tiistai 12. syyskuuta 2023

Muuttovalmis

Isännänhuone on muuttovalmis. Kaksi sertifioitu rakennustarkastajaa tekivät vielä viimeisen lopputarkastauksen. On tuosta hyvä kävellä läpi kissojen vessaan. Parannusehdotuksena tuli toive mukavista nojatuoleista jotka ovat sopivasti aseteltu talvisen takkatulen suuntaan. 

Muutaman päivän haluan fiilistellä näin, ilman huonekaluja. Tarkastajien toiveet nojatuoleista toteutuvat siten joskus tällä viikolla. Takan päätimme jättää maalaamatta, sen värin suhteen ei löytynyt oikein mitään hyvää ratkaisua. Annetaan olla nyt noin ja jos joskus tulee hyvä idea väristä, maalataan sitten. Tuohon lattian reunoja kiertävään raitaan olen oikein tyytyväinen. Idea siihen tuli mm. Sibeliuksen syntymäkodista jossa yhdessä huoneessa on vastaava lattia.
Nyt kaikki ovet ovat samankaltaiset peiliovet. Sellaiset tässä talossa on alunperin ovet olleet, kunnes jossain 1980-luvun remonttikiimassa ne oli vaihdettu laakaoviin. Vasen ovi vie vanhempien valtakuntaan, seuraava ovi kylpyhuoneeseen. Ovi jossa on lasipeilit vie kodinhoitohuoneeseen ja sen oikealla puolella oleva ovi vie lastenlasten huoneeseen. Kuvasta jää pois keittiön oviaukko jossa ei ole ovea eikä siihen tehdä ovea, käytössä ovi on todettu turhaksi.
Tässä näkyy keittiön oviaukko vanhan kirjakaapin vieressä. Kaappi on löytö pojan talon ulkovarastosta. Se kunnostettiin ja nyt se sai arvoisensa paikan. Upea alkuperäinen ootraus ei kaivannut kuin kiillottamista. Ovien taakse jää piiloon puukorjaukset jotka kaappiin piti tehdä lahon alaosan takia.

Kuvassa kirjahylly on vielä kesken ja niin se on todellisuudessakin. Mies vielä pohtii alaosan ovien toteutusta. Alaosan kirjat olen jo siirtänyt takaisin hyllyilleen. Ne joutivat hetkeksi pois jotta huoneeseen saadaan sähköt. Uusi valaisin minulla on etsinnässä, toistaiseksi laitoimme vanhan paikoilleen, kivalta sekin näyttää. Kirjahyllyn vihreä lattialista on jo maalattu ruskeaksi ja on paikoillaan. Hyödynsimme omista varastoista löytynyttä listanpätkää.
Ranstakan säilytykseen sain idean isältäni. Vanha, kirpparilta löytynyt metalliämpäri saa toimia säilytysastiana. Ranstakkaa käytetään päivittäin joten siinä on aina tuhkaa ja nokea. Nyt pysyy lattia siistinä.
Koska remontti muutoin oli hyvin edullinen, raaskimme ostaa pistorasioiksi ja kytkimiksi Renova-sarjaa. Olen pitänyt kirjaa remonttikuluista. Koko remontti maksoi tarvikkeineen 1302€. Huoneessa on n. 22m2 joten neliöhinnaksi tuli n. 59€, se on todella edullista.  Edullisen hinnan salaisuus on puutavara joka pääosin löytyi meiltä omista varastoista sekä itse tekeminen. Kirjahylly suunniteltiin niin, ettei siihen tarvinnut ostaa puutavaraa muuta kuin yksi koristelista ja taustan levyt. 
Kalleimmat yksittäiset asiat olivat eristeet joihin meni 371€ (koko lattiaa ei eristetty uudelleen), maaleihin käytettiin rahaa 331€. Osa maaleista oli edellisistä remonteista jääneitä. Edellisestä remontista on jo vuosia aikaa, kyllä huomasi tarvikkeiden kallistumisen. Ja esim. maalit kallistuivat lisää remontin aikana. Listoihin olisi saanut menemään satasia, mutta niissäkin selvisimme periaatteessa vain työllä kun kunnostin vanhat käytettyinä hankitut karmilistat uuteen käyttöön. Yksi pitkä lista vaati neljän tunnin työn. Mies teki karkeasta puutavarasta lattialistat itse, kattolistaan löytyi pääosin oma puutavaraa, vain koristeellinen listaosa ostettiin.

Sisustamisen hintaa en uskalla edes ajatella. Uudet matot ja valaisin lienee ne kalleimmat. Ne hankin sitten kun lattialle ja kukkarolle sopivat tulevat vastaan.


