Hauskaa matkaa!

  VastaaPoista
 2. Mä olen edelleen sitä mieltä että ei ole mun juttu tuo vaunuilu. nou nou. Kun olin lapsi, vanhempani saivat päähänsä,että ängetään kolme lasta auton takapenkille, pistetään pieni asuntovaunu perään ja lähdetään kiertämään Lappia ja Pohjois-Norjaa. Hienot oli maisemat, mutta leirintäalueiden mölinät ja kylmät suihkut ei niin. Sitten isi myikin vaunun pois ja rakensi kesämökin:) Luultavasti myös ne kolme kakaraa siellä takapenkillä tappelemassa vaikuttivat myyntipäätökseen:) Joo mä oon mieluimmin hotelleissa reissussa yötä, mutta eihän sitä koskaan tiedä miten mieli muuttuu.

  VastaaPoista
 3. Kivaa kokeilua Katja!

  Meillä vaunuilu on vähä pakon sanelema juttu. Kumpikaan ei ole koskaan sen kummemin haaveillut. Jos halutaan lomailla ja matkustella niin tuli tämä vaihtoehto eteen. Neljän lapsen kanssa vielä yövyttiin hotelleissa mutta kaks tonnia hotelleihin viikossa kotimaassa, ei sovi meille. Hotelliaamisten tungokset monen lapsen kanssa seisovassapöydässä jonotus. Ihmisten katseet kun lapsia on monta ja rallataan siinä pöytien välissä. Huh heijakkaa. Tais viimeinen hotelli reissu Vaasan Sokoksessa jäädä liian elävästi mieleen.

  Automatkoissa meillä ei ole ollut ongelmia kenenkään kanssa. Mikä on tietty edellytys koko touhuun. Lastenehdoilla matkustus vaatii toki hermoja vanhemmilta, oma napa on silloin hukassa. Meillä on onneks sopivasti tilaa autossa, dvdt ja pelit vehkeet.
  Yleisillä leirintäalueilla ei olla vielä koskaan oltu. Ei olla leirintäalue ihmisiä. Just noi Katrin mainitsemat jutut on niin totta. Mä kai pelkäisinkin yöpyä moisissa. Me ollaan yövytty, saunottu ja oltu liiton paikoissa mitä löytyy muutamia. Rauhallisia paikkoja ja ilmaisia ;)

  VastaaPoista
 4. Pienenä reissattiin vanhempien kanssa ympäri Suomea ja pohjoismaita. Ensin vaunulla sitten matkailuautolla.
  Haaveilen edelleen omasta vaunusta tai autosta. Bensaa suonissa vissiin.
  Ja suurin syy karavaanielämään taitaa olla juurikin tuo Sokruttimenkin mainitsema syy. Meillä oli kyllä ihana hotelli loma viime kesänä, mutta ensi kesänä 7 lapsen kanssa reissaaminen ei niin kauheasti innosta.

  VastaaPoista
 5. Askarireissuilu on kivaa, varsinkin, jos on TOIMIVA vaunu ;DD Meillä ei nimittäin toiminut sähköt ja kaasu... Mutta yösija saatiin. Meille vaunu on toimiva juttu, kun koirat kulkee mukana! Ihanaa reissua teille :)

  VastaaPoista
 6. Moi,
  Mikkelin seudulle on sopumatka ja sieltä löytyy mm. museo vanhalta kasarmialueelta. Meidän pojat tykkäsi kovasti, myös isompikin "poika". Visulahti on lähellä, Tertin ja Kenkäveron kartanot ja jos villat kiinnostaa (tuskin lapsia), Pirtin Kehräämö Hiirolassa on n. 13 km Pieksämäen suuntaan. Maatalousnäyttelykin on Mikkelissä heinä-elokuun vaihteessa.
  Hauskaa lomaa.

  t. Rouva Mieskolainen, tänään vuoden VANHEMPANA, ja huomenna Lahden torille sitä tuulettamaan! (kai mä kehtaan siellä pomppia vaikka olen jo ikäihminen)

  VastaaPoista
 7. Samulin sanoin : Kavaraanari, kavaraanari on kaikkien kaveri!!!

