lauantai 31. elokuuta 2019

Yhdeksän hortensian arboretum

Arboretumissa on nyt yhdeksän erilaista hortensialajiketta. Ihan ei olla mukavassa tasalukemassa, kymmenessä, sen täyttymisen voisi ottaa ensi vuoden tavoitteeksi.
 Pallohortensioita kasvaa kahdessa kohtaa, toinen on kupariheisiangervon 'Diabolo' vieressä ja toinen perennapenkissä.
 Syyshortensia 'Wims Red' on jostain syystä täynnä ruskeita pilkkuja jotka pilaavat muuten niin kauniit kukat.
 Pallohortensia Pink Annabelle tuli yhtäaikaa Lime Rickey pallohortensian kanssa. Vihreät kukat ovat aika kivat.

Viime syksyn löytöjä on pikkuhortensia 'Bobo' joita kasvaa kolme kappaletta purppuratuomen vieressä. Yksi Boboista kukkii jo nyt, hyvä määrä kukkia ensimmäiseen kukintaan.

Lisäksi arboretumissa kasvaa kuutamohortensia, syyshortensia 'Grangiflora', syyshortensia 'Magical Fire' ja nimetön syyshortensia joka tekee punaiset kukat.

Nyt vain odotellaan sellaista syksyä, että kaikki hortensiat olisivat yhtä aikaa kukassa.

17 kommenttia:

  1. Upeita hortensioita ja hauskat nuo vihreät kukat! Hortensioiden määrää haluaisin minäkin lisätä, mutta se on sitten joskus kun suunnitelmat selkiytyvät:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenkiintoista nähdä muuttuvatko vihreät kukat jossain kohtaa valkoisiksi.

      Poista
  2. Ihania! Minun hortensiani ovat kovin vaatimattoman näköisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pieniä ne ovat minullakin mutta osa kukkii tänä vuonna mukavan runsaasti.

      Poista
  3. Vau, sinulla hortensiat selvästi viihtyvät! Täällä niitä verottavat kuivuus ja peurat, eivät oikein rehevöidy ikinä ja lurpottavat lehtiään joka kesä. Pitäisi kokeilla jonakin vuonna kastella niitä, tai sitten istuttaa oikein märkään kohtaan ja katsoa, onnistuuko talvehtiminen sitten.
    Japanilaisessa puutarhaestetiikassa ei muuten mitään istuteta tasaluvuin, vaan 1, 3, 5, 7 tai 9 kappaletta ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hortensia ei kuivuudesta pidä, osaa olen kastellut, osaa en. Tuo muuten taitaa pitää paikkaansa kaikessa estetiikassa, pariton luku on parempi kuin parillinen.

      Poista
  4. Hortensiat ovat kauniita, varsinkin pallohortensioita ihastelen loppukesästä naapureiden pihoilla. Itse en sellaista omaksi ole halunnut, mutta tänä kesänä ihastuin ruusuliisaan ja nyt haluaisin rivitalon etupihalle tuon Pink Annabellen. Niiiiin kauniin värinen. Olkoonkin, että niitä on tulevaisuudessa varmaan yhdessä jos toisessakin puutarhassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun ei haittaa vaikka kasvia olisi kaikkien muidenkin pihoissa :) Annabellea voisin laittaaa lisäkin, toisaalta on polte kokeilla sellaisia hortensioita joita minulla ei vielä ole.

      Poista
  5. Hyvä määrä erilaisia hortensioita. Saat varmasti vielä lisää. Hienosti kukkii tuo pikkuhortensia. Ja myös limenväriset kukat ovat erilaiset. Muutaman vuoden kuluttua kukkatykitys on melkoinen!

    VastaaPoista
  6. Meillä on vain yksi syyshortensia. Joka vuosi suunnittelen hankkivani jonkun lisää, mutta pitäisi löytää sopiva tila. Siellä näkyy tilaa löytyvän laajasti! Nyt on jo melkoinen kokoelma erilaisia hortensioita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on laajasti tilaa :)
      Tuossa on vain arboretumin hortensiat, muulta pihasta löytyy lisää.

      Poista
  7. Oi, tuo lime pitää saada! Mistä löysit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hankin sen suoraan Tahvosilta bloggaajatapahtumasta. En osaa sanoa missä olisi myynnissä, Tahvosten sivuilla taitaa olla luettelo jälleenmyyjistä, löytyisikö sieltä?

      Poista
  8. Hyvä määrä hortensioita, mutta aina niitä haluaa lisää. Valkoinen pallohortensia ja Diabolo ovat erinomainen yhdistelmä. Korostavat toinen toisiaan.

    VastaaPoista
  9. Hortensiat kyllä kruunaavat loppukesän ja syksyn!

    VastaaPoista
  10. Ja kun olet saanut kymmenen täyteen, tulee uusi tavoite kahteenkymmeneen ;) Tokihan pitää saada kaikkia uutuuslajikkeitakin ja tilaahan sinulla riittää. Hortensiat ovat upeita. Limekukkainen on hauskan näköinen. Muutaman vuoden päästä arboretumissa on aikamoisia kukkapilviä kun hortensiat ovat kasvaneet isommiksi.

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)