perjantai 26. huhtikuuta 2019

Kuin kesälomalla

Edellisessä postauksessa sain kommentteja, että sää on ollut täydellinen lomailuun. Niin on ollut, olen kuin kesälomalla ja nauttinut näistä päivistä täysillä. Paljon olen tehnyt mutta muistanut myös istua alas ja vain olla.
 Pitkään mietin kannanko vielä pihakalustoa talon eteen sillä kylmää ilmaa on tiedossa jossain vaiheessa. Sitten päätin, kyllä kannan. Tällaisia päiviä kun on aikaa ja lämmintä säätä kalustolla istumiseen ja oleskeluun ei pidä hukata. Lounaatkin olen syönyt ulkona nauttien lintujen laulusta ja auringosta.
 Viime kesän Kotipuutarha-lehden bloggaajatapahtumasta saimme mukaamme Puutarha Tahvosen uutuusangervon 'Double Play Big Bang' taimen. Omani pääsi arboretumiin verivaahteran juurelle. Angervolle  luvattiin lehtien puhjetessa oranssi väri. Eikä ollut mikään turha lupaus, on tuossa mahtava oranssinpunainen sävy.
 Tunnistatko nämä hattivatit? Siinä on lumikki. Virosta tuotu taimi joka päätti viihtyä ja tekee nyt jo ainakin viisi kukkaa. Tänään aukenevat luultavammin. Paikka on hitusen huono ruusun leviämisen takia mutta en uskalla siirtääkään kun kerran viihtyvät.
 Talon edustan penkissä kasvaa kevään suosikkivärejäni, valkoista, pinkkiä ja keltaista.
Syksyllä istutin pikkuisen tammen alle sinisiä scilloja. Tuosta saavat levitä nurmikolle ihan rauhassa. Hieman ärsyttää joka kuvassa näkyvät verkot mutta niitä on nyt vaan siedettävä. Muutamalta hortensialta uskalsin ottaa verkon pois mutta muilla on pidettävä vielä tovi ettei jänikset tee tuhojaan.

Loma jatkuu vielä ensi viikon. Huomenna lauantaina menen heti aamusta Lahden Pihapiiri 2019-messuille. Odotettu tapahtuma joka ei ole pettänyt mikään vuosi.

20 kommenttia:

  1. Sinulla on täydellinen lomasää. Minullakin oli ti ja ke vapaata ja lämpö kyllä tuntui ihanalta. Ehkä törmätään lauantaina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sielu ja ruumis on levännyt näissä säissä. Mukavaa messureissua, olisi kiva nähdä.

      Poista
  2. Nyt onkin ollut aivan uskomattoman hienoja ja lämpimiä kesäpäiviä. Nautitaan niistä. 😊🌼

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä ei tiedä milloin saadaan taas lämpöä, nyt pitää nauttia joka hetkestä.

      Poista
  3. Hattivatit näyttäisi olevan lumikkia. Ne on ihanat pallerot tässä vaiheessa ja lehdet on kuin elefantin korvat : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumikki on hauska kasvi, pitää ostaa lisää ja kokeilla muuallakin puutarhassa.

      Poista
  4. Hyvä ratkaisu viedä kalusteet jo ulos . Pitää olla kaikki tarvittava kun aurinko paistaa. Hyvää messupäivää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pihakeinunkin olisin tuonut mutta sitä en jaksa yksin kantaa, oisin voinut ottaa siinä vaikka päiväunet :)

      Poista
  5. Juuri eilen ihastelin omalla pihalla tuota angervoa, on kyllä uskomattoman oranssit lehdet!
    Apua, mun lumikeista ei näy vielä merkkiäkään, mutta ehkä ne vielä ilmestyvät, ne kasvavat sellaisessa paikassa, missä vielä pari viikkoa sitten oli lumikerros!
    Mukavaa loppulomaa ja antoisaa messureissua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidan haluta tuota angervoa lisää, se on niin nätti koko vuoden. Eiköhän lumikkisi vielä tule esiin, nuo minun tulivat kuin varkain, en huomannut ennen kuin olivat melkein kukassa.

      Poista
  6. Tosi kiva, että lomasi sattui näin hyvälle viikolle! Nyt ei tahdo malttaa olla sisällä lainkaan, kun ulkona on niin ihana puuhailla. Lintujen konsertti on huikeaa ja mahdoton pörinä käy skilloissa ja muissa kukkivissa. Perhosiakin näkyy liihottelemassa. Huomenna olen minäkin nauttimassa messuilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa messupäivää, ehkä tavataan siellä. Sisällä ei malttaisi olla. En ole ollut koskaan keväällä näin pitkällä lomalla, on tämä tuntunut hyvältä.

      Poista
  7. Kuka tietää vaikka olisi kesän parhaat säät nyt. Hienoa että olet nauttinut täysillä. Kivaa reissua messuille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, siksi pitää nyt nauttia kun ei tiedä millainen kesä on tulossa.

      Poista
  8. Angervo on upean näköinen. Pitääpä googlettaa, miltä se näyttää kesän edistyessä. Lumikki on nätti ja sillä on kaunis nimikin. Lumikkeja olen ihaillut ruotsinsuomalaisen Sylvian blogissa.
    Lomasi osui sään puolesta erinomaiseen paikkaan. Ja puutarhatöidenkin, kun kaikenlaista tekemistä riittää yllin kyllin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tekemistä on riittänyt ja riittää koko lomalle. Lumikki on nätti, sitä pitäisi saada enemmänkin. Kerrottunakin löytyy mutta ei minun puutarhasta.

      Poista
  9. Minun angervossani ei ole vielä lehtiä, jännityksellä odottelen. Nyt on ollut lomasäät kohdallaan eikä näköjään tarvitse miettiä mitä tekisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole tekemisen puutetta. Angervoon puhkesi lehdet yhdessä yössä, luulen että lämpö teki se. Lahti kun oli tällä kertaa Suomen lämpimimpiä paikkoja.

      Poista
  10. Kyllä pihassa täytyy istuimia olla, että voi työnsä jälkiä ihailla ja vähän levähtää! Olen meidän pihaan laittanut penkkejä sinne tänne. Kun vielä malttaisi niille istua! Välillä maltankin.

    VastaaPoista
  11. Ny on ollu mahtavat säät, liian mahtavakko?! On kirpakan färine angervo. Hauska seurata, minkälaane o kesällä. Ja lumikikki jo nupulla. Mulla näköö just ja just, ettovat hengis, mullon molemmat. Ihanasti jo löytyy färiä puutarhasta.

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)