lauantai 30. toukokuuta 2020

Viikon satoa

Aurinkoinen sää jatkuu, tänne meille ei ole saatu sateita pitkään aikaan ja pintamaa alkaa olla kovin kuivaa. Kevätkosteutta riittää maan uumenissa ja juurtuneet kasvit kukkivat hyvin.

 Sinikämmen on joka kevät edellistä vuotta tuuheampi. Tälle keväälle laskin kahdeksan kukkaa.
 Arboretumin tulppaaneja joista tämän puolen tulppaanit ovat viime syksynä istutettuja.
Nämä kerrotut vaaleanpunaiset kasvavat edellisen kuvan toisella puolella. Lajikkeesta en ole ihan varma mutta muistelisin, että on 'Angelique'. Sinnikkäästi kukkivat vuodesta vuoteen.
 Magnolian toinen kukka. Yhtäaikaa en saanut kukkia kuvaan sillä ensimmäinen kukka kuihtui ennen tämän aukeamista.
 Jalava jaksaa ilahduttaa arboretumissa, nyt sitä voi jo sano puuksi eikä pensaaksi.
 Jalavan juurella japaninruusukvitteni kukkii runsaasti. Toinen pensas joka on kasvatettu Mustilasta hankituista siemenistä ei vielä kuki. Jouduin siirtämään taimen viime vuonna ja lähinnä vain odotin, että kunpa selviäisi hengissä ja kyllä, hengissä on.

 Osa arboretumin kivimuurin tulppaaneista alkaa olla ruusujen kurimuksessa. Punalehtiruusu peittää alleen nämä ja tarhakurtturuusut osan.
Kuva on rinnepuutarhasta mutta kertoo pienestä muutoksesta joka on tapahtunut yläpihalla, talon edustan tienoilla. Sininen keinu on muuttanut ja se tarkoittaa tiettyjen suunnitelmien toteutumista. Suunnitelma on plan B sillä ensin oli suunnitelma kohentaa keinun alusta ja muokata maa sen ympärillä. Kustannussyistä tein toisenlaisen ratkaisun ja nyt keinu on uudella paikalla entisen maakellarin päällä. Näin rahaa ei mene laattoihin ja niiden vaatimiin pohjatöihin. Voin käyttää ne varat uusien kasvien hankintaan mikä kuulostaa paljon paremmalta.

10 kommenttia:

 1. Suunnitelma B alkoi heti kiinnostaa eli mitähän siellä mahtaakaan tapahtua?! Meillä on myös todella kuivaa, kaikki ennustetut sateet ovat ohittaneet meidät. Juurtuneilla vanhoilla kasveilla ei ole tosiaan hätää, mutta minä olen istuttanut niin paljon uusia, eli kastelu on vienyt tosi paljon aikaa. Kastelukannuilla olen kastellut 1000 litran säiliöstä vuorokaudessa yli 500 litraa kastelukannuilla kantaen. Eilen piti virittää pumppu järveen, koska ei ole muutosta näkyvissä sääennusteissa. Erikoista, että jo toukokuussa tämä tilanne.
  Ihania kukkia ilahduttamassa sinua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maata on kaivettu ja kiviä siirrelty, kuvia tulee jossain vaiheessa. Uusia taimia minäkin olen joutunut kastelemaan etten vaan menetä niitä. meillä on monesti toukokuu kuiva kuukausi joten normitahdilla mennään. Onneksi ehdittiin viritellä vedenkeruusysteemit valmiiksi joten kasteluvettä on riittänyt.

   Poista
 2. Täällä on ihme kyllä saatu pieniä sateita tasaisesti, ihanaa💦 Toki kunnon sadepäivä ei olisi siltikään pahitteeksi.
  Arboretumin alueesta on kasvanut upea😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parin yön yösade tekisi hyvää. Arboretum alkaa olla mallikas alue.

   Poista
 3. Kaunista katseltavaa. Tuo sinikämmen on ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinikämmen on ihana, toisenkin uskallan hankkia, sen voisi ostaa valkoisena.

   Poista
 4. Kyllä on kaunista! Sen verran lämmintä on ollut, että joitakin päiviä sitten saatu sade ei riittänyt moneksi päiväksi kasvien veden tarpeeseen, joten siemenkylvöjä on pitänyt kastella päivittäin. Juuri tuossa kävin kierroksen ison perennapenkin ympäri ja totesin, että jalopähkämöiden lehdet nuupottavat oletettavasti kuivuudesta. No, se tarkoittaa sitä, että illalla kuljen kastelukannun kanssa pihalla edes takaisin:) Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jalopähkämö ei meillä nuupota mutta hopeatäpläimikkä nuupottaa, yritän olla kastelematta ettei totu siihen.

   Poista
 5. Onpa sinikämmenesi jo iso puska. Minulla on kaksi sinikämmentä, joista kummassakaan ei nyt näy nuppuja. Toivottavasti vielä ilmestyvät.
  Jalava on jo puu, ei enää pensas ollenkaan.
  Keinu löysi hyvän paikan. Vaan mitäpä jännää sen entisille sijoille tuleekaan? Siitä olen samaa mieltä, että jos vain vaihtoehtoja löytyy, rahat kannattaa säästää uusien kasvien hankintaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laatat ja sora tuntuvat suorastaan tuhlamiselta, taimet sen sijaan eivät :) Sinikämmen on kasvanut huimasti vaikka pari ekaa vuotta kasvoi todella hitaasti. On vähän liian kuivassa paikassa.

   Poista

Kiitos kommenteista :)