16 kommenttia:

 1. Ensimmäästä tekstiä lukies ihimettelin, että ompas tiukaksi menny, ku oikee kaks tarkastajaa pitää olla yhtä huanetta kattomas. No, kuvastahan sen sitte näki....tarkastajat :D Hyvältä näyttää ja torella erulline remontti. Siinä taas tuli toristettua oman tyän merkitys ja se, ettei kaikkia tavaraa kannata het kaatopaikalle raijata, jos on tilaa varastoora ja jo kerran käytettyäki voi käyttää uuremman kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat tiukat tarkastajat :D
   Edulliseksi tuli ja todellakin, kun kerran varastotilaa on niin sellaista josta varmasti tietää, että tarvitsee ei kannata hankkiutua eroon.

   Poista
 2. Kyllä tuli hieno. Taisivat viralliset tarkastajatkin tykätä, vaikka ne pehmoiset tuolit takan edestä vielä puuttuvatkin. Eipä ollut edes kallis remontti, mutta toki teille kertyi työtunteja. Vanhanmalliset pistorasiat kruunaavat rempan. Moderni valkoinen pistorasia olisi näyttänyt aika kornilta muuten upeassa huoneessa. Mikäs on aloittaa syyskausi hissukseen rempattua huonetta sisustaessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työtunteja kertyi mutta se ei haittaa, tämä on samalla harrastus. vanhanmalliset pistorasiat ovat kivat, harmittaa hiukan ettei ole aikaisemmin raaskittu niitä hankkia. samoja saa valkoisena vaaleaan sisustukseen sopivaksi. Nyt on kiva aloitella sisustusta.

   Poista
 3. Minäkin mietin että oikein kaks tarkastajaa... 🐱🐱
  Meinasin kysyä eikö tuo tartte kipinä suojaa lattialle, mutta taitaakin olla kätevästi irtomallia ja saa nostettuja takan kylkeen piiloon.
  Komea tuli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kipinäsuoja on vielä irti, tai se tulee vaihtumaan kupariseen, siksi on tuolla takan takana piilossa. Ensin ajateltiin käyttää vanha ja maalata se lattian väriseksi mutta mies haluaakin kuparisen. Minulle olisi riittänyt maalattu.

   Poista
 4. Onnittelut remontin valmistumisesta, mahtaa teillä olla helpottunut olo. Tarkastajat näyttävät suhtautuvan tehtäväänsä hyvin suurella tarkkaavaisuudella!
  Itse tekemällä säästää paljon, hienoa, että saitte käytettyä paljon vanhaa puutavaraa.
  Kaunis huone!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, on helpottunut olo eikä kaduta, että tähän käytettiin kauniita kesäpäiviä. Itse tekemällä säästää. Meillä hyödynnetään kaikki mahdollinen puutavara, jopa remontin silput joilla on lämmitetty puuhellaa ja saunaa. Ja monesti vanha on kauniimpaa kuin uusi.

   Poista
 5. Kaunis lopputulos tuli. Nyt vain nauttimaan kättenne töistä.

  VastaaPoista
 6. HIenoa nähdä huone! nyt valmiina. Ja upea remontti. Hyvä tietää, että teidän viralliset tarkastajat arvostavat nojatuoleja. Pääseeköhän ihmiset ollenkaan nojatuoleihin tulevaisuudessa istumaan vai ovatkohan ne tarkastajien omaisuutta jatkossa.
  Paljon olette tehneet itse, vaikka aikaa menee kaiken muun ohella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tarkastajat ovat kovin persoja pehmeille tuoleille. Tosin on kirjahyllykin jo tarkistettu ja testattu, että kyllä siellä kissakin voi olla. Aikaa remonttiin menee, mutta saa mennäkin, säästyi rahaa ja se painaa enemmän.

   Poista
 7. Upea ja edullinen remontti. Kaikki on kallistunut niin paljon että on hienoa että löytyy omasta takaa puumateriaalia . Listat on niin älyttömän kalliita että ei uskoisi. Olet tehnyt ison työn miehesi kanssa. Nyt alkaa se ihanin osa tässä remontissa se sisustaminen. Mutta kalliiksi käy kuten sanoit. Onnea etsintään .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Aidot puulistat maksavat eikä tänne haluttu epäaitoja. Sisustaminen on kallista joten siksi etsin rauhassa valaisinta, mattoja ja verhoja ja muuta sellaista mitä tuonne halutaan.

   Poista
 8. Kaunis huone ja lamppu älä vaihda

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kristallikruunua tekee mieli joten voi olla, että valaisin vaihtuu vielä.

   Poista

Kiitos kommenteista :)