perjantai 16. heinäkuuta 2010

Kesäkassi

Olen koko kesän haaveillut kesäkassista, yhden käsilaukun naisena en ole kesäkassia aiemmin omistanut. Ystävälläni sitten näin sellaisen kun haluaisin. Ystäväni oli ommellut kassin itse ja lähettikin minulle kassin kaavat. Kiitos T, posti tulivat perille. En kuitenkaan saanut vielä aikaiseksi kassin ompelua ja sitten kävikin niin, että Porvoon reissulla näin eräällä naisella mukavan näköisen kassin. Virkattu, vuoritettu ja rottinkikahvat. Juuri sellaisen haluaisin!
No, kun tähän samaan remppahässäkkään tuli vielä otettu viikon kirpparipaikka, en voinut välttyä törmäämästä tähän kassiin. Ikivanha kassonen, käsinvirkattu ulkopuoli. Keltainen vuori umpilikainen ja kulunut. Hintaa 3e. Kaupat tuli heti likaisuudesta huolimatta.
Kotona irroittelin virkatun pussukan likoamaan kloriteen ja vuorista otin kaavan uuteen. Vuorin väriä piti miettiä hetki, mutta päädyin lopulta valkoiseen. Kaapeistani ei muka löytynyt sopivaa turkoosia kangasta.
Nyt kassi on valmis ja käytössä. Miehen mielestä täysi mummokassi, vaan ei haittaa. Riittää että minä tykkään.

15 kommenttia:

 1. Höh, eikö se mies ymmärrä! Tuohan on ihana!!! Todellinen löytö, tosiaan! Ja on mummo, mutta sillai hyvällä tavalla. :) Ihana!

  -Päivi-

  VastaaPoista
 2. siis aivan ihana kassi!! tuollaisen minäkin haluaisin :)

  VastaaPoista
 3. On kyllä hieno kassi ja kuten edellä sanottiin niin on mummo mutta hyvällä tavalla! =D

  VastaaPoista
 4. Heh, nyt taidan kertoa miehelle mitä mieltä olette! Viis mummouden vaikutelmasta :D

  VastaaPoista
 5. Oi mikä kassi ja mikä muodonmuutos! Komppaan muita, just sopivasti mummo:)

  VastaaPoista
 6. Aivan kuin uusi tuli kassista ja IHANA:)

  VastaaPoista
 7. Mun äidillä on just tollanen kassi jossain jemassa. Tietääkseni 60-luvulla virkattu ja punaisella vuorella.

  VastaaPoista
 8. Miehet on kummia!, minultakin muka löytyy pari mummopaitaa.. Pöh! ;)
  Upea kassi!

  VastaaPoista
 9. Aivan ihana! Voi, kun meiltäkin päin jostain löytyisi tuollaisia!

  VastaaPoista
 10. Mikä söpöläinen! Mun mies ei varmaan kans ynmärtäis, liian suuri osa ihailemistani asioista on kuulemma mummomaisia... ;)

  VastaaPoista
 11. Kiitos kommenteistanne :) Olette yhtä ihania kuin kassini!

  VastaaPoista
 12. Hieno kassistasi tuli! Me tehtiin koulussa(joskus 60-70-luvun vaihteessa koulussa ton tapanen kassi, mut se oli ihan vaan kangasta...

  VastaaPoista
 13. Nyt harmittaa ja rajusti. Mummovainaani teki juuri tuollaisia kasseja vaikka kuinka monta itselleen ja ystävilleen. Nyt hänen jo kuoltua, olemme jäljenne jäänet tyhmät hävittäneet kaikki. (jo 10 vuotta sitten). Tänä päivänä juuri noi ovat suurinta muotia, itselleni ottaisin heti jos vaan saisin. Miehesi ei ymmärrä tämän hienouden päälle, mutta ole itse ylpeä kassistasi ja käytä, saat kateellisia katseita monelta:):)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)