torstai 8. heinäkuuta 2010

Ällällä se alkaa.

Nimittäin Lämpö ja Loma. Molemmista tykkään. Lämpöä on viime aikoina riittänyt ja kuulemma tulee riittämään. Miehellä alkoi Loma ja sitä ei riitä ikinä tarpeeksi. Vaikka tätä lasten kesälomaa on vietetty lähinnä akselilla, kotipiha-uimaranta, päästiin retkellekin. Tiistaina vein pojat Porvooseen ja onneksi olin ihan tietämätön yön tapahtumista. Ensimmäinen kohde Porvoossa oli Kungsbackan kotieläinpiha. Siellä oli ihan törkeän kuuma ja ihan törkeä määrä paarmoja. Ratsastusta ja kierrettiin pihan eläimet läpi.

Vanha Sampo-puimuri oli laitettu lasten testailtavaksi. Meidän pojat käytti heti tilaisuutta hyväkseen. Kuulemma hyvä peli.

Jäätelöt maistui hyvin veden ääressä. Vanhassa kaupungissa tehtiin vain ihan nopea kierros. Sinne kun oli päättänyt lähteä muutama muukin ihminen meidän lisäksi. Saimme lopulta itsemme ängettyä Brunbergin tehtaanmyymälään herkkuja ostamaan. Pienenä pelkona kaiken sulaminen helteisessä autossa. Wsoy:n tehtaanmyymälässä oli hinnat kohillaan, kalliimpaa kuin kirjakaupassa. Poistonurkasta lähti mukaan Muumi äänikirja. Kun siinä on mörkö.

Wanhasta rautakaupasta käytiin kysymässä meille uutta lavuaaria. Ei ollut. Sinne pitää kyllä päästä joskus ilman kolmea väsynyttä poikaa. Ihana noiden meidän poikien kanssa on silti reissata. Kaikki kolme käyttäytyivät ja jaksoivat erinomaisen hyvin!
Blogi voi päivittyä nyt hitaampaan tahtiin. Kotona olisi tarkoitus lomaa viettää, ihan sillä piha-ranta-akselilla. Se yksi päivä uhrataan vaunuilulle, tai ehkä kaksi. Kiitos vielä vinkeistänne ja kokemuksista :)


7 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Mukavaa ja ilmeisen helteistä lomaa!

  Edelliseen postaukseen viitaten. Karavaanailu on minusta kivaa. Me ostimme muutaman vuokrakokeilun jälkeen oman asuntoauton joulukuussa ja olemme ajaneet sillä jo Italian Gardalle ja takaisin ja Suomessa kierrelty paljon (joulukuusta ajettu 10 000 km ja on vain matkailukäytössä). Saksassa ja muuallakin euroopassa on stellplatzeja, joilla yöpyä. Suomeenkin näitä matkaparkkeja alkaa pikkuhiljaa tulla. ABC:n pihoissa on usein jo sähköpaikkoja ja kemssan tyhjennysmahdollisuus.

  Suomi on pullollaan ihania kohteita. Mikkeliä suosittelisin minäkin. Tuurissa taas taitaa olla se ilmainen tivoli kuukauden päivät. Tampereella Tallipiha on mukava nähtävyys ja näkötornin munkit. Suomenlinna ja siellä lasten kierros on varsin mukava pojille. Hämeenlinnassa on myös lastenkierrosta ja Aulangon puisto on kaunis...

  Mutta mukavaa lomaa!

  -Anni-

  VastaaPoista
 3. Paarmoja on muuten ihan kamalasti,jalat paukamilla koko ajan!

  Wanhaan Rautakauppaan halajan minäkin, siellä on kaikkea ihanaa..Kävitkö vanhalla asemalla siinä vieressä, sekin on ihana paikka,ainakin joulun aikaan siellä oli vaikka mitä pengottavaa sekä lisäksi tuoretuotteita ja kahvila.


  Kivaa yhteislomaa teidän perheelle! :)

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia! Johonkin kotieläinpuistoon mekin ajateltu loman aikana suunnata.

  Hyvää, leppoisaa ja helteistä lomaa!

  VastaaPoista
 5. Wanhasta rautakaupasta uutta lavuaaria? Minä olen etsinyt vanhaa lavuaaria, onko siellä sellaista? Joka kirpparilla löytyy nyt uudehkoja, täällä meillä. Jos Tampereellepäin jaksatte ajella, voin kertoa kivoja kohteita mutta karavaanarireissailusta en tiedä mitään!

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille, lomaa (miehen) on odotettu :)
  Olivieno: Etsimme siis vanhaa lavuaaria. Meille se olisi uusi kun meidän vanha Wanha lavuaari halkesi. Tuolla Porvoossa oli muutama kappale myytävänä. Metsänkylännavetassa taitaa olal suurempi valikoima, mutta ei heilläkään ollut myydä meille samanlaista vanhan lavuaarin kanssa.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)