tiistai 5. syyskuuta 2023

Istuttamisesta karkkikauppaan

 Viimeisen viikon aikana olen päässyt elvyttämään kadonnutta puutarhaintoa. On ollut sateettomia päiviä ja iltaisin aikaa remontoinnin ohessa. Viikonloppuna sain istutettua kaikki Mustilan ostokset sekä kesäkukkina olleet ruusun ja kärhön. Tämän vuoden taimihankinnat olivat siinä, ellei sitten jostain alesta tule jotain todella tarpeellista vastaan.

Tuurenpihlaja pääsi arboretumiin. Tuossa kohtaa kasvoi aiemminkin pihlaja, mutta se on ollut vuosia pensaan kokoinen. Pensaana kasvava pihlaja pääsi toisaalle ja puuna kasvava Tuurenpihlaja sai hyvän paikan.
Austin-ruusu The Pilgrim sai paikan talon edustan penkistä josta siirsin jo aiemmin jaloangervon pois. Pensas näyttää hassulta kun se on upotettu maahan todella syvään, yli puolet kasvustosta hautautui multaan.
Ruukussa kesän kasvanut tarhaviinikärhö 'Rubra' sai vakituisen paikan hortensiapuutarhasta. Nyt kärhöllä on vielä tuki, mutta jatkossa se saisi kasvaa koivun runko pitkin.
Tänään kävin karkkikaupassa, puutarhureiden irtokarkkiostoksilla. Lahden Sporttikoneeseen löytyy mahtava määrä erilaisia kukkasipuleita. Ja niitä saa valita kuin irkokarkkeja kaupassa. Valikoimaa riitti.
Sain hyvin käytettyä lahjakorttini ja vähän ylikin, eipä tarvitse muualta hakea sipuleita. Tai no ehkä vähän Lidlistä jonne kukkasipulit tulevat torstaina.
Kreetantulppaani 'Hilde' ihastutti keväällä blogien kuvissa. Toivottavasti viihtyy ja leviää.
Tämä vaikutti mielenkiintoiselta, olihan sitä ostettava kokeiluun. Nimi on ainakin hauska, 'Honky Tonk'.Sain keväällä vihdoin ja viimein yhden keisarinpikarilijoistani kukkimaan joten uskalsin hankkia lisää niiden sipuleita. Otin varmuudeksi kaksi kumpaakin.

Tämä ei ollut maksettu mainos, myymälää jossa saa hyvää palvelua ja laadukkaita kukkasipuleita on aina kiva mainostaa ilman yhteistyötäkin.13 kommenttia:

 1. Ihana karkkikauppa onkin :) Erilaisia irtokarkkeja pussi täyteen ja sitten herkuttelemaan keväällä kukkaloistosta.
  Pitäisi joku toimistopäivä kotimatkalla poiketa Suurpellon Muhevaisessa katsastamassa onko siellä millainen valikoima irtosipuleita.
  Tuntuu ihan hemmottelulta nämä poutaiset ja lämpimät päivät. Näistä pitää ottaa ilo irti, ennusteen mukaan sateet jatkuvat vuoden loppuun (toivottavasti ennuste ei toteudukaan).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin kuvitella, että Muhevaisella on hyvä valikoima. Syyskuun säät ovat hemmotelleet, eilen oli puutarhatöitä tehdessä jopa kuuma.

   Poista
 2. Tääläki pitääs ny sateet loppua ja pikkuusen lämmetä. Vau, mikä karkkikauppa! Mäki oon haaveellu käyväni vastaavanlaases rannikolla, mutta ensin olis tarkootus kans käväästä tutkimas saksalaasen valikoomat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saksalaisessa oli hyvä perusvalikoma, sieltä ostin muutaman pussin tämän postauksen ostosten lisäksi.

   Poista
 3. Olet ennenkin tainnut mainita tuon Lahden kaupan, ja hyvä onkin kertoa hyvästä liikkeestä.
  Tuurenpihlajan kuvasta saa hyvän käsityksen siitä, kuinka arboretumisi on jo kasvanut ihan arboretumin näköiseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen maininnut ennenkin, kannattaa käydä jos osuu reitin varrelle. keväisin on myynnissä mahtava määrä pistokkaita. Tuurenpihlaja oli hyvä lisäys arboretumiin, toivottavasti kasvaa siellä nopeasti.

   Poista
 4. Ihana puutarhaihmisen karkkikauppa!
  Minä odottelen karkkitilaustani Hollannista tulevaksi ensi viikolla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, joku vuosi pitäisi olla rohkea ja tehdä tilaus Hollantiin, siellä karkkivalikoima on vielä laajempi.

   Poista
 5. On mukavaa saada kaikki odottavat istutukset tehtyä. Minä pääsin siihen vaiheeseen eilen, mutta tänään hain uuden lastin taimia 🙈. Ostin vasta tänään muutamat sipulit, mutta muuten en ole ehtinyt paneutua asiaan lainkaan. Ihanat valikoimat tuolla sinun kaupassasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kaikki istutukset tehty. Muutamia siirtoja on mutta ajoitan ne vasta kevääseen. Riittää kunhan saa kaikki kukkasipulit maahan, sitten alkaakin suuri urakka kun verkottaa koko puutarhan.

   Poista

Kiitos kommenteista :)