perjantai 2. heinäkuuta 2010

Eka mötkylä

Kasvimaan satokausi on nyt virallisesti aloitettu. Kasvihuoneesta syötiin ensimmäinen kurkku. Piti ottaa oikein kuvakin siitä, ihan ehdan aidosta pitkästä kurkusta. Kasvatettu kanankakalla ja sadevedellä, lempeästi. Mansikoita on syöty kourallinen tai kaksi joka päivä. Tänään sato jäi laihaksi sillä kävi ilmi, että mansikkaverkoista on mennyt läpi tihulainen nimeltä Kaapo. Sain itseteosta kiinni. Näppärästi työnsi päänsä verkon läpi ja sitten mansikoita hotkimaan. Eilen oli tehty kai sama temppu ja osaan mansikoista oli päässeet linnut kiinni. Kaapo sai noottia ja verkot korjattiin. Raakileita riittää joten satoa on vielä tulossa.Lämmintä viikonloppua kaikille, kunnon kesähellettä on luvassa. Meillä alkaa sisätilat lämmetä vaikka yritetään pitää lämpö loitolla. Yöllä pidetään läpivetoa ja päiväksi ikkunat kiinni. Verhoja ja kaihtimia pidetään kiinni aina auringon puolella, mutta hirsitalo kun lämpenee, niin se ei sitten heti jäähdy. Talvella kun on tottunut + 19-21 asteen sisälämpötilaan, niin tämän viikon + 24 astetta alkaa olla jo aika paljon. Mutta meillä ei valiteta, kesä on vain kerran vuodessa!

9 kommenttia:

 1. Kunnon saalis sulla siellä!

  Me ollaan myös näpsitty ahomansikoita jo viikon verran. Ja toivotaan, että läheinen mansikkatila aukeaa pikapuoliin. Ties vaikka olisi jo auki!

  On tää kesä niin parasta aikaa. Harmi vaan, että niin lyhyessä ajassa tapahtuu niin paljon. Vastahan ne lumet suli!


  Heh, me edistetään kasvihuoneilmiötä, koska meillä on aina vähintään 24 astetta sisällä. En kerta kaikkiaan pysty elämään pienemmissä lämpötiloissa. Yläkerrassa oli eilen 27 astetta ja mies totesi, että täällä on aika lämmin.. Yöt on kyllä ollut tähän asti aika kylmiä!

  VastaaPoista
 2. Kyllä noita oman sadon herkkuja kelpaa syödä, meillä kasvaa vain raparperi pihan laidassa ja pari marjapensasta ja sitten se kirsikkapuu:)

  Meillä on talo kuin sauna. Välillä jo ollut +27 astetta sisällä, vaikka lämmöt ovat olleet jo toukokuusta asti pois päältä. Läpivetoa täälläkin harrastetaan, mutta eipä tunnu kauheasti auttavan. mutta ihanaa kun on ulkona lämmintä, en valita:)

  VastaaPoista
 3. Nanna: Meillä on se läpiveto nimenomaan makkarissa :D Kun sinne läkähtyy muuten. Talvella siellä on lämmintä +16-17 astetta ja se on musta just sopiva nukkumiseen. Lasten makkareissa on sitten enemmän lämpöä. Onneksi tätä kesää on nyt monena vuonna pidentäneet toukokuun lämpimät ilmat. Ihan kuin hypättäis suoraan ydintalvesta keskikesään :)

  Katri: Meillä läpiveto on vain öisin ja päiväksi sitten kaikki ikkunat kiinni ettei tule lämmin ilma sisään. Sillä on jotenkin saatu pysymään talo melko viileenä. No tosin tänään kukaan ei muistanut sulkea ikkunoita :D

  VastaaPoista
 4. Voi Kaapoa, nyt vietiin mansikka-apajatkin:)

  Mites kanttarellit? Myöhemmin kesällä? *toiveikkaana*

  VastaaPoista
 5. No ohhoh, mikä mötikkä!

  Meillä koira syö myös mansikkaa, mutta yritän pitää sitä silmällä ettei kaikki marjat mene. Tosin meillä ne on vielä vihreitä, mutta kohta! :)

  VastaaPoista
 6. Nina: Ekat bongattu! Taitavat kyllä vaan kuivua näillä helteille. Sateen jälkeen niitä saa varmasti jo syöntiin asti. Tai siis joku muu kuin me :D

  Sissi: Kaapollekin kelpaa marja kuin marja. Onneksi ei ole vielä hoksannut viinimarjapuskia.

  VastaaPoista
 7. Onpas komia kurkku! Näyttää juuri sellaiselta... oikeasti tuoreelta, oman kasvimaan kurkulta. Oli varmaan hyvää! :)

  Mekin saatiin tänään vihdoin ihan ensimmäinen mansikka. :) Kovasti jo punertaa monen monta mansikkaa, joten lähipäivinä saadaan varmasti lisääkin, jos räkätit ei ehdi ensin... :/

  Lämpöä piisaa kyllä nyt tosiaan. Huh! Täällä rannikkoseudulla tuuli onneksi viilentää jonkun verran. Meillä on myös räppänät auki yötä päivää ja kaihtimet kiinni aina jos paistaa.

  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  -Päivi-

  VastaaPoista
 8. Heh, hieno kurkku. Näyttää olevan ihan direktiivien mukainen :)

  VastaaPoista
 9. Päivi: Oi, oman mana mansikat on kyllä parhaita. Täällä on sentään tänään tuullut. Vie kyllä hyttyset pois, mutta sitten on kiusana paarmat.
  Niin: uups, enpäs huomannut tarkastaa täyttääkö direktiivit :D
  Tänään syötiin toinen kurkku ja nyt joudutaan odottelemaan hetki ennen kuin seuraava kypsyy.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)