keskiviikko 17. huhtikuuta 2019

Sinistä ja punaista

Lämpö on herätellyt ensimmäiset sinivuokot kukkaan. Ensin ehti punainen kerrottu yhden kukan voimalla. 
 Kuvasta näkee miten paljon nuppuja on vielä avautumatta. Tämä on kasvanut hitaasti mutta on ollut kaiken odotuksen väärti, yksi kauneimpia pieniä kukkia puutarhassani.
 Sinisistä ensimmäiseksi kukkii juhannusruusun kupeessa kasvava yksilö. Tämän lehdet eivät näytä siltä kuin yleensä, oisikohan pakkanen puraissut niitä.
 Pihasta on kaikki lumet sulaneet, vain joitain pieniä katolta pudonneiden lumien kasoja on jäljellä. Tänään sain haravoitua ja siivottua lähes koko arboretumin. Yläpihasta on osa haravoitu.
 Luumulehdonkin lumitilanne on nolla. Kasvimaata testailin tänään mutta siellä on liian märkää vielä.
Näiden perennapenkkien siivouksen vuoro on ensi viikolla kunhan kahden viikon lomani alkaa. Syksyllä en tehnyt mitään, tykkään enemmän kevätsiivouksesta.
 Harmikseni posliinihyasintit taantuvat puutarhassani. Täytynee vielä kokeilla niitä toiseenkin paikkaan jos tykkäisivät enemmän.
Krookukset eivät taannu. Nämä keltaiset on istutettu viime syksynä ja minusta tuntuu jo nyt että niitä on enemmän kuin istutin. Tulpapanejakin on näköjään tulossa, yhtään en muista mitä tähän laitoin. Se ei haittaa, yllätys on positiivinen, oli väri mikä tahansa.

32 kommenttia:

 1. Oo, miten kaunis sinivuokko! Toivotaan, että viihtyy ja leviää. Vaaleankeltaiset krookukset taas ovat niin pääsiäiseen sopivat, kauniita nekin, ihanan vaalea sävy1 Teillä tosiaan on lumitilanne nollassa! Mukavaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumitilanne on käytännössä nolla, vain navetan pohjoispuolella on kasa kattolumia.

   Poista
 2. Mikä ihanuus! Moon jo monta vuatta halunnu punaasta sinivuakkua ja ny haluan sitä viälä enemmä. Hianosti kukkiva penkki etupihalla. Alootin kans pihatöitä tänää. Kevätsiivous o paaaalio, paaalio mukavempaa ku syyssiivous. Kiva krookusranssi. O näköjää tykänny paikastansa, ku ovat nua lisääntynehet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on yksinkertaista punaista sinivuokkoa myös mutta se ei taida vielä kukkia, sain taimen viime kesänä puutarhaystävältä.

   Poista
 3. Kreivin aikaan olet lomasi saanut/ottanut! Kyllä siinä mieli virkistyy, kasvot saa väriä ja takareidet venytystä kun pääset ulos kupsamaan. Ah, tätä ihanaa aikaa! Minusta tuntui, että talvi meni kovin vikkelään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loma tuli kaiken puolin hyvään aikaan. Talvi meni nopeasti vaikka olikin pitkä.

   Poista
 4. En ole ennen nähnyt punaista sinivuokkoa - kyllä on kaunis! Oikein hyvää pääsiäisen aikaa, nyt on ihana nauttia ulkoilusta ja kevään etenemisestä puutarhassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kaunis, etenkin tuo kerrottu. Nyt on saanut nauttia puutarhatöistä, tänään taas jatkuu.

   Poista
 5. Minullekin uusi tuttavuus tuo punainen sinivuokko. Kaunis! Mukavaa pääsiäisen aikaa ja alkavaa lomaa! Laitahan kuvia hommistasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virosta saa vaikak minkälaisia erilaisia vuokkoja, tänä vuonna en sinne ehdi, vähän harmittaa.

   Poista
 6. Ihania kevätkukkia. Tuollaista punaista sinivuokkoa en ole nähnytkään. Kiva, kun alkaa näyttää niin keväiseltä, eli teillä ei ole enää lainkaan lunta. Hyvää pääsiäisen aikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta ei ole enää yhtään, tänään yritän saada kevättöistä haravoinnit tehtyä.

   Poista
 7. Oi, miten nätti punainen sinivuokko <3 Vaaleankeltaiset krookuksetkin ovat kauniita, sopivat hyvin pääsiäiseen. Onpas teillä käyneet lumet vähiin. Ei varmaan tule ikävä :D Aurinkoista pääsiäisen odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltaiset krookukset on kauniita, kukkivat monesti paremmin kuin liilat, keltaisia siis lisää ensi syksynä ja oransseja jos suinkin löydän jostain. Ei ole lumia ikävä.

   Poista
 8. Onpa sulla jo paljon kukkia. Meillä ei vielä näy kuin vähän vihreää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen panostanut pari syksyä pieniin kevätkukkijoihin, se on todella kannattanut, ny saa nauttia niiden kukinnasta.

   Poista
 9. Suloinen tuo kerrottu punainen sinivuokko. Pitää muistaa jossain vaiheessa ostaa itsellekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on suloinen, taimi on Virosta mutta uskoisin että sellainen saattaa löytyä Suomestakin.

   Poista
 10. Suloisen keväistä ja tunnelmallistasi puutarhassasi! Iloista pääsiäistä toivotellen!

  VastaaPoista
 11. Meillä eivät posliinihyasintit nousseet lainkaan tänä vuonna, mikä lie pulmana. Upea kerrannainen vuokkonen, taidanpa tahtoa sellaisia minäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Posliinihyasintiti on minulla taantuvia, ovat kauniita mutta tuskin istutan lisää, pidän enemmän sellaisista jotka lisääntyvät itsekseen.

   Poista
 12. Kerrotut sinivuokot on minun toivelistalla olleet jo vuosia! Tuo punainen on se kaikkein makein versio! Yksinkertaista punaista löytyy meiltä jo levinneenäkin. Kerrottujen versioiden löytäminen on vain ihan kiven alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ehdottomasti makein. Oma taimeni on Virosta, sieltä saa esim. Türin kukkamarkkinoilta vaikka minkälaisia vuokon taimia.

   Poista
 13. Ai miten ihana kerrottu sinivuokko!
  Eikös se olekin kummaa, että talven aikana muistista pyyhkiytyy syksyn sipulikukkaostokset, ja nyt saa uteliaana odotella mitä maasta nousee;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sipulikukkien suhteen yllätykset on yleensä ihania, pari vuotta sitten kävi siinäkin hassusti kun piparmintturaitaiset tulppaanit olivat oransseja :D

   Poista
 14. Oi, miten ihana punainen vuokko!
  Muutenkin siellä on kevät kunnolla käynnissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on kevät pitkällä, eilen katselin että koivu on ihan kohta hiirenkorvalla. Purppuratuomessa näkyy jo lehtisilmujen vieressä kukka-aihiot.

   Poista
 15. Ihanaa kukintaa! Aurinkoista pääsiäistä!

  VastaaPoista
 16. Ihanan keväistä ja kukkaisaa. Kerrottu sinivuokko on todella upea.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)