  Koska lähdetään Tallinnaan? Ei vaunun kera, kiitos!

  VastaaPoista
 8. Vekarus: No pihiyden takia minäkin voisin nyt heltyä karavaanarielämälle :D

  Katri: Mulla on vain yksi kokemus, ja sekin huono. Nyt olisi sitten tilaisuus korjata sekin lapsuusmuisto :)

  Sokrutin: Meiltä lähtisi mukaan kolme poikaa. Hotellit tosiana jo sen hintaisia että hirvittää. Yöpymiseen ei tarvita leirintäalueita, täytyykin selvittää onko ammattiliitoilla mitään paikkaa. Lapset ovat onneksi tottuneet istumaan autossa joten sitä en usko ongelmaksi :)

  Minttu: Seitsemän kanssa saa kyllä olla jo aika iso vaunukun :D Tuohon firman soliferiin tai taitaa just mahtua 2 aikuista ja 3 poikaa.

  Mari: Auts, nyt tulee totuus ilmi :D Vaunu on ollut työmaakoppina. Lämmitys ei toimi, eikä ole enää liettä. Jääkjaappi sentään on ja sehän on näillä helteillä se tärkein. Eli kyllä sillä pienen reissun sietäisi tehdä :)

  Rouva Mieskolainen: Hyvää syntymäpäivää! Ikinuoriahan tässä ollaan :D
  Mikkeli muuten sopis meille hyvin. Mökkikin olisi matkan varrella.

  Pirpana: laitan sulle s.postia :)

  VastaaPoista
 9. Menkää Tuuriin Keskisen kyläkaupalle,siellä on kuulema vaunuille alue,jossa voi yöpyä,saunoa ym. mitä kunnon karavaanari harrastaakin. Käsittääkseni se on vielä ilmainen! Ja soppailukin onnistuu!
  Meillä oli lapsen lapsuudessa monena kesänä vaunu vuokralla. Ei ajettu kilometrejä vaan oltiin paikallaan,kun löytyi kiva paikka ja säät suosivat. Mukavaa hommaa! Voitti ainakin oman lapsuuteni telttailut ;)
  helleterveisin Tuija
  PS.Puolisko ulkoiluttaa minut Korialle Novitan tehtaanmyymälään huomenna!

  VastaaPoista
 10. Hitsit jos olisin Huvilalla ni tulisitte sinne...kyllähä aina yks sohva-Katjan (sorry lisänimi, käytän sitä vain yleensä H:lle kun selitän jostain sun postauksesta...hahaaa....viimeksi Kaaposta) vaunu pihaan mahtuu...

  VastaaPoista
 11. Tuija: Keskistäkin on mietitty, siellä kun olisi lähellä Ähtäri. Mutta sun kanssa pitäisi miettiä kesäreissu Mikkeliin, ihan noin niinkuin tilkkunäyttelyn puitteissa :)

  mammamiau: Kyllä tässä nyt voi yksi sohva-Katja olla :D Taidankin laittaa viestiä kun reissuun asti päästään! Se teidän salin senkki vai mikä sen nimi nyt onkaan on upea!

  VastaaPoista
 12. Heips!
  Olemme olleet 2000 keväästä karavaanareita ja hauskaa on ollut:D.Kannattaa liittyä sf-c-yhdistykseen,koska silloin voi yöpyä heidän omilla alueillaan.Ovat halpoja,erittäin hyvin hoidettuja/siistejä,lapsiystävällisiä ja rauhallisia yms.Monilla alueilla on keittokatos/keittiö(pieni mikro vaunussa helpottaa kummasti jo ens hätään).Yleiset leirialueet voivat olla hyvinkin levottomia!Vaunu koukkuun ja siitä se lähtee uusi hauska harrastus!Mikkelin lähellä on Etuniemi Hirvensalmella-ihan super kiva paikka!
  Mukavaa kesää!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)